Hyppää pääsisältöön

Jossittelua, toimettomuutta ja ripaus oopperaa - viikolla 24 myös jalkapallon rautaisannos

Antti Holma pukeutuneena hassuksi hahmoksi.
Antti Holman oopperajuhlat podcast julkaistaan Areenassa tiistaina 9.6. Antti Holma pukeutuneena hassuksi hahmoksi. Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Antti Holma,Antti Holman oopperajuhlat

Jari Tervon ja Antti Holman uudet ohjelmat, iso annos futista, Toimettomat-dokkarisarja sekä uusi irlantilaisjännäri Dublin Murders tuovat viihdettä viikkoon.

"Kaiken viisauden alku on tosiasioiden jossitteleminen", tuumaavat Jari Tervo ja panelistit Yle TV1:n uudessa lauantai-illan viihdeohjelmassa Entä jos? ja leikittelevät vaihtoehtoisella historialla. Entä jos Adolf Hitler olisi hyväksytty Wienin taideakatemiaan? Taidetta käsitellään enemmänkin oopperakummiksi ryhtyneen Antti Holman uudessa ooppera-aiheisessa podcastissa, joka saattelee oopperan ihmeelliseen maailmaan purkaen ennakkoluuloja ja samalla antaen luvan inhota oopperaa. Musiikin parissa viihdytään myös Timanttisella keikalla, jossa lavalle nousee vie rockia, rockabillyä ja punkia yhdistelevä suomalainen Melrose.

Uudessa, Tana Frenchin kirjasarjaan perustuvassa psykologisessa jännärissä Dublin Murders – Tappaja Dublinissa Gardan tutkijat perehtyvät nuoren tytön murhatapaukseen. Uudessa nuorten norjalaisdraamasarjassa Ihan romuna tutustutaan norjalaisen pikkukaupungin kruisailijoiden arkeen ja ihmissuhteisiin.

Suositun ja puhuttaneen Logged In -dokkarisarjan tekijän Sami Kieksin uusin sarja Toimettomat näyttää, mitä tapahtuu kun työ ja toimeentulo katoavat koronan vuoksi. Toimettomissa kuvattiin viittä parikymppistä nuorta tämän poikkeuksellisen kevään aikana.

Jalkapallon ystäviä hemmotellaan kattavalla paketilla. Kahdessa uudessa dokumenttisarjassa tutustutaan jalkapallon ikimuistoisimpiin hetkiin ja legendaarisiin pelaajiin: Uefan Euro-historiaa kertoo EM-kisoista ja Jalkapallon hienoimmat hetket perehtyy MM-kilpailujen ikonisiin hetkiin, mm. Brasilian ja Argentiinan maailmanmestaruuksiin vuosina 1970 ja 1978. Myös Yle Olohuoneessa vietetään jalkapallon parissa koko viikonloppu, joka huipentuu sunnuntai-iltana tanskalaiselokuvaan Kesä '92. Elokuva kertoo yhdestä urheiluhistorian suurista tarinoista, kun Tanska kutsutaan yllättäen vuonna 1992 Ruotsissa pelattaviin jalkapallon EM-kisoihin sisällissodan vuoksi hylätyn Jugoslavian tilalle.

MAANANTAI 8.6.

Toimettomat - uusi sarja

Yle Areena kaikki jaksot nyt ja Docventures Yle TV2 9.6. klo 20.00
“En olisi ikinä uskonut kokevani mitään tällaista.”

Viisi nuorta, kaksi koronakaranteenikuukautta. Sami Kieksin uusi dokkarisarja Toimettomat näyttää, miten selvitä, kun työ ja toimeentulo menevät kriisin takia alta. Kun korona alkoi kurittaa suomalaista yhteiskuntaa, ohjaaja Sami Kieksi ryhtyi seuraamaan viiden parikymppisen arkea. Poikkeuksellinen kevät leikkasi loven nuorten elämään, kun pomo kirjoitti lomautuslapun, yrityksen kalenteri tyhjeni kertaheitolla tai jatkuva pelko irtisanomisista ilmestyi.

Logged in -dokumenttisarjasta (2020) tunnettu Kieksi antaa jälleen äänen nuorille. Toimettomissa päähenkilöt jakavat kahden kuukauden ajan ajatuksiaan työstä, toimeentulosta, mielenterveydestä ja unelmista. Sarjassa seurataan koronaviruksen värittämää arkea toukokuun puoliväliin asti, jolloin ensimmäisiä rajoitustoimia puretaan. Toimettomat esitetään myös Docventuresin 9.6. TV2:n erikoislähetyksessä, jossa muun muassa Kieksi on vieraana keskustelemassa.

Linda, 23, työskentelee vanhempiensa majoituspalveluyrityksessä Suonenjoella. Isä saapuu Espanjasta ja joutuu kotikaranteeniin. Äiti on ollut pari vuotta syövän takia sairaseläkkeellä, joten Linda hoitaa yrityksen juoksevia asioita.

Benjamin, 26, ehti työskennellä uudessa toimistossa viikon, kun kaikki käskettiin etätöihin. Julkisivuremontin takia Benjamin joutuu elämään metelissä ja ilman luonnonvaloa. Hermoromahduksilta ei voi välttyä.

Taisan, 25, elämä muuttuu yhdessä päivässä, kun yhtäkkiä pääkaupunkiseudun ravintola-alalla ei ole töitä tarjolla. Aluksi tilanne tuntuu hyvältä - on paljon vähemmän paineita, kun kotoilu on yhteiskunnallisesti ohjeistettua.

Porilaisen pariskunnan, Veeran, 20, ja Aaron, 25, työt ovat koronan takia jäissä ja opintotuki loppuu kesällä. Veera on sairastanut vakavaa masennusta yläkoulusta asti, ja Aaron tuki on elintärkeä.

Toimettomat on TV2:lla osa Docventuresin erikoislähetystä tiistaina 9.6. klo 21 alkaen.

Benjamin kerrostalon edessä.
Benjamin kerrostalon edessä. Kuva: Theofanis Kavvadas / Revul Media Group Oy Docventures

Apuva! Happi loppuu! - uusi sarja

Yle Radio 1 klo 12.00 ja Yle Areena
Uudessa ohjelmasarjassa toimittaja Jari Mäkinen vie kuulijat korkeuksiin kertomusten, kirjoitusten, historiallisten dokumenttien, äänitehosteiden ja musiikin avulla. "Apuva! Happi loppuu!" on tarina siitä, miten ihminen oppi kovia kokemalla nousemaan ulos maapallolta, ja mitä hurjia seikkailuita ihmisen lento yhä korkeammalle ja korkeammalle on vaatinut. Sarjan kolmessa osassa tutustutaan kanaan, joka testasi ilmapallolentämistä ennen kuin kukaan uskalsi hypätä kyytiin, pyörrytään ja palellutaan lähes kuoliaiksi ensimmäisillä pallolennoilla korkeuksiin, keikutaan sukellusveneen kaltaisessa gondolissa kaasupallon alla sanoinkuvaamattoman kaunista auringonlaskua ihastelemassa, pyöritään syöksykierteessä rakettilentokoneen kyydissä, kun paluu takaisin ilmakehään ei ollutkaan ihan helppoa, ja lopulta oksennetaan hikisessä avaruuskapselissa ensituntumaa painottomuudesta ottaen. 3 osaa.

TIISTAI 9.6.

Antti Holman oopperajuhlat - uusi podcast

Yle Areena
Näyttelijä, kirjailija ja Ylen supersuositun Radio Sodoma -podcastin luoja Antti Holma tekee kokonaan uuden podcast-avauksen ryhtymällä oopperakummiksi. Holman oma oopperasuhde johtaa lapsuuden Taikahuilusta teini-iän Carmen-kokemuksien kautta New Yorkin Metropolitan-oopperan katsomoon, jonne hän on kulkeutunut harpistipuolisonsa työn perässä.

Podcastissa Antti Holma hyräilee tuttuja aarioita hampaita pestessään, tiskatessaan ja tietenkin suihkussa. Hän ihailee oopperalaulajia, mutta irvailee oopperoiden juonille ja tönkölle näyttelemiselle. Vaikka Antti Holman käsikirjoittama ja esittämä podcast yrittää purkaa ennakkoluuloja oopperan ympäriltä, se antaa luvan myös inhota oopperaa. Kahdeksanosaisen podcast-sarjan aikana valmistaudutaan oopperailtaan, tutustutaan väliaikatarjoiluihin, harjoitellaan sopivaa ilmettä liian vaikean teoksen äärellä, käydään läpi parhaat tavat ottaa pienet nokoset toisen näytöksen loppupuolella, selviydytään tunteista ja valitaan seuraava teos. Tekijät: Käsikirjoittaja ja esiintyjä Antti Holma, ohjaaja Soila Valkama, äänisuunnittelija Jani Orbinski, musiikkitoimittaja ja tuottaja Katri Henriksson.

Nanosekunnin tarkkuudella - uusi sarja

Yle Radio 1 ja Yle Areena klo 17.10
Monia aikaan liittyviä seikkoja on vaikea käsittää arkijärjellä. Aika on jotakin, joka koskee meitä kaikkia. Aika liittyy jokaisen elämään, alusta loppuun. Aikaa mitataan, sitä säästetään ja sen kanssa kiirehditään. Aika on suhteellista, sanotaan. Mitä aika todella on? Näkemyksiä ja selityksiä on monia.

Filosofisesti pohdiskelevan ja villisti aikamatkailevan neliosaisen audiosarjan on toimittanut Jukka Mikkola. "Onko aika ihmiskunnan suurin ja viimeinen arvoitus. Arvoitus, joka ei milloinkaan ratkea”, Mikkola pohtii.

Ylen Futiskesä: Uefan Euro-historiaa - uusi dokumenttisarja

Yle TV2 klo 18.00 tiistaista perjantaihin
Neliosaisessa dokumenttisarjassa tutustutaan jalkapallon EM-kisojen ikimuistoisimpiin hetkiin ja legendaarisiin pelaajiin eri vuosikymmeniltä. Sarjan kaikki osat nähdään Kakkosella tiistaista perjantaihin klo 18. 4 jaksoa.

Olen saamelainen

Yle Fem klo 18.30
(Jag är same) Yksi pukeutuu saamenpukuun, toinen taistelee saamelaisten oikeuksien puolesta. Yksi haluaa opetella isiensä kieltä aikuisiällä, toinen tutkia sukunsa historiaa ja lähes kuollutta kieltä. Kuka on saamelainen? Mitä on saamelaisuus? Vastaus vaihtelee sen mukaan, keneltä kysytään. Ohjelmassa tavataan viisi saamelaista erilaisissa elämäntilanteissa saamelaisalueilla ja niiden ulkopuolella. Yle Areena toistaiseksi

Saamelainen nainen seisoo rannalla selin kameraan.
Saamelainen nainen seisoo rannalla selin kameraan. Kuva: Yle Kuvapalvelu Saamelainen (musiikkikappale),dokumenttielokuvat,Olen saamelainen

Docventures

Yle TV2 klo 20.00 ja Yle Areena
Docventures bingettää ensimmäistä kertaa historiassaan! Suomen suurimmassa leffakerhossa katsotaan tiistaina 9.6. klo 20 alkaen yhdessä uunituore ja TV-ensiesityksensä saava dokkarisarja Toimettomat, joka kertoo koronakeväänä kamppailevista suomalaisista. Ohjelman jälkilöylyillä keskustellaan sarjan ohjaajan Sami Kieksin ja muiden asiantuntijoiden kanssa suorassa lähetyksessä poikkeusolojen sosiaalisista vaikutuksista ja jälkipyykistä.

Timanttinen keikka: Melrose

Yle Teema klo 21.45, Areenassa nyt
6/6. Suomen tunnetuimpiin rock'n'roll-bändeihin lukeutuva Melrose nähdään Timanttisella keikalla energisissä tunnelmissa. Samalla kuullaan yhtyeen ajatuksia esiintymisestä sekä kuullaan Melrosen historiasta ja musiikillisesta taustasta laulaja-kitaristi Tokelan kertomana. Yle Areena toistaiseksi

Melrose-yhtye keikalla
Melrose-yhtye keikalla Kuva: Tommi Tapola / FEMKANTEN MEDIA OY Melrose

KESKIVIIKKO 10.6.

Prisma: Kun merenpinta nousee

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
(66 Metres - Rising Sea Levels, Saksa 2020) Merenpinnan kohoaminen tulee tulevaisuudessa yksi ihmiskunnan suurimmista haasteista. Arviolta noin puolet maapallon väestöstä asuu ranta-alueilla ja suojien rakentaminen maksaa miljardeja. Miten ongelmaa on ryhdytty ratkaisemaan mm. Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa? Yle Areena 30.4.2022 saakka

Tom of Finland

Yle TV2 klo 21.00 ja Yle Areena 5.6. - Kotimaisen elokuvan kesä
(Suomi 2017) Touko Laaksonen nousee kansainväliseen menestykseen kuvilla jotka Suomessa olivat aikanaan laittomia. Tarina rohkeudesta ja rakkaudesta. Pääosissa: Pekka Strang, Lauri Tilkanen, Jessica Grabowsky. Ohjaus: Dome Karukoski. Uusinta. (12) Yle Areena 30 päivää

Touko Laaksonen (Pekka Strang) sitter i en fåtölj och ser rakt in i kameran.
Touko Laaksonen (Pekka Strang) sitter i en fåtölj och ser rakt in i kameran. Kuva: josef persson Tom of Finland,Pekka Strang

Kino: Pikku miehiä

Yle Teema klo 21.45
(Little men, Yhdysvallat 2016) New Yorkin Brooklynissä 13-vuotiaat Jake ja Tony löytävät ystävyyden erilaisuudesta huolimatta, mutta aikuisten maailman raadolliset tosiasiat tulevat sen tielle. Ira Sachsin elokuvan pääosissa mm. Greg Kinnear ja Jennifer Ehle. (7) Yle Areena 15 päivää

Dokumenttiprojekti: Jihadi John

Yle TV1 klo 22.15 ja Yle Areena 8.6.
(The Hunt For Jihadi John, Britannia 2019) Miten lontoolaisesta Mohammed Emwazista tuli yksi aikamme pelätyimmistä ja etsityimmistä terroristeista - Jihadi John? CIA, Pentagon ja Britannian tiedustelun edustajat paljastivat lopulta Jihadi Johnin, mutta kuinka hänen identiteettinsä saatiin selville? (12) Yle Areena 90 päivää

Lontoolaisesta Mohammed Emwazista tuli yksi aikamme pelätyimmistä ja etsityimmistä terroristeista.
Lontoolaisesta Mohammed Emwazista tuli yksi aikamme pelätyimmistä ja etsityimmistä terroristeista. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Jihadi John

TORSTAI 11.6.

Jalkapallon hienoimmat hetket - uusi dokumenttisarja

Yle TV2 klo 21.00
(Football's Greatest Moments, Britannia 2018) Brittisarjassa palataan jalkapallon MM-kilpailujen ikonisiin hetkiin. Brasilian ja Argentiinan maailmanmestaruudet vuosilta 1970 ja 1978 kuuluvat rakastetuimpien jalkapallotarinoiden joukkoon. Ikimuistoisen pelin ja unohtumattomien tähtipelaajien lisäksi näiden voittojen takana on merkittävä, diktatuurin varjostama poliittinen konteksti. 5 jaksoa. Tekstitykset suomi ja ruotsi. Yle Areena 30 päivää

Jalkapalloilija tuulettaa tehtyään maalin.
Jalkapalloilija tuulettaa tehtyään maalin. Kuva: Yle Kuvapalvelu jalkapallo,dokumenttisarjat,Football's Greatest Moments

Kino Klassikko: Morgan - toivoton tapaus

Yle Teema klo 21.00
(Morgan: A Suitable Case for Treatment, Iso-Britannia 1966) 1960-luvun kulttielokuva sopeutumattomasta miekkosesta, jota motivoivat Karl Marx, gorillat ja pyrkimys estää ex-vaimoa avioituminen täysin normaalin miehen kanssa. Ohjaus: Karel Reisz. Pääosissa David Warner, Vanessa Redgrave, Robert Stephens ja Irene Handl. Uusinta. Yle Areena 7 päivää

Ulkolinja: Italian koronasota

Yle TV1 klo 22.20 ja Yle Areena 8.6.
(Frontline: Inside Italy's Covid War, Yhdysvallat 2020) Pohjois-Italiassa koronavirus levisi nopeasti ja sairastutti vakavasti tuhansia ihmisiä. Sairaaloissa potilaita hoidettiin käytävillä ja tehohoitopaikat loppuivat kesken - lääkärit joutuivat valitsemaan, keitä hoidetaan. Miten hoitohenkilökunta selvisi taistelusta, joka vaaransi myös heidän oman terveytensä? Yle Areena 1 vuosi

PERJANTAI 12.6.

Yle Olohuone: Futiskesän toiveilta

Yle TV2 ja Yle Areena klo 18.30
Futiskesän nostalgiaviikonlopun perjantai-illassa luvassa yleisön toiveita ja hienoimpia EM-muistoja, studiossa mm. pureudutaan tarinoihin, ikimuistoisimpiin selostuksiin ja visaillaan myös jalkapallotietämyksestä. Riku Salminen ja Sami Laine juontavat Yle Olohuoneen futislähetyksiä

Kino: Salaisuuksien illallinen

Yle Teema klo 21.05
(Perfetti sconosciuti, Italia 2016) Seitsemän hyvää ystävystä kerääntyy illanviettoon mutta kun he päättävät maustaa sitä paljastamalla kaikki puhelimiinsa saapuvat viestit, joutuvat ystävyys, rehellisyys ja valkoiset valheet kihelmöivälle koetukselle. Ohjaus: Paolo Genovese. (7) Uusinta. Yle Areena 30 päivää

LAUANTAI 13.6.

Yle Olohuone: Futiskesän Suomi-päivä

Yle TV2 ja Areena klo 19.00
Futiskesän nostalgiaviikonlopun lauantai on pyhitetty Suomi-futikselle. Luvassa on kylmiä väreitä aikaansaavia arkiston helmiä, tarinoita eri vuosikymmeniltä ja vieraita suomalaisen jalkapalloilun huipulta.

Entä jos? - uusi sarja

Yle TV1 klo 20.55
”Kaiken viisauden alku on tosiasioiden jossitteleminen”
Entä jos? on Jari Tervon juontama paneelishow, jossa kaikki keskustelunaiheet lähtevät vaihtoehtojen etsimisestä olemassaolevalle todellisuudelle. Puheenaiheet liittyvät populaarikulttuuriin, historiaan, urheiluun, taiteeseen ja tieteeseen, eikä mikään inhimillinen ole Entä jos?-panelisteille vierasta. Entä jos Suomi olisi hävinnyt jääkiekon MM-finaalin vuonna -95? Entä jos Jeesus olisi saanut kuolemantuomion sijaan 5 vuotta vankeutta? Entä jos Elvis ei olisi saanut levytysopimusta? Entä jos ensimmäinen maailmansota olisi jäänyt syttymättä? Jari Tervon kanssa jossittelevat vaihtuvin kokoonpanoin Jani Halme, Mari K. Niemi, Tuija Siltamäki, Markus Leikola, Pekka Seppänen ja Sakari Pesola. 8 jaksoa.

Jari Tervo ja muut Entä jos? -ohjelman esiintyjät kollaasikuvassa.
Jari Tervo ja muut Entä jos? -ohjelman esiintyjät kollaasikuvassa. Kuva: Intervisio Oy Jari Tervo,Jani Halme,Mari K. Niemi,Markus Leikola,Pekka Seppänen,Tuija Siltamäki,Sakari Pesola,Entä jos?

Räsynukke

Yle Teema klo 21.00 alkaen keskustelulla - Aution saaren elokuvat
Yle Teema esittää kesälauantaisin maailman parhaita elokuvia Aution saaren elokuvat -sarjassa. Jokaista elokuvaa edeltää esittely, joka on koostettu Sodankylän elokuvafestivaalin kutsuvierasohjaajien kanssa käydyistä keskusteluista. Illan elokuvan valitsisi mukaansa autiolle saarelle Jan Troell, Sodankylä 2013.

(The Night of the Hunter, USA 1955) Aution saaren elokuvat -sarja jatkuu. Realistisen jännityselokuvan ja sadunomaisen vaelluskertomuksen aineksia yhdistelevä mestariteos vaarallisesta huijarisaarnaajasta, joka ryöstösaalista etsiessään ajaa kaksi lasta pakomatkalle. Pääosissa Robert Mitchum, Shelley Winters ja Lillian Gish. Ohjaus: Charles Laughton. (16) Elokuvaa edeltää esittely, joka on koostettu Sodankylän elokuvafestivaalin kutsuvierasohjaajien kanssa käydyistä keskusteluista. Yle Areena 7 päivää
Lue lisää »

Robert Mitchum ja veitsi elokuvassa Räsynukke.
Robert Mitchum ja veitsi elokuvassa Räsynukke. elokuvat,Räsynukke,Robert Mitchum

Dublin Murders – Tappaja Dublinissa - uusi sarja

Yle TV1 klo 21.40
(Dublin Murders, S1, Britannia 2019) Uusi jatkuvajuoninen irlantilaistrilleri sijoittuu Dubliniin, jossa Gardan tutkijat Cassie Maddox ja Rob Reilly saavat uudeksi tehtäväkseen tutkia nuoren tytön murhaa. Kaupunki laajenee entisestään ja lähiympäristön maisema on muuttumassa radikaalisti. Arkeologit tekevät pikavauhtia kaivauksia tulevan moottoritien alta, mutta tekevätkin karun löydön. Cassie ja Rob ovat paitsi työtovereita myös läheisiä ystäviä, ja tuntevat toisensa paremmin kuin kukaan toinen. Mutta tietävätkö hekään toisistaan aivan kaikkea?

Sarja perustuu Irlannin rikoskirjallisuuden viime aikojen suosituimman kirjailijan, Tana Frenchin, sarjaan Dublin Murders, ja sarjan ensimmäinen kausi yhdistää kahden ensimmäisen dekkarin tarinat raastavaksi kertomukseksi ihmismielen salaisuuksista. Sarja ei mässäile väkivallalla, vaan psykologinen syvyys on sille ominaista. Sillä kun se, minkä taakseen on jättänyt, löytyykin edestä - se voi olla hirvittävän tuskallista. Pääosissa: Killian Scott (Rob Reilly), Sarah Greene (Cassie Maddox). Tana Frenchin palkituista dekkareista käsikirjoitukseksi sovittanut: Sarah Phelps. Ohjaus: Saul Dibb. Yle Areena 90 päivää

Nainen kävelee ulkona iltahämärässä taskulampun kanssa.
Nainen kävelee ulkona iltahämärässä taskulampun kanssa. Kuva: Yle Kuvapalvelu The Dublin Murders

SUNNUNTAI 14.6.

Ihan romuna - uusi sarja

Yle Areena, kaikki jaksot 14.6.
(Skrotad, Rådebank, Norja 2020) Draamasarja norjalaisen pikkukaupungin kruisailijoista. Glenn-Tore (Odin Waage) korjaa autoja Bøssa päivisin ja juhlii iltaisin. Kylän naiset olisivat hänestä kiinnostuneita, mutta GT haluaisi vain eksänsä Inen (Mathilde Thomine Storm) takaisin. Mutta voisiko suhde edes toimia, kun GT viihtyy maalla ja Ine haluaa asua suurkaupungissa? Tekstitykset suomi ja ruotsi. Yle Areena 1 vuosi

Ihan romuna -sarjan GT istuu autossaan tupakka suussa, auton ovi on auki.
Ihan romuna -sarjan GT istuu autossaan tupakka suussa, auton ovi on auki. Kuva: Yle Kuvapalvelu nuortensarjat,Ihan romuna

Oslon Filharmonikot 100 vuotta

Yle Teema klo 15.15
(Oslo-Filharmonien 100 år, Norja 2019) Suuri kansanjuhla ja hieno syntymäpäiväkonsertti Linnanpuistossa Oslon filharmoonikkojen ja kuoron seurassa johtajanaan Vasilij Petrenko. Solisteina Mari Eriksmoen ja Bror Magnus Tødenes. Juontajina Arild Erikstad ja Mari Lunnan. Yle Areena 30 päivää

Yle Olohuone: Futiskesän retrolähetys

Yle TV2 ja Areena klo 19.00
Futiskesän nostalgiaviikonloppu huipentuu retrolähetykseen, jossa palataan 1992 EM-loppuotteluun. Studiossa pureudutaan ottelun lisäksi sen aikakauden polttaviin aiheisiin, joiden vaikutus kaikuu vielä nykypäivänäkin.

Kääntöpiste

Yle TV1 klo 20.50 ja Yle Areena 5.6. - Kotimaisen elokuvan kesä
Junamatka kietoo neljä ihmiskohtaloa toisiinsa, ja hyvää tarkoittavat ihmiset joutuvat tekemään valintoja joiden seurauksia kukaan ei hallitse. Pääosissa: Samuli Vauramo, Laura Birn, David Nzinga. Ohjaus: Simo Halinen. Suomi 2018. (12) Yle Areena 30 päivää

Vera står och tittar in genom ett fönster med skrämd blick.
Laura Birn Kääntöpiste-elokuvassa. Vera står och tittar in genom ett fönster med skrämd blick. Kuva: Hena Blomberg Kääntöpiste,Laura Birn

Kesä '92

Yle TV2 klo 22.00
(Sommeren' 92, Tanska/Iso-Britannia 2015) Tanskalainen elokuva yhdestä urheiluhistorian suurista tarinoista, joka saa alkunsa, kun Tanska kutsutaan yllättäen vuonna 1992 Ruotsissa pelattaviin jalkapallon EM-kisoihin sisällissodan vuoksi hylätyn Jugoslavian tilalle. Tähtiensä Peter Schmeichelin ja Brian Laudrupin sekä valmentaja Richard Möller Nielsenin johdolla joukkue aloittaa kiireiset valmistelut. Pääosissa Ulrich Thomsen, Cyron Melville ja Esben Smed Jensen. Ohjaus: Kasper Barfoed. (7) Yle Areena 60 päivää

Lue myös - yle.fi:stä poimittua