Hyppää pääsisältöön

Viulisti – draamaelokuva intohimosta, unelmista ja luopumisesta

Draamaelokuvan pääroolissa näyttelee Matleena Kuusniemi.
Huippuviulistia näyttelee Matleena Kuusniemi ja hänen oppilastaan Olavi Uusivirta. Draamaelokuvan pääroolissa näyttelee Matleena Kuusniemi. Kuva: Malla Hukkanen / Mjölk Movies Oy Yle TV1,Matleena Kuusniemi,viulisti

TV1 sunnuntaina 7.6.2020 klo 20.50 - 22.50, uusinta maanantaina 8.6. klo 22.05, Areenassa

Perheellinen huippuviulisti Karin Nordström (Matleena Kuusniemi) menettää liikenneonnettomuudessa tunnon toisen käden sormistaan.

Kun vimmainen harjoittelu ei palauta soittotaitoa, Karin joutuu hylkäämään uransa ja ryhtyy vastentahtoisesti soitonopettajaksi.

Karinin oppilas Antti (Olavi Uusivirta) jakaa saman intohimon musiikkiin, ja hänessä Karin tunnistaa jotain itsestään. Huippuviulisti ihastuu 20 vuotta nuorempaan oppilaaseensa.

Asetelmaa hämmentää kaupunkiin saapuva Karinin entinen rakastettu, kapellimestari Björn Darren. Kapellimestaria esittää Silta-sarjasta tuttu tanskalaisnäyttelijä Kim Bodnia.

Karin löytää itsensä vaikeiden valintojen edestä. Varsinkin, kun kotona odottaa aviomies (Samuli Edelmann). Kaikki osapuolet joutuvat tahollaan punnitsemaan, mikä elämässä on merkityksellistä.

Paavo Westerbergin ohjaama ja yhdessä Emmi Pesosen kanssa käsikirjoittama draamaelokuva Viulisti (12) kertoo kunnianhimosta, luopumisen vaikeudesta ja unelmien tavoittelusta.

Tuotanto: Mjölk Movies Oy, Suomi, 2018.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.