Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Alueuutiset siirtyivät kesän lähetysaikoihin

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Savon Sanomiin 16.6.2020.

Nimimerkki Väärä suunta (SS 14.6.) ihmetteli Ylen alueellisten tv-uutisten katoamista ruudusta. Emme ole lopettaneet klo 18 uutispaketissa tulevia alueellisia tv-uutisia, joihin kirjoittaja todennäköisesti viittaa. Siirryimme kesäkuun alussa niiden osalta niin sanottuun kesäkaavioon, kuten monien muidenkin tuotantojen osalta kesällä tehdään.

Elokuussa palaamme takaisin normaaleihin lähetysaikoihin ja alueuutiset nähdään taas myös klo 18 uutispaketissa. Nyt kesäkaaviossa nähdään Uutis-Suomi, joka koostuu eri alueiden kiinnostavimmista ja tärkeimmistä uutisista.

Alueellisia uutisia tehdään myös kesällä ja niitä on kattavasti saatavilla. Teemme verkko- ja mobiiliuutisia aamusta iltaan, ja maakunnalliset radiouutiset kuullaan yhdeksän kertaa päivässä. Maakunnalliset ja alueelliset radiolähetykset ovat niin ikään ohjelmistossa normaalisti klo 6–18.

Lisäämme alueellisten uutisjuttujen tarjontaa Yle Areenaan, eli alueellista sisältöä on tarjolla paljon. Lisäksi tuotamme paljon uutisia valtakunnan tv-uutisten kaikkiin lähetyksiin.

Elokuussa klo 18 jälkeinen lähetys on jälleen takaisin omalla paikallaan. Alueelliset sisällöt ovat Ylelle erittäin tärkeitä ja panostamme niihin. Viime vuosina olemme esimerkiksi lisänneet alueellisia tv-uutisia ja aluesisältöjen näkyvyyttä valtakunnallisesti.

Jyri Kataja-Rahko
alueellisen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päällikkö, Yle