Hyppää pääsisältöön

Kysytään lääkäriltä Pikku Kakkosessa

Kysytään lääkäriltä
Kysytään lääkäriltä Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Kysytään lääkäriltä

Kysytään lääkäriltä -animaatiosarjassa tapaamme kaksi erilaista ystävystä.

Hyväntahtoisen lääkärin apulaisena on utelias gekko, joka tuntee itsensä usein sairaaksi ja kyselee erilaisista sairauksista ja terveyteen liittyvistä asioista. Lääkäri selittää pienempien ja isompien sairauksien syitä ja oireita, sekä kertoo myös erilaisista terveyden häiriöistä, jotka vaikuttavat ihmisten elämään.

Sarjan jaksot ovat lyhyitä, kahden ja puolen minuutin mittaisia, ja niissä käsitellään muun muassa flunssaa, kariesta, allergiaa, diabetesta ja alzheimerin tautia. Ohjelman on tuottanut kanadalainen Gala Prod.

Kysytään lääkäriltä (Li l’Doc) sopii parhaiten 6-9-vuotiaille lapsille. Sarja voi herättää lapsikatsojassa kysymyksiä ja Pikku Kakkonen suosittelee, että lapsi katsoisi ohjelmaa yhdessä aikuisen kanssa.

Kysytään lääkäriltä Areenassa 15.6. lähtien.

  • Ruso ja rihmalat seikkailevat metsässä

    Metsäisiä seikkailuita pikku sienten kanssa.

    Ruso ja rihmalat (Mush-Mush and the Mushables) vie mukanaan sienitason seikkailuihin, joissa neuvokkaat kaverukset Ruso, Mesi ja Sepi pitävät toistensa ja erityiskykyjensä tuella huolta metsästä ja hilpeän vauhdikkaasta kylästään.

  • Piikki ja Siiri kotoilevat Pikku Kakkosessa

    Piikikkäät kaverukset Piikki ja Siiri kannustavat kotoiluun.

    Kaksi suloista ja piikikästä kaverusta, Piikki ja Siiri (Pins and Nettie), leikkivät kotona ja kotipihalla erilaisia leikkejä.