Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle käyttää varojaan vastuullisesti

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Itä-Savoon 16.6.

Martti Tynkkynen kommentoi (Itä-Savo 13.6.) Ylen taloutta ja toimintaa. Kirjoituksessa on useita virheellisiä näkemyksiä, jotka kaipaavat oikaisua.

Ylen toiminta perustuu Yle-lakiin. Talouden suuntaviivoista päättää Ylen hallintoneuvosto. Viime vuonna Ylen tulos oli kuusi miljoonaa voitollinen. Ylen hallintoneuvoston linjausten mukaisesti yhtiön vuosittaisten tulosvaihteluiden tulee kattaa toisensa, eli pitkällä aikavälillä yhtiö ei tuota voittoa eikä tappiota. Vaihteluiden pääasiallisia syitä ovat joka toinen vuosi toistuvat suuret urheilutapahtumat.

Yle on julkisen palvelun verorahoitteinen mediayhtiö, joka ei esitä kaupallisia mainoksia. Ylellä ei ole mitään tekemistä kirjoittajan mainitsemien kaupallisten tv-yhtiöiden tuottamien ohjelmien raha- tai matkapalkintojen kanssa. Antenni-tv- ja radiolähetyksien jakelusta vastaa Digita, ei Yle.

Vakituisia työntekijöitä Ylellä on noin 2 800, minkä lisäksi työllistämme freelancereita ja määräaikaisia työntekijöitä. Ohjelmiamme tekee hyvin laaja joukko eri alojen ammattilaisia, jotta ohjelmamme olisivat mahdollisimman hyviä. Palkka määräytyy aina tehtävän ja vastuun perusteella.

Käytämme verovaroista saadun rahoituksen vastuullisesti, harkitusti ja tarkoituksenmukaisesti lakisääteisen tehtävämme täyttämiseksi. Poikkeuksellinen alkuvuosi on osoittanut, kuinka tärkeä rooli luotettavalla ja kattavalla julkisen palvelun medialla on. Yle haluaa olla kaikille yhteinen ja jokaiselle oma – suomalaisen yhteiskunnan parhaaksi.

Jere Nurminen
Viestintä- ja brändijohtaja, Yle