Hyppää pääsisältöön

Hillary Rodham Clinton – dokumenttisarja Yhdysvaltojen vaikuttajasta ja maan politiikasta

Dokumenttisarja avaa Hillary Rodham Clintonin elämää sekä Yhdysvaltojen politiikkaa.
Hillary Rodham Clinton. Dokumenttisarja avaa Hillary Rodham Clintonin elämää sekä Yhdysvaltojen politiikkaa. Yle TV1,Hillary Clinton,Hillary Rodham Clinton

TV1 torstaisin 4. - 25.6.2020 klo 21.00 - 22.05, Areenassa

Hillary Rodham Clinton on elänyt viisi vuosikymmentä Yhdysvaltojen politiikan ytimessä. Ensin opiskelija-aktiivina, sitten senaattorina, presidentin puolisona ja lopulta itsekin presidenttiehdokkaana.

Palkitun amerikkalaisohjaajan Nanette Bursteinin neliosainen dokumenttisarja Hillary Rodham Clinton käy läpi Clintonin koko tähänastisen elämän ja uran. Miten Hillary Clintonista tuli yksi maailman ihailluimmista ja kiistellyimmistä naisista? Sarja avaa uuden näkökulman vaikutusvaltaisen naisen elämään sekä Yhdysvaltojen politiikan ytimeen ja sen tekijöihin.

Dokumenttisarja avaa Hillary Rodham Clintonin elämää sekä Yhdysvaltojen politiikkaa.
Vastavalittu Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton ja Hillary Clinton avustajien kanssa presidentin työhuoneessa Valkoisessa talossa vuonna 1993. Dokumenttisarja avaa Hillary Rodham Clintonin elämää sekä Yhdysvaltojen politiikkaa. Kuva: William J. Clinton Presidential Library Yle TV1,Bill Clinton,Hillary Clinton,Hillary Rodham Clinton

Dokumenttisarjan aloitusjaksossa muistellaan, miten nuoresta republikaanista Hillary Rodhamista kasvoi demokraatti ja Arkansasin kuvernöörin puoliso, aktiivisesti vaikuttava osavaltion ensimmäinen nainen.

Toisessa jaksossa seurataan, kuinka 1990-luvulla Hillary Clintonista tuli Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen, joka mullisti presidentin puolison roolin. Hillary Clintonin aika Yhdysvaltojen presidentin puolisona oli vaikea, mutta se teki hänestä feministien ikonin.

Dokumenttisarjan kolmannessa jaksossa Clintonien avioliitto kohtaa ongelmia, jotka heittivät aikanaan varjon Hillary Clintonin oman vaalikampanjan ylle. Ohjelmassa Hillary Clinton ja hänen puolisonsa, Yhdysvaltojen entinen presidentti Bill Clinton kommentoivat skandaaliin johtanutta Monica Lewinsky -kohua.

Dokumenttisarja avaa Hillary Rodham Clintonin elämää sekä Yhdysvaltojen politiikkaa.
Hillary Clinton valmistautuu vuoden 2016 presidentinvaalien väittelyyn St. Loiuisissa. Dokumenttisarja avaa Hillary Rodham Clintonin elämää sekä Yhdysvaltojen politiikkaa. Kuva: Barbara Kinney/Hillary for America Yle TV1,Hillary Rodham Clinton

Kun Hillary Clinton oli ollut kahdeksan vuotta maan äitinä, hän astui politiikaan keskiöön senaattorina ja asettui demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2016 vaaleissa. Dokumentissa nähdään aikaisemmin julkaisematonta materiaalia kampanja-ajalta. Mihin kaatui Clintonin tie Yhdysvaltain ensimmäiseksi naispresidentiksi?

Dokumenttisarjassa haastatellaan Hillary ja Bill Clintonin lisäksi heidän tytärtään Chelsea Clintonia sekä muun muassa Yhdysvaltojen entistä presidentti Barack Obamaa, perheen läheisiä ystäviä, entisiä työntekijöitä ja toimittajia, jotka ovat seuranneet Hillary Clintonin uraa.

Hillary. Tuotanto: Hulu, Yhdysvallat, 2019.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.