Hyppää pääsisältöön

Ota talteen juhannuksen parhaat tuoksut – tee kuorinta-aine koivun hennoista lehdistä

Glasburk med grön björkskrubb på brygga
Koivukuorinta poistaa lempeästi kuolleita ihosoluja ja kosteuttaa ihoa. Glasburk med grön björkskrubb på brygga Kuva: YLE/Strömsö/Alexandra Wärn koivu,hygieniatuotteet,Alexandra De Paoli

Jotkin tuoksut haluan säilyttää ja ottaa esiin myöhemmin, kuten jouluisen piparkakunleivonnan tuoksun, syksyisen sienimetsän tuoksun ja kesäkuisen vastapuhjenneen lehtimetsän tuoksun.

Tuoreista koivunlehdistä voi valmistaa vartalokuorinnan, joka tekee ihosta pehmeän, sileän ja kesältä tuoksuvan. Ota kuorinta-aine mukaan suihkuun tai saunaan ja nauti raikkaasta kesätunteesta. On upea elämys tulla juhannukselta tuoksuvana uudenvuodenjuhliin.

Kuorinta-aine säilyy 6–12 kuukautta, joten poimi enemmän lehtiä kuin tarvitset ja pakasta ne, niin voit tehdä uutta kuorinta-ainetta läpi koko talven.

Tarvikkeet:

  • 1 dl tuoreita koivunlehtiä (Poimi ne mielellään kesäkuussa, sillä niistä tulee sen jälkeen hiukan liian karkeita.)
  • 5 dl hienokiteistä merisuolaa tai muuta suolaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa

Tee näin:

  1. Laita kaikki ainekset suureen kulhoon.
  2. Sekoita sauvasekoittimella, kunnes seos on hienojakoinen. Kuorinta-aine saa olla koostumukseltaan kuin hiukan kuivaa pestoa.
  3. Pane puhtaaseen lasipurkkiin, jossa on ilmatiivis kansi.
  4. Kun käytät kuorinta-ainetta, ota lämmin suihku tai sauno. Hiero koivukuorinta-ainetta koko kehoon. Suihkuta pois ja odota hetki, että öljy ehtii imeytyä ihoon. Kuivaa sitten pyyheliinalla tavalliseen tapaan.