Hyppää pääsisältöön

Onnelliset Dingo-fanit pääsivät keikalle eturiviin ja tällä kertaa ilman kyynärpäitä

Dingo lavalla.
Suuren Dingo-illan keikalla soittivat Neumann, Jonttu Virta, Pepe Laaksonen, Leena Peisa ja Saska Ketonen. Dingo lavalla. Kuva: Raine Laaksonen / Yle Kaikki huutaa Dingo!,Dingo,Yle Radio Suomi,Pertti Neumann

Dingon keikalle päässeet fanit olivat haltioissaan istuessaan livekeikan eturivissä, kolmella ainoalla istumapaikalla! Yhdellä heistä oli päällään aito fanipaita 90-luvulta. Näin Jari, Sari ja Tiina kertovat, kuinka heistä tuli Dingon ihailijoita.

Dingon kokoonpanossa soitti kolme pitkänlinjan dingolaista: Nipa, Jonttu ja Pepe. Ainoina katsojina paikan päällä Pasilassa oli kolme suurfania eli Jari, Sari ja Tiina. He pääsivät mukaan osallistuttuaan Radio Suomen Dingo-kisaan.

Suuren Dingo-illan faneja.
Tiina, Sari ja Jari tyytyväisinä keikan jälkeen eturivin paikoillaan. Suuren Dingo-illan faneja. Kuva: Raine Laaksonen / Yle Kaikki huutaa Dingo!,Dingo,Yle Radio Suomi,Pertti Neumann

Jari istuu keikan ajan tyynesti paikallaan ja myhäilee jälkikäteen tyytyväisenä. – Hyvä kokemus.

Hän kertoo olleensa 9-vuotiaasta asti "hillitön fani". Radio Suomen Dingo-kisan tarinassaan hän kertoo, että koulun muut pojat eivät Dingoa näkyvästi fanittaneet, mutta Jari sanoo, ettei hän joutunut tatuointiensa ja sifonkihuiviensa takia koskaan kiusatuksi.

Tuoretta fanitavaraa kertyy suurperheen isälle nytkin matkaan, sillä hän saa muiden tavoin mukaansa Dingon nimikirjoituksilla koristellun Kaikki huutaa Dingo! -julisteen.

Sarille minikeikan huippuhetki on Kulkuri ja Kaunotar -biisi, ja hän nousee keikan aikana useasti tanssimaan. 1980-luvun puolivälin keikoilla ei juurikaan päässyt liikkumaan, koska Sari pyrki aina eturivin tungokseen. Dingo-kisaan lähettämänsä tarinan mukaan pääsy eteen "vaati kyynärpäitä, nopeita liikkeitä".

Tiina hehkuttaa keikan jälkeen, kuinka hienoa oli päästä eturiviin ja saada yhtyeeseen katsekontakti. Hänellä on kaulassaan punainen sifonkihuivi ja yllään aito, alkuperäinen fanipaita, joka on kestänyt kaikki nämä vuodet hellävaraisen hienopesun ansiosta.

Tiina on tullut Porista Pasilaan siskonsa kanssa, saman siskon, jonka Suosikkien ansiosta syvä "Dingo-mania" sai alkunsa yläasteikäisenä vuonna 1996.

Tiinan, Jarin ja Sarin fanitarinat voit lukea kokonaisuudessaan valokuvan jälkeen.

Dingon jäsenet ja fani ottamassa yhteiskuvaa.
Tiina otti yhteiskuvan Jontun ja Pepen kanssa minikeikan jälkeen. Jonttu oli teini-ikäisen Tiinan mielestä "komein mies maailmassa". Dingon jäsenet ja fani ottamassa yhteiskuvaa. Kuva: Raine Laaksonen / Yle Kaikki huutaa Dingo!,Dingo,Yle Radio Suomi

Tiina Heinola sai elämäänsä tarkoituksen, voimaa ja rohkeutta Dingosta

"Kesällä -96 rakastuin Dingoon. Selasin vintillä siskoni vanhoja Suosikkeja, joissa aiheena oli Dingo-mania. Sain vanhan c-kasetin. Vaikutuin ja syvästi. Arka koulukiusattu tyttö sai Dingosta kilven pahaa maailmaa vastaan. Sain rohkeutta ja mulla oli oma juttu. Sanokoot muut mitä vain.

Elämääni tuli tarkoitus. Huoneeni seinät saivat julisteet peitoksi. Kolusin kaikki kirpparit ja etsin levyjä, huiveja ja paitoja. Kuuntelin Dingon musaa ja piirsin bändin kuvia tunteja. Valvoin yöt ja koulussa numerot kärsivät. Oli niin vaikeaa keskittyä muuhun.

Ihastuin Dingon kuviin ja aloimme parin bändiä rakastavan tytön kanssa kuvata toisiamme ja meidän fanitustamme. Parasta mitä tiesin. Saimme meikata toisiamme, pukeutua ja suihkuttaa hiuslakkaa hiuksiimme pulloittain. Olin ylpeä asuessani Porissa. Täältä oli lähtöisin paras bändi maailmassa.
Halusin oppia soittamaan paremmin itsekin. Opettelin Dingon biisejä ja lauloin ja lauloin, koulusta viis.

Erityisesti ihastuin Jonttuun. Komein mies maailmassa. Halusin Jonttumaisen pitkähiuksisen muusikko poikaystävän itsekin. Löysin lahjakkaan soittajapojan, joka pilkkasi aluksi Dingoa. Oli mahtavaa väitellä hänen kanssaan. Nyt olemme olleet yhdessä jo 21 vuotta. Soitamme ja laulamme yhdessä myös Dingoa.

Rakkaus Dingoon on vaikuttanut koko elämääni. Piirsin Dingon kuvia ja pääsin opiskelemaan graafikoksi. Tarkastelin bändikuvia antaumuksella ja kuvailin Dingoa keikoilla ja ystäviäni fanivermeissä. Minusta tuli valokuvaaja. Nyt olen ollut valokuvaaja-yrittäjänä jo 14 vuotta.

Omistan melkoisen määrän kuvia, kortteja, levyjä, paitoja sekä kirjoja. Aarteitani, joista en luovu! Tapahtui elämässä mitä vaan, Dingon musiikki on parasta ja pysyvää.

Lapseni katselevat usein huvittuneina vanhoja kuviani ja tietävät lempibändini. Päiväkodissa oli kysytty yön vastakohtaa, johon tyttöni huudahti -DINGO!!

Voi kuinka paljon olisi tarinoita ja hetkiä joista puhua. Voisin kirjoittaa näistä oman kirjani. Minulla on Dingoni. Sydämessäni. Aina."

Dingo yhteiskuvassa fanin kanssa.
Hyvä kokemus, sanoo Jari, joka on fanittanut Dingoa vuodesta 1985. Dingo yhteiskuvassa fanin kanssa. Kuva: Raine Laaksonen / Yle Kaikki huutaa Dingo!,Dingo,Yle Radio Suomi,Pertti Neumann

Jari Korjus osti tatuointeja, sifonkihuiveja, t-paitoja ja rintamerkkejä

"V.85 Hyrylän lukiolla keikka ja muistaakseni vielä sunnuntai iltana. Bändi tuli tunteja myöhässä ja jono odotteli kiltisti ulkona. Olin itse 9v ja heti ekoista biiseistä lähtien hillitön fani.
Muut pojat ei Dingoa fanitellut mutta itse etin äidin kanssa eri kioskeista liimattavia Dingo tatuointeja ja kaupoista sifonkihuiveja. Mustavalkoinen Dingo paita oli hiton kova ja tietty rintamerkit. Ihme kyllä niistä ei naljailtu..

Keikka alkoi Valkoisilla tiikereillä ja koska olin niin pieni järkkäri nosti mut reppuselkäänsä aivan kajarin vieressä. Mökä oli hiton kova mutta en valittanut ja tuijotin vaan silmät suurena. Muistan senkin kun Punaisen ristin työntekijät kantoi pyörtyneitä tyttöjä makaamaan koulun käytävälle patjoille makaamaan.

Sen jälkeen oon käyny usealla keikalla vuosien varrella ja aina kun esim töissä tulee Dingoa radiosta, oon ilmottanu kavereille että nyt tulee musaa! Hiton kova pettymys kun salikiertue muutama vuosi sitten peruuntui. Olin ettiny kavereita lähtee kattoo Hesan keikkaa..toki ei juurikaan ilmoittautuneita.

Oon suurperheen isä ja aika yksin tän Dingo homman kanssa mut jotenkin tää bändi on jääny aivan hiton kovaks iteĺle eikä hävetä yhtään! Luen kaikki jutut bändistä ja jäsenistä kun niitä ilmaantuu, viimeks Quupan haastattelun."

Neumann ja fani ottamassa yhteiskuvaa.
Nipa Neumann ja Dingoa 35 vuotta fanittanut Sari ottivat selfien. Neumann ja fani ottamassa yhteiskuvaa. Kuva: Raine Laaksonen / Yle Kaikki huutaa Dingo!,Dingo,Yle Radio Suomi,Pertti Neumann

Sari Järvinen tapetoi seinät Dingo-julisteilla ja käytti kyynärpäitä päästäkseen eturiviin

Dingofani kaikkien aikojen,
Dingofani (hysst! ) jo keski-ikäinen.
V. - 85 Apialla konsertissa,
vieläkin mun päiväunissa.
Eturivi vaatii kyynärpäitä, nopeita liikkeitä, periksantamattomia jääräpäitä...
Nipan reppuselkään taistelevia, tupeerattuja pörröpäitä.
Yli kolkytvuotta tuhkimona,
sifongeissa levottomana.
NIPAaaaa huutamassa,
julisteet seiniä tapetoimassa..
Porinmurretta, "tuanoinni", opettelemassa.
Auringonlaskukorvis korvassa roikkumassa, Dingo -
paidassa,
idolistani kertomassa.
Meripoika, rokkikukko,
tai vaikka jo varttuneempi ukko,...
Ikuisesti bändien ykkönen,
karaokessa Tyttö nahkatakkinen.
Takaraivosta sanoja esiin putkahtaa,
kun joku Dingoa soittaa.
Keikalla ennen koronaa,
ei oo tälle voittajaa...
DINGOFANI Sartsa forever ❤️ Valkeakoskelta

Dingo esitti Suuressa Dingo-illassa klassikot Kirjoitan, Perhosen lento, Kulkuri ja Kaunotar, Autiotalo ja Lähetyssaarnaaja. Katso keikka.

Kokoonpanossa soittivat: Neumann (akustinen kitara), Jonttu Virta (akustinen kitara), Pepe Laaksonen (basso), Leena Peisa (kosketinsoittimet) ja Saska Ketonen (rummut).

Lue myös muiden Dingo-kisaan osallistujien fanitarinat ja katso nostalgiset kuvat: Kirkumista, tungosta, bändirakkautta – näin fanit muistavat Dingon

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi