Hyppää pääsisältöön

Mikä näistä kotimaan matkakohteista täytyy saada mukaan Egenlandin kartalle? Äänestä suosikkiasi!

Egenlandin juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala kypärät ja otsalamput päässä tulossa ulos luolasta, kuvaan yhdistetty Suomen kartta
Egenlandin juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala kypärät ja otsalamput päässä tulossa ulos luolasta, kuvaan yhdistetty Suomen kartta Kuva: Yle/Eva Pursiainen Egenland,Nicke Aldén

Äänestys on päättynyt. Eniten ääniä keräsi Ärjänsaari Kajaanissa.

Leijasurfausta, viikinkejä, jokilautta vai sekotavarakauppa – mikä näistä yleisön vinkkaamista matkakohteista pääsee mukaan Egenlandin kuvauksiin? Tässä 14 hienoa kohdetta ympäri Suomea, tutustu ehdotuksiin ja äänestä!

Omaleimaisia kotimaan matkakohteita ja yleisölle merkityksellisiä ihmisiä tai ilmiöitä: niitä esittelee kulttuurimatkaohjelma Egenland. Netin matkaoppaan ja tv-ohjelman esittelemät pienet sekä suuret ihmeet perustuvat kaikki yleisön vinkkeihin, ja kartalla on jo yli sata kohdetta.

Elokuusta 2020 alkaen Egenland kuvaa jälleen uusia kohteita. Kuvausaikatauluja suunnitellessa suurinta riemua ja tuskaa toimitukselle tuottaa aina kohteiden valinta. Poimimme nyt yli 5000 ehdotuksen joukosta nämä 14 mainiota vinkkiä ja kysymme: mikä mielestäsi Egenlandin pitäisi ehdottomasti esitellä suurelle yleisölle? Mikä pääsee mukaan yhdeksi uudesta kohteista?

"Hämmästyttävä lentävä matto tai kangastus ympäröivän peltomaiseman keskellä", "Suomen hulluin ja hauskin taidetalo", "kuin Amazonilla oltaisiin", "Suomen kaunein tie"... näin yleisö on intoutunut hehkuttamaan kirjoittaessaan näistä 14:stä kohteesta. Jokainen niistä olisi hieno matkakohde, mutta vain eniten ääniä kerännyt mahtuu varmuudella mukaan. Äänestä siis suosikkiasi!

Yleisöäänestys on auki ajalla 24.6.– 5.7. Pääset äänestämään, kun kirjaudut sivuille Yle Tunnuksen avulla. Voit äänestää yhtä kohdetta, yhden kerran.

Sinä pääset siis suoraan päättämään, mikä kohde kartalle lisätään – kunhan annat äänesi 5.7. mennessä!

Onko mielessä huippukohde listan ulkopuolelta? Lähetä vinkki tällä sivustolla.

Äänestyksen tulos päivitetään tälle sivulle äänestysajan päätyttyä 6.7.2020.

Kuvaukset toteutetaan tartuntatilanteen ehdoilla. Egenlandin toimitus seuraa viranomaisten tiedotusta ja noudattaa voimassa olevia ohjeistuksia.

Egenland

Yleisö luo Egenlandin
Egenland on kaksikielinen kulttuurimatkailuohjelma ja matkaopas, joka esittelee teidän, yleisön, lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa. Egenland on vastaanottanut jo yli 4000 yleisövinkkiä. Ohjelman nettimatkaoppaasta löydät niistä yli 100.

Onko sinulla jokin mielipaikka, josta koko Suomen tulisi tietää? Jaa vinkkisi Egenland-toimituksen kanssa vinkkilomakkeella, osoitteessa egenland@yle.fi tai lähetä viesti toimitukselle instagramissa.

Egenland on kaikille
Koe ainutlaatuinen maamme seuraavilla alustoilla:

Oletko kiinnostunut vaihtamaan vinkkejä yllättävistä reissukohteista Suomessa? Silloin olet lämpimästi tervetullut facebookryhmään Poikkea polulta/På andra vägar. Ryhmää ylläpitää Egenland-toimitus.

EDIT 29.6. klo 14:16. Muokattu äänestystä koskevaa ohjeistusta yksityiskohtaisemmaksi.

Keskustelu sulkeutuu 23.7.2020.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland