Hyppää pääsisältöön

Ina Mikkola aloittaa syksyllä ensimmäisen oman suoran tv-ohjelmansa: “Tilipäivä on rehellistä puhetta työelämän tabuista”

Ina Mikkola seisoo violetti värisavu kädessään
Ina Mikkola seisoo violetti värisavu kädessään Kuva: Ilmari Fabritius Ina Mikkola

Kateus, häpeä, kunnianhimo, huijarisyndrooma, tilipussin koko. Työelämä on täynnä tabuja ja tunteita, jotka me kaikki tunnistamme, mutta joiden käsittely on haastavaa. Toimittaja Ina Mikkola sukeltaa niiden kanssa syvään päätyyn Tilipäivä-projektissa.

Ina ottaa Tilipäivässä haltuun kaikki kanavat, sillä suorien tv-lähetysten lisäksi Tilipäivä on myös podcast, YouTube-sarja sekä Yle Areena -reality.

– Työ on mulle intohimo ja osa identiteettiä. On kunnia päästä tekemään tällaista isoa ja tärkeää sisältöä, jossa duunit on keskiössä. Eniten toivon, että Tilipäivän myötä meidän kaikkien arvostus erilaisia ammatteja kohtaan kasvaa, Ina Mikkola sanoo.

Työelämä muuttui silmiemme edessä

Monen suomalaisen työelämä on juuri nyt ennennäkemättömässä myllerryksessä, ja Ina on seurannut muutosta tarkasti. Hän pyysi maaliskuussa eri alojen ammattilaisia pitämään päiväkirjaa arjestaan. Sen lopputuloksena syksyllä nähdään 8-osainen realitysarja.

– Sarjassa päähenkilöt tilittävät avoimesti kokemuksistaan tänä historiallisena keväänä. On ollut samaan aikaan hurjaa ja toisaalta aivan huikeaa seurata, miten mm. baarimikko, kampaaja, myyjä, opettaja, yrittäjä ja sairaanhoitaja ovat selviytyneet lähes mahdottomassa tilanteessa - kaikki hyvin eri tavoin, Ina kertoo.

"Työ ei ole pelkkää menestystä ja uranousua”― Ina Mikkola

Lokakuussa alkavissa suorissa lähetyksissä Ina ratkoo ihmisten työelämäpulmia yhdessä asiantuntijoiden ja yleisön kanssa. Jos tuskailet pientä palkkaasi, kamppailet huijarisyndrooman tai lamaannuttavan häpeän kanssa, tämä on mahdollisuutesi saada Suomen parhaiden työelämäasiantuntijoiden sparrausta!

Podcast-sarjassa Ina kohtaa suomalaisia, jotka kertovat tarinansa työelämän vaietuista puolista ja kielletyistä tunteista.

Kokonaisuuteen kuuluvat myös syventävät uutisjutut työelämästä sekä Inan suorapuheinen Youtube-sarja Yle Kioskissa.

Tilipäivää tehdään vahvassa vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Ensimmäisenä kokonaisuudesta on julkaisu Tilipäivän Instagram-tili.

– Työelämä ei ole pelkkää menestystä ja uranousua. Olen varma, että pystymme tuottamaan yhdessä Tilipäivän seuraajien kanssa sellaista vertaistukea ja tietoa, josta on aidosti hyötyä ihan jokaisen työelämään.

Tilipäivä näkyi Ylen eri kanavilla syksyllä 2020

Kaikki Tilipäivän sisällöt löydät täältä:

Tilipäivä - kaikki yhdessä paketissa!

(Artikkelia muokattu 25.3.2021. Muutettu otsikko osallistumismahdollisuuden poistuttua, poistettu osallistumislomake sekä koottu kaikki sisällöt yhden linkin taakse)