Hyppää pääsisältöön

Tutustu Ylen tekniikan tiimeihin - Toimitilapalvelut

Kuvassa puretaan Yle kampuksella Pasilassa sijainnutta toimistorakennusta.
Kuvassa puretaan Yle kampuksella Pasilassa sijainnutta toimistorakennusta. Kuva: Pia-Maria Yli-Oikarainen / Yle rakennustyömaat,Yle,tekniikka,toimitilapalvelut,Yle kampus

Toimitilapalveluiden tulevaisuus tuo tullessaan älykkäät kampukset ja rakennukset sekä palvelut

Toimitilapalvelut on 15:n henkilön asiantuntijaorganisaatio, joka manageroi ja hoitaa Ylen toimitiloja yhteistyössä lukuisten palveluntuottajien kanssa. Enimmäkseen Toimitilapalveluissa työskentelee insinöörejä.

Tarjoamme yleläisille, yhteistyökumppaneillemme ja vieraillemme viihtyisät, turvalliset ja terveelliset toimitilat ja palvelut 30 paikkakunnalla ympäri Suomea. Vastaamme myös Ylen ajoneuvokalustosta ja kuljetuspalveluista.

Kuvassa työntekijä näyttää peukkua.
Kuvassa työntekijä näyttää peukkua. Kuva: Pia-Maria Yli-Oikarainen / Yle teknologia,toimitilapalvelut,Yle,tekniikka

Puramme vanhaa rakennuskantaa, valmistelemme ja suunnittelemme uutta ja otamme käyttöön uusia teknisiä ratkaisuja. Huomioimme tulevissa projekteissamme terveyteen, esteettömyyteen ja kestävään kehitykseen vaikuttavat toimitilaratkaisut.

Erityishuomiota kiinnitämme myös ohjelmatoiminnan tilavaatimuksiin.

Kuvassa asennetaan kiinetistöön asennettavaa laitetta.
Kuvassa asennetaan kiinetistöön asennettavaa laitetta. Kuva: Pia-Maria Yli-Oikarainen / Yle kiinteistöpalvelut,Yle,tekniikka,kiinteistö

Toimitilapalveluiden tulevaisuus tuo tullessaan älykkäät kampukset ja rakennukset sekä palvelut.
Toimistotiloissa sisänavigointi, automaattiovet, puhelimella hoidettavat ovien lukitukset ja muut ratkaisut helpottavat pian arkeamme.

Kuvassa valofiguureita Yle kampuksen alueelta Pasilasta.
Kuvassa valofiguureita Yle kampuksen alueelta Pasilasta. Kuva: Pia-Maria Yli-Oikarainen / Yle toimitilapalvelut,kiinteistöt,Yle,valofiguurit

Energiansäästö, uusiutuvan energian käyttö ja jätemäärien vähentäminen ovat jo nyt tärkeitä tavoitteitamme.
Siirtyminen sähköautojen käyttöön, viherkatot, aurinkopaneelit, kompostointi ja hyötykasvipuutarhan perustaminen siintävät ajatuksissamme.

Teksti: palvelupäällikkö Pia-Maria Yli-Oikarainen

  • Liikkuvaa hevosta on helpompi ohjastaa

    Yhteinen visio, yhteiset tavoitteet, yhteinen pyrkimys

    “Liikkuvaa hevosta on helpompi ohjastaa” eli kannattaa lähteä rohkeasti liikkeelle uuden kanssa ja oppia matkan varrella. Erilaisia johtamisen malleja ja metodeja pitää soveltaa iloisesti – ei tule nojautua liikaa teorioihin. Pelkkä ohjausmallin soveltaminen ei riitä – tarvitaan selkeät tavoitteet ja toimenpiteet niiden taakse.

  • Datavideoilla asiakasymmärrystä etätöiden tueksi

    Korona-aika vaati uusia toimenpiteitä viestin viemiseksi.

    Palautteet datavideoista ovat olleet erittäin rohkaisevia. Uskomme, että videoiden avulla yhä suurempi joukko yleläisiä pystyy kehittämään sisältöjä ja palvelemaan paremmin ihmisiä eri elämänvaiheissa ja eri puolilla Suomea.