Hyppää pääsisältöön

Suomen hauskin mies – draamaelokuva elämänhalusta ja naurun voimasta epätoivon hetkellä

Suomen hauskin mies -elokuvan pääroolin näyttelee Martti Suosalo.
Vankileirille joutuneiden teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka jota esittää Martti Suosalo. Suomen hauskin mies -elokuvan pääroolin näyttelee Martti Suosalo. Kuva: Inland Film Company Oy Yle TV1,Martti Suosalo,Suomen hauskin mies

TV1 sunnuntaina 21.6.2020 klo 20.50 - 22.30, uusinta maanantaina 22.6. klo 22.05, Areenassa

Vuosi 1918. Suomen sisällissota on päättynyt valkoisten voittoon Saksan armeijan avustuksella. Yli 80 000 punaista on suljettu vankileireille, tuhansia on teloitettu tai kuollut nälkään.

Vankileirille on päätynyt joukko työväenteatterin näyttelijöitä. Kuolemaan tuomitut teatterilaiset saavat vielä yhden mahdollisuuden. Vankien on valmistettava huvinäytelmä vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi. Jos esitys huvittaa tulevia arvovieraita, välttyvät vangit kuolemantuomiolta.

Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka (Martti Suosalo).

Suomen hauskin mies (12) on Heikki Kujanpään ohjaama mustan huumorin sävyttämä draamaelokuva elämänhalusta ja naurun voimasta.

Suomen hauskin mies -elokuvan päärooleissa näyttelevät Jani Volanen ja Paavo Kinnunen.
Vääpeli Nyborg (Paavo Kinnunen) ja komendantti Kalm (Jani Volanen). Suomen hauskin mies -elokuvan päärooleissa näyttelevät Jani Volanen ja Paavo Kinnunen. Kuva: Inland Film Company Oy Yle TV1,Jani Volanen,Paavo Kinnunen,Suomen hauskin mies

Muusta maailmasta eristetyllä vankilasaarella kaikki on suhteellista ja vakavat arvot sekä itsestäänselvyydet joutuvat naurunalaisiksi. Ahdingon ja surun keskellä ihmisyys ja lämpö puskevat väkisin läpi kun vangit puhaltavat yhteen hiileen.

Pienet inhimilliset teot saavat suuren merkityksen ja elokuvan komedia kumpuaa sieltä mistä suurin tuskakin: kuolemanpelosta ja epäoikeudenmukaisuudesta.

Suomen hauskin mies -elokuvan rooleissa nähdään Jani Volanen, Leena Pöysti, Paavo Kinnunen, Panu Vauhkonen, Jussi Lehtonen, Vesa Vierikko, Jussi Nikkilä ja Karri Miettinen.

Ohjaus: Heikki Kujanpää. Käsikirjoitus: Heikki Kujanpää ja Mikko Reitala. Tuotanto: Inland Film Company Oy, Suomi, 2018.

Lisää ohjelmasta