Hyppää pääsisältöön

Pikku naisia lumoaa ja kannustaa, mutta ottaa myös päähän - tule keskustelemaan Lukupiiriin!

Tyttö lukee kirjaa Pikku naisia
Tyttö lukee kirjaa Pikku naisia Kuva: Kaisa Pulakka / Yle Lukupiiri (radio-ohjelma),Pikku naisia

”Rakastin Pikku naisia, mutta oli vaikea hyväksyä, ettei Jo mennyt naimisiin Laurien kanssa, vaan vanhan miehen!” huudahtaa nelikymppinen nainen. Kesäkuun Lukupiirissä keskustellaan tyttökirjojen tunteita herättävästä klassikosta Pikku naisia.

Pikku naisia ilmestyi vuonna 1868. Marchin perheen neljän sisaruksen elämää sisällissodan ajan Yhdysvalloissa kuvaavasta romaanista tuli kirjoittajansa Louisa May Alcottin läpimurto ja tyttökirjaklassikko. Mutta miksi kirjaa rakastetaan? Ja mikä siinä ärsyttää?

Miten Pikku naisia on vaikuttanut sinuun? Onko se saanut luottamaan valintoihisi vai ottavatko romaanin opetukset päähän? Oletko kulmikas, poikatyttömäinen Jo vai järkevä Meg? Millaista maailmaa Pikku naisia kuvaa ja tuntuuko kirja ajankohtaiselta 150 vuotta ilmestymisensä jälkeen?

Osallistu verkkokeskusteluun tai soita studioon 09 144800 lauantaina 13.6. klo 19
Lähetyksessä keskustelijoina kirjailija Helmi Kekkonen, kirjailija ja teatterintekijä Juha Hurme ja toimittaja Anna Tulusto.

Kuuntele lähetystä:

Lukupiirin verkkokeskustelu aukeaa tähän 13.6. klo 19, verkkokeskustelua isännöi Jani Tanskanen.

Tyttökirjallisuuden klassikko Pikku naisia on ollut tänä vuonna paljon esillä uuden elokuvasovituksen takia ja monet kirjailijat ovat tunnustaneet Jo'n hahmon innoittaneen heitä kirjailijan uralle. Anna Tuluston johdolla keskustellaan mm.siitä, miten kirjan kuvaama tyttöys on muuttunut reilussa sadassa vuodessa. Mukana lähetyksessä ovat myös kirjailijat Helmi Kekkonen ja Juha Hurme.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri