Hyppää pääsisältöön

YleX:n Mökkifestarit, Allsång på Skansen sekä Vogue Williamsin ja Cherry Healeyn dokkareita - viikolla 26 julkaistaan myös Akuutin rasismia käsittelevä jakso

 Kirurgi Richard Babor silittää lehmää.
Prisman uudessa dokumenttisarjassa kirurgi Richard Babor selvittää voimmeko välttyä sairastumasta syöpään. Keskiviikkona Yle TV1 klo 19.00. Kirurgi Richard Babor silittää lehmää. Kuva: Yle Kuvapalvelu Prisma,Yle TV1

Painavaa asiaa ja kepeää viihdettä. Viikolla 26 nähdään monenlaisia dokumentteja ja nautitaan musiikin voimasta.

Dokumenttitarjonta tällä viikolla on kattava: Areenaan on julkaistu uudelleen useita Vogue Williams -dokumentteja, ja nähdään ensiesitys Cherry Healeyn Kaunis hinnalla millä hyvänsä -sarjasta. Neliosaisessa Prisma-dokumentissa tutkitaan voimmeko välttyä sairastumasta syöpään ja Dokumenttiprojektissa nähdään 90-vuotiaan seksiterapeutti Ruth Westheimerin tarina. Akuutin jakso Rasismi sairastuttaa jokaisen oli tarkoitus julkaista vasta lokakuussa, mutta sen Areena-julkaisua aikaistettiin aiheen ajankohtaisuuden vuoksi. Kaikki edellä mainitut dokumentit ovat Areenassa nähtävillä jo nyt.

YleX Aamun Mökkifestarit viihdyttävät festivaalinnälkäistä kansaa koko viikonlopun. Aamun suosikkijuontajat Viki ja Köpi vetävät suoraa radiolähetystä perjantaiaamusta sunnuntai-iltaan, ja tietenkin festareilla kuullaan myös keikkoja kotimaisilta eturivin artisteilta. Yhteislaulua parhaimmillaan tarjoaa tiistaina alkava Allsång på Skansen, suoraan Tukholman Skansenista! Radio Suomessakin lauletaan: Väärin kuullut biisit -ohjelmassa kuullaan tiistai-iltana suomalaisten hauskoja tarinoita väärin kuulluista biiseistä.

Arkipäivisin Yle TV1:llä nähdään klo 17.10 esityspaikalla torstaista alkaen kaikki kaudet australialaisesta 50-luvulle sijoittuvasta draamasarjasta Kotiin takaisin. Sarjan parissa viihdytään syyskuun loppuun saakka. Viikon kotimaisina elokuvina nähdään Jussi-palkintoja keränneet Päin seinää (2014) sekä Miekkailija (2015).

MAANANTAI 22.6.

Akuutti: Rasismi sairastuttaa jokaisen

Areenassa nyt, Yle TV1 ti 27.10.
Toimittaja Risto Kuusisto lähti tutkimaan aihetta, joka muuttui kuvausten jälkeen vielä ajankohtaisemmaksi. Omista kokemuksistaan dokumentissa puhuu Emma-palkittu artisti Jesse Markin. Toisenlaisen näkökulman aiheeseen antaa entinen natsi Esa Holappa. Uskoisitteko, että näillä kavereilla on yllättävän paljon yhteistä? Akuutissa Rasismi sairastuttaa jokaisen, he kohtaavat ja kertovat mitä. Kuusisto kohtasi myös Suomeen muuttaneita, joiden murheet olivat erilaisia. Yhden postiluukkuun ilmestyi lappu “afrikkalaiset takaisin Afrikkaan”. Toista luultiin romaniksi ja hän sai kokea, miltä tuntuu elää jo yli 500 vuotta syrjittynä vähemmistönä Suomessa. Kolmas pohtii, pitääkö ulkomaalaisen muuttua tavoiltaan täysin suomalaiseksi, usein kontaktia ottamattomiksi ja vähän ujoiksi. Yle Areena toistaiseksi

jesse markin
Jesse Markin kertoo kokemastaan rasismista. jesse markin Kuva: Yle Jesse Markin,Akuutti

Cherry Healey: Kaunis hinnalla millä hyvänsä

Areenassa nyt
(Sex, Knives and Liposuction, Britannia 2018) 1-3. Eronnut brittitoimittaja Cherry Healey tuntee niskassaan paineen pysyä nuorena ja kauniina, vaikka vuodet vierivät ja ulkonäkö muuttuu. Asia vaivaa Cherryä niin paljon, että hän päättää perehtyä kauneusbisnekseen joka kantilta. Uusinta. Areenassa 19.9.2020 saakka.

Vogue Williams -dokkaripaketti - vain Areenassa

Areenassa nyt
22.6. julkaistaan Yle Areenaan uudelleen neljä Vogue Williams -dokumenttia. Ne ovat katsottavissa 90 päivää.

Some-tuomitut

Irlantilainen tv-toimittaja Vogue Williams pohtii dokumentissaan, millainen vaikutus sosiaalisella medialla on oikeuteen. Vogue tapaa miehiä ja naisia, jotka ovat käyttäneet somea saadakseen äänensä kuuluviin. Hän jututtaa myös ihmisiä, jotka ovat joutuneet somessa noitavainon uhriksi. Kuka auttaa somen uhreja?

Netin seksiuhat

Irlantilainen tv-toimittaja Vogue Williams paneutuu internetin seksivaaroihin, joihin kuuluvat mm. seksikuvilla ja seksivideoilla kiristäminen sekä lasten jan nuorten seksuaalinen hyväksikäyttö. Somessa esiintyy myös seksuaalista häirintää, huijauksia ja vainoamista. Vogue haastattelee uhreja ja asiantuntijoita, jotka antavat neuvoja riskien vähentämiseksi.

Playgirls

Irlantilainen tv-toimittaja Vogue Williams tutkailee tässä dokumentissa naisten seksuaalista nautintoa. Yhä useampi nainen on ottanut seksielämänsä omaan hallintaansa ja hakee seksuaalista nautintoa ennakkoluulottomasti ja rohkeasti.

Kuoleman tabu

Irlantilainen tv-toimittaja Vogue Williams joutui vastakkain kuoleman kanssa jo nuorena, sillä hän menetti isänsä vuonna 2010. Isän kuolema sai Voguen pohtimaan, onko kuolema todella kaiken loppu vai onko mahdollista saada yhteys rajan taakse? Vogue haastattelee dokumentissa selvänäkijöitä sekä meedioita ja havaitsee että läheisensä menettäneiden ympärillä pyörii suuri bisnes.

Kaikki Vogue Williams -dokumentit.

Mies ja kaksi naista kynttilöiden valossa jonkinlaisessa luolamaisessa tilassa
Areenassa julkaistaan jälleen läjä Vogue Williams -dokumentteja. Mies ja kaksi naista kynttilöiden valossa jonkinlaisessa luolamaisessa tilassa Kuva: Yle Kuvapalvelu Vogue Williams,Vogue Williams: Kuoleman tabu

Draama Norjan rannikolla

Areenassa nyt
(Dramat vid Norges kust, Norja 2019) Norjalainen Viking Sky -risteilyalus joutui maaliskuussa 2019 mottorivian takia merihätään täydessä myrskyssä, yhdellä Norjan rannikon pahamaineisimmista alueista. Aluksella oli matkustajia ja henkilökuntaa lähes 1 400 henkeä. Pelastusoperaatiosssa jouduttiin tasapainoilemaan mahdottoman rajamailla, jotta sekä alus että ihmiset saatiin turvaan. Yle Areena toistaiseksi

TIISTAI 23.6.

Väärin kuullut biisit

Yle Radio Suomi klo 18.02 ja Yle Areena
Se tunne, kun tajuaa olleensa aina väärässä - noinko sen tutun biisin sanat oikeasti menivätkin? Olen kuullut sen alusta asti väärin! Millaisia hauskoja tarinoita ja tilanteita suomalaisilta löytyy väärin kuulluista biiseistä? Tarinoita ja lauluja oikeilla sanoilla kuullaan Yle Radio Suomessa kahden tunnin mittaisessa musiikin teemaillassa.

Allsång på Skansen

Yle TV1 ja Areena klo 21.00
1/8. Tänäkin kesänä raikaa yhteislaulu Skansenilta kahdeksana tiistai-iltana. Ja jo viidettä kertaa peräkkäin toimii tapahtuman johdattajana supersuosittu Sanna Nielsen. Poikkeustilanteen vuoksi tilaisuudessa ei nähdä innostunutta ja osallistuvaa yleisöä, mutta kaikkien katsojien toivotaan jälleen laulavan sydämensä kyllyydestä omien ruutujensa ääressä. Ohjelman voi katsoa joko Christian “Kike” Bertellin suomeksi selostamana tai vaihtoehtoisesti ilman selostusta. Tuotanto: SVT. Areenassa vain suorana.

Programledaren Sanna Nielsen leder Allsång på Skansen för femte året i rad
Sanna Nielsen. Programledaren Sanna Nielsen leder Allsång på Skansen för femte året i rad Kuva: Viktor Fremling/SVT Allsång på Skansen,Sanna Nielsen

KESKIVIIKKO 24.6.

Luonto-Suomi: Kesäyön linnut

Yle Radio Suomi klo 18.02 ja Yle Areena
Lintujen soidinlaulu aamulla ja päivällä on jälleen hiipumassa pesintäkiireiden alle. Maisema tuntuu hetkittäin, jopa pelottavan hiljaiselta. Tässäkö se voimallisin vuodenaika taas hurahti ohi? Studiossa kysymyksiin vastaamassa on lintututkija Pertti Koskimies, suoran lähetyksen toimittajina ovat Asko Hauta-aho ja Markus Turunen.

Prisma: Miten välttää syöpä - uusi dokumenttisarja

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
(How Not to Get Cancer, Uusi-Seelanti 2019) 1/4 Kirurgi Richard Babor selvittää voimmeko välttyä sairastumasta syöpään. Vaikka geenit ja huono tuuri ovat monen syövän syynä, voimme myös elämäntapavalinnoillamme vaikuttaa terveyteemme. Jaksojen aiheina ruoka, elämäntavat, geenit ja ympäristö. Yle Areena 28.2.2022 saakka

Päin seinää

Yle TV2 klo 21.00, Areenassa klo 00.01 - Kotimaisen elokuvan kesä
(Suomi 2015) Essi on yksinhuoltaja, jonka pinna palaa herkästi. Elokuva sukupolvien yli ulottuvista ohareista ja yrityksistä hyvittää ne. Mimosa Willamo voitti parhaan naissivuosan Jussi-palkinnon ensimmäisestä elokuvaroolistaan. Ohjaus: Antti Heikki Pesonen. Pääosissa: Armi Toivanen, Mimosa Willamo, Eero Ritala, Kai Lehtinen. Uusinta. (12) Yle Areena 30 päivää

Kohtauskuva elokuvasta Päin seinää
Mimosa Willamo sai Päin seinää -elokuvasta parhaan naissivuosan Jussin. Kohtauskuva elokuvasta Päin seinää Kuva: Annika Miettinen/Helsinki-filmi Päin seinää

Kino: Härkäpää

Yle Teema klo 21.50, Areenassa lähetyspäivän aamuna
(Belgia 2011) Aggressiivinen ja dominoiva karjankasvattaja Jacky Vanmarsenille, joka käyttää jatkuvasti steroideja ja hormoneja, tekee kyseenalaisen diilin mafianomaisen lihakauppiaan kanssa. Karjahormonien väärinkäyttöä tutkiva poliisi murhataan ja eräs nainen Jackyn traumaattisesta menneisyydestä ilmestyy kuvioihin. Jacky joutuu kohtaamaan demoninsa ja toimiensa kauaskantoiset seuraukset. Ohjaus: Michaël R. Roskam. Pääosissa: Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Jeanne Dandoy. Uusinta. (16) Yle Areena 30 päivää

Dokumenttiprojekti: Seksitohtori Ruth

Yle TV1 klo 22.00, Areenassa nyt
(Ask Dr. Ruth, Yhdysvallat 2018) Yhdysvaltain tunnetuin ja kiitetyin seksiterapeutti on Ruth Westheimer. Nyt 90-vuotias terapeutti on yksi harvoista Saksan keskitysleiriltä selviytyneistä. Yle Areena 14.10.2021 saakka

Suorapuheinen seksiterapeutti Ruth Westheimer on muuttanut ja pelastanut monen elämän.
Suorapuheinen seksiterapeutti Ruth Westheimer on muuttanut ja pelastanut monen elämän. Yle TV1,Ruth Westheimer,Dokumenttiprojekti: Seksitohtori Ruth

TORSTAI 25.6.

Kotiin takaisin

Yle TV1 ma-pe klo 17.10, Areenassa koko 1. kausi 25.6.
(A Place to Call Home, S1-6) Toiveuusinta. Australialainen draamasarja sijoittuu 1950-luvun alkupuolelle. Sen keskushenkilö on nuori sairaanhoitaja Sarah Adams, joka on viettänyt vuosia ulkomailla ja palaa nyt valtameriristeilijällä kotiin ristiriitaisin tuntein. Toinen maailmansota on jäänyt taa, mutta se on muuttanut monen ihmisen kohtalon ja tehnyt heistä juurettomia. Myös Sarahin sielu on yhä vereslihalla, eikä epävarmuus siitä mikä häntä kotona odottaa ainakaan helpota paluuta.

Yle esittää sarjan kaikki kuusi kautta alusta asti. Areenassa julkaistaan aina koko kausi kerralla kun kyseisen kauden ensimmäinen jakso esitetään televisiossa (n. kahden viikon välein). Uusinta.Yle Areena 60 päivää.

Kotiin takaisin
Kotiin takaisin esitetään uusintana arkipäivisin Yle TV1:llä klo 17.10. Kotiin takaisin kotiin takaisin

Kino Klassikko: Oi! Mikä ihana sota!

Yle Teema klo 21.00, Areenassa lähetyspäivän aamuna
(Oh! What a Lovely War, Iso-Britannia 1969) Ensimmäisen maailmansodan aikaan sijoittuva ja aikalaislauluja käyttävä musikaali, joka kääntyy innostuksesta katkeruuteen seuratessaan Smithin perheen poikia sodassa. Ohjaus Richard Attenborough. Rooleissa mm. Dirk Bogarde, John Gielgud, Jack Hawkins, Ian Holm, John Mills, Laurence Olivier, Vanessa Redgrave, Maggie Smith ja Susannah York. (7) Yle Areena 14 päivää

PERJANTAI 26.6.

YleX Aamun Mökkifestarit

YleX ja Yle Areena 26.-28.6.
Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28. kesäkuuta ja vetävät suoraa radiolähetystä perjantaista sunnuntaihin – perinteisten festareiden tapaan lyhyillä unilla. Koskaan ei voi tietää, kuinka pitkään lepotauko kestää, joten bileet voivat jatkua vaikka neljältä aamuyöllä. Luvassa on artistivieraiden ja livemusiikkin lisäksi festarikliseitä ja yllätyksiä! Mökkifestareilla esiintyvät mm. Gasellit, Jesse Markin ja Nelli Matula. Hauskanpidolla on myös hyvä tarkoitus: lähetyksen aikana kerätään rahaa SPR:n nuorten turvatalojen tukikeräykseen. Lue lisää »

Ylex aamu Viki & Köpi
Ylex aamu Viki & Köpi Kuva: Nelli Kenttä / YleX YleX,YleX Aamu,Ville Eerikkilä,Juuso Kallio

Kino: Charade - vaarallinen peli

Yle Teema klo 21.00, Areenassa lähetyspäivän aamuna
(Charade, USA 1963) Pariisiin sijoittuvassa romanttisessa jännityskomediassa nuori leskinainen joutuu toistuvasti vaaroihin kohdattuaan komean muukalaisen ja pelottavia rahantavoittelijoita. Pääosissa Audrey Hepburn, Cary Grant, Walter Matthau, James Coburn ja George Kennedy. Ohjaus Stanley Donen. (12) Yle Areena 30 päivää

Cary Grant (ase kädessä) ja Audrey Hepburn poseeraavat Charade-elokuvan mainoskuvassa.
Cary Grant (ase kädessä) ja Audrey Hepburn poseeraavat Charade-elokuvan mainoskuvassa. Cary Grant,Audrey Hepburn,Teemalauantai,elokuvat,Charade – vaarallinen peli,Stanley Donen,teeman elokuvat

Kerron sinulle kaiken

Yle TV2 klo 22.00, Areenassa nyt
Tarina rohkeudesta olla oma itsensä, oikeudesta rakastaa, tehdä virheitä, löytää onnensa. Maarit elää suurta murroskautta, hän on vastikään korjannut sukupuolensa naiseksi. Ohjaus: Simo Halinen. Pääosissa: Leea Klemola, Peter Franzén. Uusinta. (12) Yle Areena 30 päivää

LAUANTAI 27.6.

Kalevala Turun ruotsalaisessa teatterissa

Yle Teema klo 14.55, Areenassa nyt
Suomen kansalliseepos Kalevala sisältää kaunista runoutta ja ankaran tarinan. Turun ruotsalaisen teatterin suurella näyttämöllä Kalevalasta tuli ilmiö näytäntökaudella 2019 - 2020. Teoksesta syntyi vauhdikas ja koskettava esitys, joka sisälsi musiikkia, laulua, kalevalamittaa, nukkehahmoja, huumoria ja valtavan määrän puolukoita. Tuotanto: Åbo Svenska Teater 2020. (7) Yle Areena 90 päivää

Kalevala är en modernt avskalad dock- och musikteaterföreställning som trots den tydliga skaparglädjen, tidvis förlitar sig lite väl mycket på yta och uttryck.
Kalevala är en modernt avskalad dock- och musikteaterföreställning som trots den tydliga skaparglädjen, tidvis förlitar sig lite väl mycket på yta och uttryck. Kuva: © Åbo Svenska Teater © foto Pette Rissanen Kalevala,Åbo Svenska Teater

Ylen Futiskesä: Uefan Euro-finaali 2009

Yle TV2 klo 16.00
Jalkapallon naisten vuoden 2009 Suomen EM-kisojen loppuottelu Englanti – Saksa. Selostus suomeksi Antti Ennekari, på svenska Antti Koivukangas.

Ylen yleisurheilukesä, Espoo ja Vantaa

Yle TV2 klo 18.00 ja Yle Areena
Ylen yleisurheilulähetyksiin tulee mukaan kesälle 2020 uusi teemakilpailu. Kesäkuun lopussa Espoossa ja Vantaalla kisataan muun muassa miesten ja naisten keihäänheitossa, miesten 100 ja 200 sadalla metrillä sekä naisilla 100 ja 400 aidoissa. Toinen vastaava teemakilpailu on vuorossa heinäkuun loppupuolella.

Kino: Poika ja haukka

Yle Teema klo 21.10 - Aution saaren elokuvat
(Iso-Britannia 1969) Aito ja koskettava kertomus työläisperheen kiusatusta pojasta, joka löytää elämälleen suuntaa kesyttämästään haukasta. Pääosissa David Bradley, Colin Welland. Ohjaus: Kennneth Loach. (7) Yle Areena 7 päivää

YleXPop 2020: Sanni

Yle TV2 ja Areena klo 21.30
Värikkäästä tyylistään tunnetun Sannin keikka YleXPop-virtuaalitapahtumassa. Poplaulaja esiintyi YleXPopissa ensi kertaa 2014, ja on sen jälkeen noussut yhdeksi Suomen suosituimmista artisteista.

Sannilla on kirkkaan punaiset hiukset ja vaatteet. Tausta on turkoosi.
Sannilla on kirkkaan punaiset hiukset ja vaatteet. Tausta on turkoosi. Kuva: Nelli Kenttä. Sanni,YleX,YleXPop

SUNNUNTAI 28.6.

Ylen Futiskesä

Uefan Euro-finaali 1996

Yle TV2 klo 16.30 ja Yle Areena
Jalkapallon naisten vuoden 2009 Suomen EM-kisojen loppuottelu Englanti – Saksa. Selostus suomeksi Antti Ennekari, på svenska Antti Koivukangas.

Uefan Euro-finaali 2000

Yle TV2 klo 18.45 ja Yle Areena
Jalkapallon miesten vuoden 2000 Hollannin ja Belgian EM-kisojen loppuottelu Ranska - Italia. Selostus Tapio Suominen. Ruotsinkielinen selostus Frank Sjöman.

Miekkailija

Yle TV1 klo 20.55, Areenassa lähetyspäivän aamuna - Kotimaisen elokuvan kesä
(Suomi, Viro, Saksa 2015) Klaus Härön draama rakkaudesta ja ihmisestä, joka lasten kautta löytää elämälleen tarkoituksen neuvostoajan Virossa. Miekkailija voitti parhaan elokuvan Jussi-palkinnon vuonna 2015 ja oli ehdolla myös parhaan ulkomaisen elokuvan Golden Globe -palkintoon. Elokuva valittiin myös Suomen viralliseksi ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkintoon.
Käsikirjoitus: Anna Heinämaa. Uusinta. (7) Yle Areena 30 päivää

Klaus Härön Miekkailija-elokuva.
Klaus Härön Miekkailija-elokuva. Kuva: Klaus Härö miekkailija

Free Fire

Yle TV2 ja Areena klo 21.00
(Free Fire, Iso-Britannia 2016) Mustan huumorin täyttämässä toimintajännärissä muutama asekauppias ja heidän asiakkaansa kohtaavat Bostonin liepeillä syrjäisessä varastorakennuksessa, mutta kaupanteko muuttuukin tulitaisteluksi ja selviytymispeliksi. Pääosissa Brie Larson, Sharlto Copley, Armie Hammer, Cillian Murphy, Jack Reynor ja Sam Riley. Ohjaus Ben Wheatley. (16) Yle Areena 14 päivää

Brie Larsonin hahmo istuu auton ratissa ja katsoo ulos. Takapenkillä istuu mies.
Pääosissa nähdään mm. Brie Larson (Captain Marvel) ja Cillian Murphy (Peaky Blinders). Brie Larsonin hahmo istuu auton ratissa ja katsoo ulos. Takapenkillä istuu mies. Kuva: Snapper Films Oy Brie Larson,Free Fire

Lue myös - yle.fi:stä poimittua