Hyppää pääsisältöön

Suomen suosituin suoratoistopalvelu on edelleen Yle Areena

Tietokone, jonka näytöltä näkyy Yle Areenan ohjelmasivu. Oikeassa reunassa naurava nainen, joka katsoo tietokoneen käyttäjään. Tietokoneen käyttäjästä näkyvät vain kädet.
Tietokone, jonka näytöltä näkyy Yle Areenan ohjelmasivu. Oikeassa reunassa naurava nainen, joka katsoo tietokoneen käyttäjään. Tietokoneen käyttäjästä näkyvät vain kädet. Kuva: Yle / Laura Mainiemi Yle Areena

Yksi kevään suurimmista ilmiöistä Areenassa on ollut etenkin nuorten naisten suosima Au pairit Uudessa-Seelannissa.

Yle Areena on yhä Suomen suosituin suoratoistopalvelu, käy ilmi keväällä 2020 tehdystä kanava- ja palvelumielikuvatutkimuksesta (KMK). Yhdysvaltalainen Netflix oli alle 45-vuotiaiden osalta Areenaa käytetympi keväästä 2018 alkaen, mutta nyt Areena nousi jälleen tavoittavuudessaan suoratoistojätin edelle myös tässä kohderyhmässä. Koko väestössä Yle Areena on ollut suosituin koko olemassaolonsa ajan.

Tänä keväänä katsojia on kiinnostanut Areenassa etenkin kotimainen tosi-tv-ohjelma Au pairit Uudessa-Seelannissa. Sarjassa viisi suomalaisnuorta matkustaa ulkomaille hoitamaan lapsia ja viettämään aikaa yhdessä.

Sarja on erityisesti nuorten naisten suosiossa: lähes 70 % tuotantokauden katsojista Yle Areenassa on naisia ja 40 % kaikista Areena-katsojista 15–29-vuotiaita.

“Ylen tehtävä on palvella kaikkia suomalaisia. Haluamme tarjota tarttumapintaa, vertaiskokemuksia ja oman elämän peilaamista identiteettiään etsiville nuorille. Se vastaa tärkeään mediatarpeeseen ja auttaa pohdinnassa elämänmuutoksista. Tämä on julkisen palvelun kunniatehtävä”, toteaa Yle Areenan ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist.

Au pairit Uudessa-Seelannissa on saanut Yle Areenassa jo lähes 2,5 miljoonaa käynnistystä. Koko kausi julkaistiin Areenassa 20.5. ja sarja esitettiin kokonaisuudessaan myös TV2:lla. Sarjan on tuottanut Ylelle Aito Media.

Toinen Yle Areenassa nosteessa oleva sarja ja alkukesän ilmiö on ollut Normaaleja ihmisiä. Draamasarja perustuu Sally Rooneyn palkittuun hittikirjaan Normal People. Se on kiinnostanut kaikenikäisiä katsojia.