Hyppää pääsisältöön

Jackie Malton: Rikollisen jäljillä – nimekäs brittietsivä palaa tunnettuihin rikostapauksiin

Tunnettu brittietsivä Jackie Malton palaa Britannian ja Yhdysvaltojen rikostapauksiin.
Rikosetsivä Jackie Malton sai uransa aikana taistella rikollisia ja ennakkoluuloja vastaan. Tunnettu brittietsivä Jackie Malton palaa Britannian ja Yhdysvaltojen rikostapauksiin. Kuva: Digichemistry Jackie Malton,Yle TV1,Jackie Malton: Rikollisen jäljillä

TV1 torstaisin 2.7. - 3.9.2020 klo 21.00 - 21.50, uusinta tiistaisin klo 23.00, Areenassa

Kerran rikospoliisi, aina rikospoliisi.

Legendaarinen Jackie Malton oli rikostutkijana Suur-Lontoon poliisissa, Scotland Yardissa yli 25 vuotta. Maltonin kokemukset poliisityön etulinjassa, rikoksia tutkivana naisena, toimi esikuvana draamasarjan Epäilyksen polttopiste rikosylikomisario Jane Tennisonille.

Jackie Malton aloitti poliisissa 1970-luvulla ja hän sai uransa aikana taistella rikollisia sekä naisiin kohdistuvia ennakkoluuloja vastaan.

Rikosmysteerit etsivän silmin

Nyt Jackie Malton palaa itse tien päälle ja rikostutkintaan!

Kokenut poliisi käy läpi tunnetuimpia rikoksia, joita on tehty Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Malton on laajan verkostonsa ansiosta päässyt tekemään harvinaislaatuisia haastatteluja. Hän jututtaa tapauksia tutkineita poliiseja ja asiantuntijoita ja selvittää, kuinka syyllinen aikanaan saatiin oikeuden eteen.

Uusi true crime -sarja Jackie Malton: Rikollisen jäljillä (12) kertoo, mitä vaaditaan, jotta päästään rikollisen jäljille. Kymmenosainen sarja tarjoaa mahdollisuuden nähdä rikosmysteerit etsivän silmin.

Kansakunta seurasi Mustaa pantteria

Nelson palaa 70-luvun puolivälin tapaukseen, jota koko kansakunta seurasi. Nuori perijätär, 17-vuotias tyttö Lesley Whittle siepattiin ja surmattiin. Tekijäksi paljastui mies nimeltä Donal Neilson, yksi Britannian pahimmista rikollisista.

Whittlen sieppaus ja murha oli Neilsonin rikollisen elämän huipentuma. Mies teki aseellisia ryöstöjä liki 10 vuotta ja piti ihmisiä kauhun vallassa. Sarjan aloitusjaksossa Jackie Malton tutkii mustiin pukeutuneen ja lehdistön Mustaksi pantteriksi nimeämän Nielsonin rikoksia.

Valtameren ylittävää yhteistyötä

Jackie Malton: Rikollisen jäljillä -sarjan jaksoissa entinen Scotland Yardin rikosetsivä palaa tutkimaan yhtä Britannian musertavinta rikosta, jossa kaksi äitiä ja lapsi menettivät henkensä ja viaton mies vangittiin. Jackie Malton matkaa myös muun muassa Walesiin tapaamaan tiimiä, joka tutki "Little Miss Nobodyn" eli 15-vuotiaan Karen Pricen murhaa.

Yhdysvalloissa Jackie Malton selvittää brittiläis-amerikkalaisen perheen katoamista sekä amerikkalaisen perheen kokemaa tragediaa, joka liittyi brittiläisen lastenhoitajan toimintaan. Rikostutkinnassa hyödynnettiin Britannian ja Yhdysvaltain välistä yhteistyötä.

The Real Prime Suspect. Ohjaus: David Howard. Tuotanto: Monster Films, Britannia, 2019.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.