Hyppää pääsisältöön

Mikä näistä kotimaan matkakohteista täytyy saada mukaan Egenlandin kartalle? Äänestä suosikkiasi!

Egenlandin juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala kypärät ja otsalamput päässä tulossa ulos luolasta, kuvaan yhdistetty Suomen kartta
Egenlandin juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala kypärät ja otsalamput päässä tulossa ulos luolasta, kuvaan yhdistetty Suomen kartta Kuva: Yle/Eva Pursiainen Egenland,Nicke Aldén

Äänestys on päättynyt. Eniten ääniä keräsi Ärjänsaari Kajaanissa.

Leijasurfausta, viikinkejä, jokilautta vai sekotavarakauppa – mikä näistä yleisön vinkkaamista matkakohteista pääsee mukaan Egenlandin kuvauksiin? Tässä 14 hienoa kohdetta ympäri Suomea, tutustu ehdotuksiin ja äänestä!

Omaleimaisia kotimaan matkakohteita ja yleisölle merkityksellisiä ihmisiä tai ilmiöitä: niitä esittelee kulttuurimatkaohjelma Egenland. Netin matkaoppaan ja tv-ohjelman esittelemät pienet sekä suuret ihmeet perustuvat kaikki yleisön vinkkeihin, ja kartalla on jo yli sata kohdetta.

Elokuusta 2020 alkaen Egenland kuvaa jälleen uusia kohteita. Kuvausaikatauluja suunnitellessa suurinta riemua ja tuskaa toimitukselle tuottaa aina kohteiden valinta. Poimimme nyt yli 5000 ehdotuksen joukosta nämä 14 mainiota vinkkiä ja kysymme: mikä mielestäsi Egenlandin pitäisi ehdottomasti esitellä suurelle yleisölle? Mikä pääsee mukaan yhdeksi uudesta kohteista?

"Hämmästyttävä lentävä matto tai kangastus ympäröivän peltomaiseman keskellä", "Suomen hulluin ja hauskin taidetalo", "kuin Amazonilla oltaisiin", "Suomen kaunein tie"... näin yleisö on intoutunut hehkuttamaan kirjoittaessaan näistä 14:stä kohteesta. Jokainen niistä olisi hieno matkakohde, mutta vain eniten ääniä kerännyt mahtuu varmuudella mukaan. Äänestä siis suosikkiasi!

Yleisöäänestys on auki ajalla 24.6.– 5.7. Pääset äänestämään, kun kirjaudut sivuille Yle Tunnuksen avulla. Voit äänestää yhtä kohdetta, yhden kerran.

Sinä pääset siis suoraan päättämään, mikä kohde kartalle lisätään – kunhan annat äänesi 5.7. mennessä!

Onko mielessä huippukohde listan ulkopuolelta? Lähetä vinkki tällä sivustolla.

Äänestyksen tulos päivitetään tälle sivulle äänestysajan päätyttyä 6.7.2020.

Kuvaukset toteutetaan tartuntatilanteen ehdoilla. Egenlandin toimitus seuraa viranomaisten tiedotusta ja noudattaa voimassa olevia ohjeistuksia.

Egenland – yleisön oma matkaopas

Egenland on kaksikielinen kulttuuriohjelma ja matkaopas. Yhteistyössä yleisön kanssa tarjoamme inspiraatiota ja vinkkejä kotimaan matkailuun. Esittelemme omaleimaista ja vaihtoehtoista kulttuuria: kiinnostavia paikkoja, ihmisiä ja tapahtumia.

Egenlandin kartalta löydät 120 matkakohdetta ympäri Suomea.

Tutustu kohteisiin Yle Areenassa:

 • Katsottavissa yli sata lyhyttä videota ja kolmen kauden 26 tv-jaksoa.
 • Paljon lisätietoa: syventäviä lukujuttuja ja teemapaketointeja.
 • Neljännen kauden uudet tv-jaksot julkaistaan 31.5.2021 alkaen.

Välähdyksiä nähtävyyksistä ja ihmisistä nähtävyyksien takana: Egenland Instagramissa @egenland

Haluatko vaihtaa vinkkejä matkakohteista Suomessa? Tervetuloa Facebook-ryhmään Poikkea polulta/På andra vägar. Ryhmää ylläpitää Egenland-toimitus.

EDIT 29.6. klo 14:16. Muokattu äänestystä koskevaa ohjeistusta yksityiskohtaisemmaksi.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland

 • Duodji Shop -käsityömyymälä, Inari

  Uniikkeja käsitöitä, käsityömateriaaleja ja kulttuurityötä.

  Duodji Shopissa myydään aitoja saamenkäsitöitä, käsityömateriaaleja sekä kirjoja, musiikkia ja muita saamelaiseen kulttuuriin liittyviä tuotteita. Myymälä sijaitsee Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen tiloissa.

 • Kaapin Jounin tila, Lemmenjoki

  Kansallispuistossa on harvinainen museo, vanha porotila.

  Lemmenjoen kansallispuiston upeissa jokimaisemissa voi tutustua kuuluisaan porotilaan ja saamelaiskulttuuriin.

 • Arktinen aikavaellus, Utsjoki

  Tunturivaellus halki universumin historian.

  Yksi askel, miljoona vuotta. Vaellusreitti vie halki maailmankaikkeuden historian Utsjoen tunturimaisemissa.

 • Ärjänsaari, Oulujärvi

  Hiekkarannoistaan tunnettu upea retkeilykohde.

  Ärjänsaari eli Ärjä on kiehtova ja kaunis saari Oulujärvellä Kainuussa. Luonnonsuojelualueeksi julistetussa saaressa voi vierailla ja retkeillä sen herkkää luontoa kunnioittaen.

 • Villa Mehu, Kirkkonummi

  Elis Sinistö loi metsään rapistuvan fantasiamaailman.

  Elämäntaiteilija Elis Sinistö rakensi fantasiamaailman, joka ihastuttaa ja herättää ajatuksia rapistuvien ITE-kohteiden kohtalosta. Villa Mehu sijaitsee yksityisalueella.

 • Pertin Valinta, Helsinki

  Punk-henkinen kivijalkakauppa esittelee outsider-taidetta.

  Kun punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät lopetti, bändin jäsenet perustivat kaupan. Sekotavarakaupaksi kutsuttu erikoismyymälä esittelee outsider-taidetta ja edistää yhdenvertaisuutta.

 • Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo, Riihimäki & Janakkala

  Keikkoja ja tapahtumia puutaloissa Hämeessä.

  Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo ovat vanhoja ja tunnelmallisia puutaloja, joissa järjestetään konsertteja, keikkoja ja muita tapahtumia. Taloja pyörittää kulttuurityöstä palkittu Olli Soini yhdessä työryhmän kanssa.

 • Tulliniemen ranta, Hanko

  Tulliniemen ranta on hankolaisten suosikki ympäri vuoden.

  Hangosta löytyy uimarantoja joka makuun, lajiin ja keliin. Tulliniemen ranta houkuttelee surffareiden lisäksi ulkoilijoita kahvittelemaan ja ihailemaan maisemia ympäri vuoden.

 • Vienan reitti ja kylät, Suomussalmi

  Vienan reitti kulkee vaihtuvissa vaaramaisemissa Kainuussa.

  Kulje Elias Lönnrotin ja Kalevalan jalanjäljissä ikivanhaa vaellusreittiä upeissa harju-, niitty- ja jokimaisemissa. Vienankarjalaiseen kulttuuriin voi tutustua myös lähistön vienalaiskylissä Hietajärvellä ja Kuivajärvellä.