Hyppää pääsisältöön

Tukalat paikat – tummanpuhuva draamakomedia veljesten salaisuudesta ja syyllisyydestä

Tummanpuhuva brittiläinen draamakomedia kahden veljen salaisuudesta.
Eriparisia veljeksiä näyttelevät Jamie Sives ja Mark Bonnar. Tummanpuhuva brittiläinen draamakomedia kahden veljen salaisuudesta. Kuva: Mark Mainz Expectation/Happy Tramp North 2019 / BBC Studios Yle TV1,Mark Bonnar,Jamie Sives,Tukalat paikat

TV1 perjantaisin 17.7. - 7.8.2020 klo 21.00 - 21.50, Areenassa 30 päivää

Perin erilaiset ja toisistaan etääntyneet veljekset ovat pitkästä aikaa yhdessä liikkeellä. Elämän koulima Jake on entinen muusikko. Isoveli Max on varakas ja kovapintainen lakimies, joka uskoo löytävänsä porsaanreiän asiassa kuin asiassa.

Veljekset palaavat pikkutunneilla kotiin hääjuhlista Edinburghissa. Juttu luistaa. Äkkiä kuin tyhjästä auton eteen ilmestyy ihminen.

Neliosainen Tukalat paikat (12) on Skotlantiin sijoittuva tummanpuhuva draamakomedia kahden veljeksen salaisuudesta. Maxia näyttelee Mark Bonnar (Catastrophe, Minkä taakseen jättää) ja Jaken roolissa nähdään Jamie Sives (Uhri, Hard Sun, Game of Thrones).

Yön pimeydessä miesten on keksittävä jotain ja nopeasti! Toinen heistä saa älynväläyksen salata onnettomuus, koska poliisi ei katsoisi hyvällä tapahtumien kulkua. Kukaan ei varmaan nähnyt heidän puuhiaan.

Vai näkikö sittenkin?

Tummanpuhuva brittiläinen draamakomedia veljesten salaisuudesta.
Tummanpuhuva brittiläinen draamakomedia veljesten salaisuudesta. Kuva: Mark Mainz Expectation/Happy Tramp North / BBC Studios Yle TV1,Mark Bonnar,Jamie Sives,Tukalat paikat

Veljekset näyttäisivät selviävän töppäyksestä, mutta liikkeelle lähtee tapahtumien vyöry, joka vain kasvaa ja kasvaa. Uhriksi joutuneen miehen perhe ja naapurit alkavat epäillä. Pian Jim ja Max huomaavat, että keneenkään ei voi luottaa – edes omaan veljeen.

Kuinka kujanjuoksussa lopulta käy?

Tukalat paikat -sarjan eriparisia veljeksiä esittävät Mark Bonnar ja Jamie Sives ovat tosielämässä pitkäaikaisia ystävyksiä. Miehet ovat tunteneet toisensa jo 11-vuotiaista koulupojista asti. Näyttelijät tekevät ensimmäistä kertaa töitä yhdessä. Pitkän tuttavuuden ansiosta Bonnar ja Sives onnistuvat luomaan uskottavan veljesparin.

Mukaansatempaavassa draamasarjassa näyttelevät myös Ruth Bradley (Angie), Siân Brooke (Claire), Emun Elliott (Kenny), Ellie Haddington (Sheila) ja Moyo Akandé (Tina).

Guilt. Käsikirjoitus: Neil Forsyth. Ohjaus: Robert McKillop. Tuotanto: Expectation, Happy Tramp North, BBC Scotland, Britannia 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.