Hyppää pääsisältöön

Kun tv-kuuluttaja oli koko kansan tuttu ja naisihanne

Tv-kuuluttaja Marie Gillain (näyttelijä Christine Beauval) kameran edessä studiossa
Kuuluttaja Marie Gillain (Christine Beauval) kameran edessä Tv-kuuluttaja Marie Gillain (näyttelijä Christine Beauval) kameran edessä studiossa Kuva: Philippe Le Roux / France TV Ranska,teeman sarjat

Tv-kuuluttaja Christine Beauvalin tuntee jokainen ranskalainen. Hän on täydellisen naisen perikuva, mutta sitten tapahtuu salaperäinen välikohtaus.

Uusi tyylikäs ranskalainen minisarja sijoittuu vuoteen 1962, joka oli merkittävä vedenjakaja yhteiskunnan muutoksessa, niin hyvässä kuin pahassa.

Christine Beauval (Marie Gillain) on kaunis ja älykäs ranskatar ja Ranskan yleisradion tähtikuuluttaja.

Hän on myös koko kansan suosikki sekä tuttu kasvo lukuisista lehtijutuista, jotka ylistävät hänen modernia malliaan luoda uraa harmonisen yksityiselämän rinnalla. 1960-luvulla se ei ollut vielä niin yleistä, etenkään Ranskassa.

Tv-kuuluttaja Marie Gillain näkyy mustavalkoisessa tv-kuvassa. Tv:n ympärillä poseeraa kuuluttajan perhe: poika Jean-Claude, tytär Colette ja aviomies Pierre
Täydellisen naisen täydellinen perhe Tv-kuuluttaja Marie Gillain näkyy mustavalkoisessa tv-kuvassa. Tv:n ympärillä poseeraa kuuluttajan perhe: poika Jean-Claude, tytär Colette ja aviomies Pierre Kuva: Philippe Le Roux / France TV Ranska,teeman sarjat

Christinen mies Pierre (Guillaume de Tonquédec) on valtion palveluksessa ja saa merkittävän uuden työtehtävän, josta häntä salaa kadehditaan. Perheen nuoret vasta hakevat paikkaansa elämässä, mutta ovat jo luoneet merkittäviä suhteita, etenkin 17-vuotias tytär Colette (Anne-Sophie Soldaïni).

Miehensä Pierren saaman ylennyksen vuoksi Christinen unelmaura joutuu vastatuuleen, mikä synnyttää kitkaa puolisoiden välille. Se ei kuitenkaan ole Christinen murheista suurin, sillä eräänä iltana sattuu traaginen kuolemantapaus, joka koskettaa läheisesti koko perhettä.

Christine puolustaa rohkeasti perhettään ja ryhtyy tekemään tapahtuneesta omia tutkimuksiaan, mutta huomaa pian olevansa vaarassa sotkeutua hämärien salaisuuksien verkkoon. Kuinka laajalle ja korkealle verkko yltää – ja onko siitä ulospääsyä?

  • Kuuluttaja (Speakerine), Ranska 2018. Pääosissa: Marie Gillain, Grégory Fitoussi, Guillaume de Tonquédec, Anne-Sophie Soldaïni, Babtiste Carrion-Weiss. Käsikirjoitus: Nicole Jamet, Veroníque Lecharpy, Valentine Milville, Jose Caltagirone. Ohjaus: Laurent Tuel. Tuotanto: Mocondo, France 2

Yle Teema ja Yle Areena 9.7.2020 alkaen. Jaksot Areenassa 90 päivää

Lue myös - yle.fi:stä poimittua