Hyppää pääsisältöön

Komisario Montalbano – italialainen dekkarisarja jatkuu uusin jaksoin

Terävä ja omapäinen komisario Salvo Montalbano palaa ruutuun sarjan 13. ja 14. kauden jaksoissa.
Komisario Montalbano (Luca Zingaretti) ratkoo rikoksia omapäiseen tyyliin. Terävä ja omapäinen komisario Salvo Montalbano palaa ruutuun sarjan 13. ja 14. kauden jaksoissa. Yle TV1,Luca Zingaretti,komisario montalbano

TV1 sunnuntaisin 5. - 12.7.2020 klo 21.40 - 23.25 (13. kausi) ja 19. - 26.7. (14. kausi), Areenassa

Karismaattinen italialaiskomisario Salvo Montalbano (Luca Zingaretti) palaa ruutuun!

Tuotteliaan kirjailijan Andrea Camillerin luoman fiktiivisen hahmon kiintoisat rikostarinat vievät aurinkoiseen Sisiliaan, kuvitteellisen Vigàtan merenrantakaupunkiin.

Suosikkisarjasta Komisario Montalbano vuorossa ovat uusimmat kaudet 13 ja 14, joissa kummassakin päästään seuraamaan kahta jännittävää tarinaa.

Terävän ja omapäisen Montalbanon apuna poliisiasemalla touhuvat tutut rikospoliisit Domenico "Mimì" Augello (Cesare Bocci) sekä Giuseppe Fazio (Peppino Mazzotta) ja tietokonevelho Catarella (Angelo Russo).

Terävä ja omapäinen komisario Salvo Montalbano palaa ruutuun sarjan 13. ja 14. kauden jaksoissa.
Komisario Salvo Montalbano (Luca Zingaretti) ja tietokonevelho Catarella (Angelo Russo). Terävä ja omapäinen komisario Salvo Montalbano palaa ruutuun sarjan 13. ja 14. kauden jaksoissa. Kuva: RAI Yle TV1,Luca Zingaretti,Angelo Russo,komisario montalbano

Elämän karuuden vastapainoksi komisario Montalbano nauttii suuresti esteettisestä kauneudesta, ja varsinkin hyvä ruoka auttaa unohtamaan pahan maailman – ainakin hetken kerrallaan.

Kauden 13 aloitusjaksossa poliisilla on kädet täynnä työtä, kun Välimereltä pelastetaan joka yö pakolaisia. Ihmisten hätä koskettaa, eikä rikollista toimintaa katsota läpi sormien. Montalbanon on pengottava myös paikallisen vaatturin kohtaloa.

Toisessa tarinassa purkutalosta löytyy sodanaikainen päiväkirja. Entinen vigatalainen pyytää Montalbanon apua ja kaupungissa tapahtuu henkirikos. Kolme asiaa jotka eivät liity toisiinsa – vai liittyvätkö?

Kausi 14 alkaa vilkkaissa tunnelmissa, kun Vigàtassa kuvataan ruotsalaista, historiallista draamasarjaa. Ohjaaja kaipaa kaupungin asukkailta vanhoja filmejä ja valokuvia aidon tunnelman tavoittamiseksi. Komisario Montalbanolle tuodaan puolestaan filmejä, joihin liittyy jotain hämärää.

Terävä ja omapäinen komisario Salvo Montalbano palaa ruutuun sarjan 13. ja 14. kauden jaksoissa.
Rikospoliisit Domenico "Mimì" Augello (Cesare Bocc, vas.) ja Giuseppe Fazio (Peppino Mazzotta). Terävä ja omapäinen komisario Salvo Montalbano palaa ruutuun sarjan 13. ja 14. kauden jaksoissa. Kuva: RAI Yle TV1,Cesare Bocci,Peppino Mazzotta,komisario montalbano

Jälkimmäisessä tarinassa Montalbanon taloudenhoitaja Adelina (Ketty Governali) tarvitsee apua. Komisarion tyttöystävän Livia Burlandon (Sonia Bergamasco) ystävä kokee traagisen kohtalon ja tapaus päätyy poliisin tutkittavaksi. Montalbanolla on nyt käsissään kaksi outoa juttua.

Italialaissarjaa on kuvattu Punta Seccan kalastajakylässä, jonne sijoittuu Montalbanon merenranta-asunto. Idyllisessä Sciclin pikkukaupungissa sijaitsee puolestaan poliisiasemaa esittävä palatsi. Ulkokuvauksia on tehty myös barokkityylisessä Unescon maailmanperintökohteessa, Ragusan kaupungissa.

Il Commissario Montalbano. Tuotanto: Palomar S.p.a / RAI Fiction, 2019 - 2020.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.