Hyppää pääsisältöön

“Kiitos laadukkaasta tarjonnasta” – koronakevät kasvatti Ylen oppimissisältöjen kysyntää

Lapsi tekee kotitehtäviä
Lapsi tekee kotitehtäviä Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle etäkoulutus,etäopetus,etäopiskelu,Kotikoulu,koronaviruspandemia Suomessa 2020-2021,pandemiat,kotitehtävät,etäkoulu

Yle Oppimisen ja ruotsinkielisen Vetamixin kävijämäärät kaksinkertaistuivat poikkeusolojen aikana.

Koulujen siirtyessä etäopetukseen Yle sai runsaasti toiveita erilaisten opetussisältöjen esittämisestä. Opetussuunnitelman mukaisen opetuksen järjestäminen ja organisointi on Opetushallituksen tehtävä, mutta Yle halusi tukea kouluja ja opettajia tarjoamalla sisältöjään etäopiskelussa hyödynnettäväksi.

“Julkisen palvelun yhtiönä Ylen tehtävä on palvella kaikkia, ja tämä tehtävä korostuu erityisesti poikkeuksellisina aikoina. Olen iloinen, että sisältömme ovat olleet apuna opetuksessa”, sanoo Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

Etäkoulussa tehtiin tiivistä yhteistyötä Opetushallituksen, opettajien ja esimerkiksi Helsingin kaupungin taidemuseon kanssa. Etäkouluun rakennettiin poikkeusolojen alettua etäopetukseen sopiva kokonaisuus Yle Areenaan, ja Yle Teema & Fem -kanavalla Etäkoulua lähetettiin arkipäivisin 14.4.–15.5.

“Kumppanuudet ovat meille arvokkaita ja juuri näinä aikoina niistä hyötyvät kaikki. Hienoa, että uusia ratkaisuja voidaan löytää yhdessä”, Ville Vilén sanoo.

Yle Oppimisen ja Vetamixin sisältöjä hyödynnetään kouluissa paljon normaalioloissakin. Poikkeusaikana tuotettiin suoremmin kouluille suunnattua sisältöä, ja molempien palveluiden kävijämäärät kaksikertaistuivat. Erityisesti opettajilta tuli kiitosta laadukkasta palvelusta.

Yle Uutisluokan pyörittämä Yle Triplet -palvelu tarjoaa opetusmateriaalia peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Tripletin käyttö kasvoi maaliskuusta kahdeksallatoista prosentilla ja huhtikuussa Tripletiin tuli yli 1 000 uutta käyttäjää.

Miten jatkossa? Yle tarjoaa edelleen sisältöjä ja palveluita mediakasvatuksen ja oppimisen tueksi.

“Yksi vaihtoehto voisi olla koostaa Ylen sivuille opettajien tekemiä, ohjelmiin liittyviä tehtäviä yhteistyössä Yle Oppimisen kanssa”, Ville Vilén arvioi.

Ylen oppimissisällöt poikkeusoloissa: