Hyppää pääsisältöön

Eroja ja avioeroja – huippujuristien paineet kasvavat brittisarjan toisella kaudella

Brittisarja seuraa toisella kaudella huippujuristien sotkuista elämää.
Huippujuristi Hannah Sternin (Nicola Walker) elämään mahtuu kaksi miestä, aviomies Nathan (Stephen Mangan, vas.) ja kollega Christie (Barry Atsma). Brittisarja seuraa toisella kaudella huippujuristien sotkuista elämää. Kuva: BBC Yle TV1,Nicola Walker,Stephen Mangan,Barry Atsma,Eroja ja avioeroja

TV1 tiistaisin 7.7. - 11.8.2020 klo 19.00 - 19.55, Areenassa

Defoen juristiperheen naiset osaavat hoitaa avioerojutut, mutta omat ihmissuhteet ovatkin monimutkaisempi asia. Lontoon varakkaat pariskunnat luottavat kriisin hetkellä juristeihin, jotka työskentelevät jälleen samassa lakitoimistossa.

Brittiläinen draamasarja Eroja ja avioeroja (12) palaa ruutuun toisen tuotantokauden jaksoin. Sarjan kuusi uutta jaksoa kuvaavat Defoen naisten työtä ja henkilökohtaista elämää, joka uhkaa muuttua entistä sotkuisemmaksi.

Hannahin kyvyt koetuksella

Kunnianhimoinen avioerojuristi Hannah Stern (Nicola Walker) yrittää pitää perheensä kasassa. Lujalta vaikuttanut avioliitto juristi Nathanin (Stephen Mangan) kanssa alkoi sarjan ykköskauden päätteeksi natista miehen uskottomuusskandaalin jälkeen.

Brittisarja seuraa toisella kaudella huippujuristien sotkuista elämää.
Defoen juristiperheen naisia, Nina (Annabel Scholey), Hannah (Nicola Walker) ja äiti Ruth (Deborah Findlay). Brittisarja seuraa toisella kaudella huippujuristien sotkuista elämää. Kuva: HAL SHINNIE / BBC/Yle BBC/Sister Pictures Yle TV1,Nicola Walker,Deborah Findlay,Annabel Scholey,Eroja ja avioeroja

Voiko Hannah saada kaiken – uran, perheen ja upean rakkauden? Tilannetta ei ainakaan helpota salasuhde kollega Christien (Barry Atsma) kanssa.

Toisen kauden aloitusjaksossa Hannah ryhtyy hoitamaan showbisneksestä tutun pariskunnan sotkuista eroasiaa. Juttu pistää taitavan juristin kyvyt koetukselle.

Millaisen siirron Ruth tekee?

Entiset kilpailijat ovat nyt yhdistyneet uudeksi lakifirmaksi Noble, Hale & Defoe. Kokeneiden juristien yhteenliittymää vetää maailmalta palannut Zander Hale (Chukwudi Iwuji), joka pestaa johdon konsultiksi ja juristiksi Tyler Donaghuen (Damien Molony).

Fuusion viimetöikseen junaillut Ruth Defoe (Deborah Findlay) on lähdössä eläkkeelle, mutta toimettomuus ei houkuttele pitkän uran tehnyttä piinkovaa juristia. Miten Ruth voisi vielä hyödyntää kokemustaan?

Brittisarja seuraa toisella kaudella huippujuristien sotkuista elämää.
Juristi Hannah Sternin (Nicola Walker) paineet kasvavat. Brittisarja seuraa toisella kaudella huippujuristien sotkuista elämää. Kuva: HAL SHINNIE / BBC/Yle BBC/Sister Pictures Yle TV1,Nicola Walker,Eroja ja avioeroja

Onko hän se ainoa oikea?

Nina Defoe (Annabel Scholey) hukuttaa murheensa työhön – ja pulloon. Sisarensa Rose Defoe (Fiona Button) etsii omaa paikkaansa perheessä ja maailmassa. Onko aviomies James (Rudi Dharmalingam) sittenkään se ainoa oikea? Elämä koettelee pariskuntaa dramaattisella tavalla.

Eroja ja avioeroja -draamasarjan on käsikirjoittanut Emmy- ja Bafta-palkittu Abi Morgan. Hänen käsistään on syntynyt muun muassa sarja The Hour sekä elokuvat Rautarouva ja Suffragette.

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Donna Air, Ben Bailey Smith, Ellora Torchia, Ian McElhinney, Amaka Okafor, Anna Chancellor, Dino Fetscher, Steph Gibson, Siobhán Cullen ja Marc Bosch.

The Split. Idea ja käsikirjoitus: Abi Morgan. Tuotanto: Sister Pictures / BBC, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.