Hyppää pääsisältöön

Näin käytät Yle Areenaa autossa

Näkymä auton äänijärjestelmästä, jossa on Ylen kuunneltavia ohjelmia.
Yle Areena CarPlay-käyttöliittymässä auton kosketusnäytöllä Näkymä auton äänijärjestelmästä, jossa on Ylen kuunneltavia ohjelmia. Kuva: Jarno Välkki / Yle Yle Areena,podcast,CarPlay

Yle Areenaa voi käyttää sekä Android- että iOS-pohjaisissa autojen viihdejärjestelmissä. Applen iOS-pohjaisessa maailmassa tämä tarkoittaa Apple CarPlay -järjestelmää, jonka avulla iOS-mobiilaitetta voidaan ohjata auton omalta kosketusnäytöltä tai Siri-ääniohjauksella.

Yle Areenan CarPlay-käyttö edellyttää, että käyttäjän mobiililaitteessa on iOS-käyttöjärjestelmästä vähintään versio 7.1 ja Yle Areena -sovelluksesta sen uusin versio ja että auto tukee CarPlayta. Lista CarPlayta tukevista autoista ja malleista löytyy Applen sivuilta.

Android Auto -järjestelmä on samantapainen ratkaisu Android-mobiililaitteiden käyttämiseen autoissa. Tällä hetkellä Google ei virallisesti tue Android Autoa Suomessa muissa kuin Android 10 -käyttöjärjestelmää käyttävissä laitteissa. Android Auto -sovellusta ei siis voi ladata suomenkielisestä Google Play -sovelluskaupasta puhelimiin, joissa on tätä vanhempi käyttöjärjestelmä. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin ladanneet tarvittavan sovelluksen Googlen ulkopuolisesta ohjelmalähteestä tai vaihtaneet käyttämänsä Google Play -kaupan johonkin muuhun kuin suomalaiseen versioon.

Kun Android Auto on asennettu mobiililaitteeseen ja laitteen Yle Areena -sovellus on päivitetty uusimpaan versioon, voit käyttää Yle Areenaa auton kosketusnäytöltä tai joistakin autoon asennettavista lisälaitteista. Lista yhteensopivista autoista ja laitteista löytyy Googlen sivuilta.

Sekä CarPlay että Android Auto tukevat vain audiokäyttöä. Areenan videosisältöä ei siis voi ainakaan toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.

Areenasta voi CarPlayn ja Android Auton avulla kuunnella kaikkia Ylen radiokanavia mukaan lukien alueradiot sekä Ylen tallennettuja radio-ohjelmia ja podcasteja.

  • Näin käytät Yle Areenaa autossa

    Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

    Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.

  • Tervetuloa Dokkarifestivaalille!

    Dokkarifanien oma festivaali Areenassa.

    Diego Maradona, For Sama, Leftover Women, School of Seduction, Aatos ja Amine, Mating, ja vaikkapa kaupan päälle vielä Love Child, Veeran Maaginen Elämä.