Hyppää pääsisältöön

Dingon tarina ja Suomi-matkailua radiossa, Kimppakämppä televisiossa - viikolla 28 myös brittidraama Eroja ja avioeroja jatkuu

Dingo-yhtyeen jäsenet
Kaikki huutaa Dingo! alkaa Radio Suomessa 6.7. Areenassa kokonaisuudessaan jo nyt. Dingo-yhtyeen jäsenet Kuva: Kari Riipinen, Hans Weckman / Yle Dingo,Yle Radio Suomi,Kaikki huutaa Dingo!

Tämä viikko pitää sisällään mm. Dingo-kuunnelman, matkoja Afrikkaan, Japaniin ja Suomeen, brittiläisiä festareita sekä muutaman uuden draamasarjan.

Ylen suositut musiikkidraamat saavat tällä viikolla jatkoa, kun uusi 20-osainen Kaikki huutaa Dingo! Tarina bändistä joka sekoitti Suomen alkaa Radio Suomessa. Audiodraaman ympärillä on paljon muutakin Dingo-sisältöä: sukellamme Dingon kappaleisiin, 80-luvun Suomeen ja nuorison elämään audiosarjassa Kirjoitan - maailma Dingon sanojen takana sekä näemme vuonna 1990 tehdyn henkilökuvan Neumannista. Afrikkalainen heinäkuu jatkuu Yle Radio 1:llä: tarkastelemme Afrikkaa kylmän sodan aikana sekä suuntaamme Pohjois-Keniaan Ihmiskunnan kehto -radiodokumentissa. Matkailemme kesäisessä kotimaassamme Radio Suomen 6-osaisessa radiosarjassa Matkalla Suomessa sekä tutustumme Ihan hyviin kesäkaupunkeihin (kuten Forssa ja Kankaanpää) Olli Haapakankaan seurassa. Yle Radio 1:n Luotuja kulkemaan -sarjassa pohditaan matkailun loputtoman viehätyksen syitä.

Saamme nauttia jälleen myös uusista draamasarjoista: australialainen draamasarja Kimppakämppä avaa oven viiden toisilleen tuntemattoman aikuisen yhteiseen kotiin, espanjalainen Manon kertoo rikkinäisen teinitytön tarinan ja ranskalainen Kuuluttaja esittelee 1960-luvun televisiokuuluttajan, joka on täydellisen naisen perikuva, mutta henkilökohtaiasessa elämässään sotkeutuu hämärien salaisuuksien verkkon. Lisäksi suosittu brittisarja Eroja ja avioeroja jatkuu uusin, 2. tuotantokauden jaksoin.

Dokumenttien puolella matkataan Sue Perkinsin kanssa Japaniin, tutustutaan entisten vankien haasteelliseen ensimmäiseen vuoteen vapaudessa sekä perehdytään aikanaan kritisoidun taitelijan Toulouse-Lautrecin värikkääseen elämään ja taiteeseen.

Myös Festariheinäkuu jatkuu, ja pe-la kutsuvat brittiläiset festivaalit Glastonbury sekä Big Weekend, joiden festarikoosteissa näemme lavalla mm. Billie Eilishin, The Chemical Brothersin, Tame Impalan, Sheryl Crow'n sekä The Killersin mukanaan Pet Shop Boys. Sunnuntaina kajahtaa ilmoille Mozartin Requiem Savonlinnan oopperajuhlilla.

Elokuvatarjonnasta tällä viikolla löytyvät kotimaiset Kätilö ja Toiset tytöt sekä Gene Hackmanin ja Danny DeViton tähdittämä Ryöstö, saksalainen psykologinen draama Casting, Kino Klassikkona Ratsuväen urhot (pääosassa John Wayne), Jean Renoirin elokuva 1930-luvulta Retki maalle sekä ruotsalainen Mansikkamaa.

MAANANTAI 6.7.

Afrikka kylmässä sodassa

Yle Radio 1 klo 12.10 ja Yle Areena - Afrikkalainen heinäkuu
Afrikka oli kylmän sodan aikana strategisesti tärkeä suurvalloille. Neuvostoliitto tavoitteli kärkkäästi lisää vaikutusvaltaa, ja Yhdysvallat pyrki torppaamaan kilpailijansa aikeet. Vuonna 1960 Afrikassa itsenäistyi jopa 17 maata, sillä siirtomaavalta oli päättymässä. Afrikkalaiset olivat toiveikkaita. Esillä oli jopa sellainen ajatus että armeijoista voisi luopua ja saataisiin keskittyä paremman tulevaisuuden rakentamiseen. Toisin kävi. Afrikan valtiot päätyivät lähes väistämättä jommankumman suurvallan leiriin. Aseita ja tukea virtasi sekä afrikkalaisille hallitsijoille että heitä vastaan taistelleille sissiliikkeille. Modernien aseiden takia väkivalta oli tuhoisaa. Tilanne tarjosi Afrikan johtajille vastustamattomia houkutuksia käyttää suurvaltojen tukea myös omaksi hyväkseen. Toimittajana Harri Alanne.

Kirjoitan - maailma Dingon sanojen takana - uusi sarja

Yle Radio Suomi arkisin klo 12.30 ja koko sarja Yle Areenassa
Dingon kappaleisiin, 80-luvun Suomeen ja nuorison elämään sukelletaan Susanna Vainiolan 20-osaisessa sarjassa Kirjoitan - maailma Dingon sanojen takana. “On Orwellin vuoden alkuhetket ja Levyraadissa näytetään jotain käsittämättömän ihanaa. Pystytykkainen laulaja kiemurtelee tiukoissa nahkahousuissaan ja laulaa liikennevaloista ja slummitaloista. Tajunta räjähtää. Hetkeksi unohtuu ydinpommin ja maailmanlopun pelko. On vuosi 1984 ja Dingoa tarvitaan.” Kaikki Dingosta »

Kutsuvieras - uusia jaksoja

Yle Radio Suomi arkisin klo 13.02
Kutsuvieras on radiosarja, jossa tunnetut suomalaiset puhuvat itseään koskettavasta teemasta valitsemansa musiikin kera. Neljän viikon aikana ehditään kuulla kaksikymmentä mielenkiintoista ja antoisaa, toisistaan täysin poikkeavaa puheenvuoroa.

Laulaja Anna Puu (ma 6.7.) käsittelee puheenvuorossaan elämänsä väistämättömiä muutoksia niin työssään kuin yksityiselämässään. Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman (ti 7.7.) puhuu siitä, että lapsuus ei ole elämänvaihe, vaan syvyys, jonka päälle muu elämä rakentuu. Oikeuspsykologi, laulaja Julia Korkman (ke 8.7.) kertoo, minkälainen polte hänellä nuorena oli päästä maailmalle, ja miten kaikki muuttui. Tietoturvatutkija Mikko Hyppönen (to 9.7.) vie kuulijat erikoisiin tilanteisiin uransa varrella. Laulaja Maarit Hurmerinta (pe 10.7.) vie kuulijat aikamatkalle Teuvo-opettajan luokkaan ja Tintin baariin. Yle Areena 1 vuosi. Lue lisää »

Kutsuvieraat-sarjan henkilöitä Anna Puu, Hannu-Pekka Björkman, Juha Itkonen, Jorma Uotinen ja Raakel Lignell
Kuvassa ylärivillä: Hannu-Pekka Björkman, Juha Itkonen ja Maarit Hurmerinta. Alarivillä: Anna Puu ja Jorma Uotinen. Kutsuvieraat-sarjan henkilöitä Anna Puu, Hannu-Pekka Björkman, Juha Itkonen, Jorma Uotinen ja Raakel Lignell Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Kutsuvieras,Yle Radio Suomi,Hannu-Pekka Björkman,Anna Puu,Jorma Uotinen,Raakel Lignell,Juha Itkonen

Kaikki huutaa Dingo! Tarina bändistä joka sekoitti Suomen - uusi audiodraama

Yle Radio Suomi arkisin klo 17.30 ja koko sarja Yle Areenassa
Kaikki huutaa Dingo! keskittyy Dingon suosion huippuvuosiin 1983–1986. Neumannin ja bändin suosio leimahti kuin taikaiskulla Levyraadin voiton jälkeen tammikuussa 1984. Mikään tai kukaan ei ole pystynyt toistamaan maassamme samanlaista fani-ilmiötä kuin Dingo teki 80-luvulla. Lokakuussa 1986 Nivalan Tuiskulassa Neumann ilmoitti keikan olevan Dingon viimeinen. Rakkauden hinta on nimensä veroinen, samoin maineen. Kaikki huutaa Dingo! on 20-osainen tarina viidestä porilaisnuoresta ja heidän bändistään, joka sekoitti Suomen. Kuunneltavissa Yle Areenassa 31.8. asti.Kaikki Dingosta »

Pertti Neumann ja Olli Riipinen seisovat molemmin puolin katosta roikkuvaa mikkiä äänitysstudiossa hymyillen.
Neumann sekä ääninäyttelijä Olli Riipinen. Pertti Neumann ja Olli Riipinen seisovat molemmin puolin katosta roikkuvaa mikkiä äänitysstudiossa hymyillen. Kuva: Yle / Anne Hämäläinen Dingo,Pertti Neumann,yle draama

Matkalla Suomessa - uusi sarja

Yle Radio Suomi klo 19.00 ja Yle Areena
Radio Suomen heinä-elokuun maanantai-illoissa kiinnostavat ihmiset eri puolilta Suomea kertovat kotiseudustaan, sen kuulumisista, elämänmenosta sekä myös kotiseutunsa ihmisten mentaliteetista ja murteesta. 6-osaisen sarjan vieraina ovat mm. Anne Mattila, Jukka Hallikainen ja Seppo Kääriäinen, ohjelman toimittaa Jyrki Hakanen.

Radiomatkatoimisto Haapasmatkat esittää: Ihan hyvät kesäkaupungit - uusi sarja

Yle Radio Suomi klo 20.00 ja Yle Areena
Aiotko tänä kesänä Forssaan? Sopisiko Sotkamo, kävisikö Kankaanpää? Tai uskotko että Varkaus kannattaa? Matkatoimisto Haapasmatkat tarjoaa äkkilähtöjä maamme parhaisiin paikkoihin. Olli Haapakankaan käsinpoimimista helmistä nauttiaksesi sinun on kuunneltava radiota ja uskottava korviasi. Erikoistarjous, vain sinulle!

TIISTAI 7.7.

Sävelaskelmerkkejä - uusi sarja

Yle Radio 1 klo 11.00 ja Yle Areena
Lajeista rakkain on lajien yhdistäminen! Tatu Tammisen 8-osainen sarja käsittelee monista eri näkökulmista urheilun ja musiikin välisiä kytköksiä. Mitä on sambafutis, miten urheilija käyttää musiikkia virittäytymisessä suoritukseen, miten musiikki vaikuttaa urheilutunnelmaan? Vieraina ovat entinen lumilautailija Aleksi Litovaara, halli-dj Amanda Harkimo, urheilumusiikin tutkija Kaj Ahlsved, urheilutoimittaja Topias Kauhala, Ylen tv-urheilun leikkaaja Marko Karvinen ja musiikkitoimittaja Pekka Laine. Urheilua ja musiikkia, ajattomasti ja nostalgisesti.

Ihmiskunnan kehto

Yle Radio 1 klo 12.10 ja Yle Areena - Afrikkalainen heinäkuu
Iiris Härmän ohjaama radiodokumentti vie kuulijat Afrikkaan, Pohjois-Keniaan, paikkaan, jota kutsutaan nimellä ihmiskunnan kehto. Alue on tunnettu fossiililöydöksistä, jotka ovat lisänneet ymmärrystämme evoluutiosta ja varhaisten ihmislajien kehityksestä. Täällä ihmiskunnan kehdossa asuu myös alkuperäiskansa Daasanach-paimentolaisheimo. Heidän elämäntapansa on hyvin perinteistä, tutkijoiden mukaan siinä on samoja piirteitä kuin neoliittisen kauden eli 3000 ennen ajanlaskun alkua eläneiden ihmisten elämäntavassa.

Alkuperäispaimentolaiskansaa Keniassa.
Kuvassa alkuperäispaimentolaiskansaa Keniassa, Turkanajärven kupeessa, jonne ihmisen alkukoti on paikannettu. Alkuperäispaimentolaiskansaa Keniassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Afrikkalainen heinäkuu,Ihmiskunnan kehto

Luotuja kulkemaan - uusi sarja

Yle Radio 1 klo 17.10 ja Yle Areena
Harva meistä voi kutsua itseään aidoksi kiertolaiseksi, mutta useimmat haluavat välillä vaihtaa maisemaa. Silloin matkakuume vaivaa ja levottomuus lietsoo. Miksi tie kutsuu niin monia? – Siihen Luotuja kulkemaan -sarja etsii vastausta.

Vuosi 2020 koettelee monen hermoja. Mitä meiltä vietiin, kun matkustaminen kiellettiin? – Vapaus, on ilmeinen vastaus. Matkustaminen on aina riski. Jos ei altistu vieraille bakteerikannoille ja oudoille sairauksille, on uhkana uudenlaisten tapojen ja asenteiden tarttuminen, maailmankuvan avartuminen ja omaan itseen tutustuminen. Entinen ajattelu- ja elämäntapa on vaarassa. Neliosaisen sarjan on toimittanut ja käsikirjoittanut Tina Cavén.

Eroja ja avioeroja - uusia jaksoja, 2. kausi

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa lähetyspäivän aamuna
(The Split, S2) Defoen perheen naiset työskentelevät jälleen samassa toimistossa Lontoon varakkaiden pariskuntien avioerojen parissa. Äiti Ruth lähestyy eläkeikää, mutta toimettomuus ei houkuttele pitkän uran tehnyttä piinkovaa juristia. Nina hukuttaa murheensa työhön - ja pulloon. Rose etsii omaa paikkaansa perheessä ja maailmassa. Hannah yrittää pitää perheensä kasassa miehensä uskottomuusskandaalin jälkeen, eikä asiaa ainakaan helpota salasuhde kollega Christien kanssa. Voiko Hannah saada kaiken - uran, perheen ja rakkauden? Britannia 2019. Yle Areena 30 päivää

Lue lisää täältä!

Brittisarja seuraa toisella kaudella huippujuristien sotkuista elämää.
Brittisarja seuraa toisella kaudella huippujuristien sotkuista elämää. Kuva: HAL SHINNIE / BBC/Yle BBC/Sister Pictures Yle TV1,Nicola Walker,Deborah Findlay,Annabel Scholey,Eroja ja avioeroja

Toulouse-Lautrec, Montmartren taiteilija

Yle Teema klo 20.00, Areenassa lähetyspäivän aamuna
(Toulouse-Lautrec, l'insaisissable, Ranska 2019) Koko elämänsä ajan Toulouse-Lautreciä arvosteltiin kansanomaisista aiheistaan. Hänen teoksensa esittävät lähes aina hänelle tuttuja ihmisiä Montmartren kaduilta, kahviloista, yökerhoista ja ilotaloista, jossa hän viihtyi erityisesti mallien, prostituoitujen ja kabareelaulajattarien kanssa. Ohjelmassa perehdytään Toulouse-Lautrecin värikkääseen elämään ja taiteeseen. Yle Areena 30.11.2021 saakka

Elämää vankilan jälkeen - uusi sarja

Yle TV2 7.7. klo 21.00, Areenassa ensimmäinen jakso nyt
(Life after prison, Britannia 2019) 1/3. Kiehtova dokumenttisarja ex-vankien epävakaasta ensimmäisestä vuodesta vapaudessa. Haasteena on huumeriippuvuutta, uuden elämän rakentamista sekä rikottujen ihmissuhteiden korjausta. Kuinka moni käyttää uuden mahdollisuuden edukseen ja kuinka moni päätyy takaisin kiven sisään? Yle Areena 30 päivää

KESKIVIIKKO 8.7.

Ylen Yleisurheilukesä: GP-kisat Jyväskylä

Yle TV2 klo 18.30
Yleisurheilua on tarjolla läpi koko kesän aina syyskuun loppuun asti. Kohokohtia ovat GP-kisat, Turun superviikon Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat elokuussa sekä syyskuun alun perinteinen Ruotsi-ottelu Tampereella. Heinäkuussa GP-sarjaa isännöi Jyväskylä. Keskiviikon kisailtaa voi seurata suorana Yle Areenassa tai Yle TV2-kanavalla. Selostajana Johannes Oikarinen, asiantuntija Jarkko Finni. Ruotsinkielinen selostus Niklas Henrichson

Kätilö

Yle TV2 klo 21.00,Areenassa nyt - Kotimaisen elokuvan kesä
Helena, Vikasilmäksi haukuttu, rakastuu SS-mieheen Lapin sodan kynnyksellä. Antti J. Jokisen elokuva Katja Ketun romaanista. Pääosissa: Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius, Tommi Korpela. Suomi 2015. (16) Uusinta. Yle Areena 1.8. saakka.

Kätilö-elokuva kertoo suomalaisnaisen ja saksalais-suomalaisen SS-upseeriin rakkaudesta. Pääosissa Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen.
Helena (Krista Kosonen) ja Johannes (Lauri Tilkanen). Kätilö-elokuva kertoo suomalaisnaisen ja saksalais-suomalaisen SS-upseeriin rakkaudesta. Pääosissa Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen. Krista Kosonen,Lauri Tilkanen,Yle TV1,Kätilö

Sue Perkins Japanissa

Yle Teema klo 21.00, Areenassa 1. jakso nyt
(Sue Perkins In Japan, Britannia 2019) 1/2. Sue Perkins aloittaa matkansa Tokiosta, Japanin loisteliaasta pääkaupungista ja 36 miljoonan asukkaan kotipaikasta. Japanilaiset työskentelevät pitkiä päiviä, eikä aikaa riitä rakkauden etsimiselle ja parisuhteille. Maan väestö on jäänyt teknologiapohjaisen tulevaisuuden ja perinteikkään menneisyyden väliin. Yle Areena 30 päivää

Kino: Casting

Yle Teema ja Areena klo 21.50
(Saksa 2017) Oikean näyttelijäkaartin löytäminen osoittautuu tuskallisen vaikeaksi, kun tekeillä on uusi versio Fassbinderin elokuvasta Petra von Kantin katkerat kyyneleet. Nicholas Wackerbarthin elokuva on psykologinen draama kulissien takaa ja samalla syväsukellus Fassbinderiin. Yle Areena 30 päivää

Kimppakämppä - uusi sarja

Yle TV1 keskiviikkoisin klo 22.00, Areenassa koko 1. kausi ke 8.7., 2. kausi ke 2.9.
(Five Bedrooms, S1-2) Uusi australialainen draamakomediasarja kertoo viidestä sattumalta kohtaavasta erilaisesta miehestä ja naisesta, joilla ei ole oikein mitään yhteistä. Paitsi yksi pikkujuttu: he kaikki ovat sinkkuja. Sinkuthan ovat niitä onnettomia yksineläjiä, joilla ei ole kumppania, joko omasta halustaan tai ympäristön paineista johtuen. Ihan mukavia ihmisiä, mutta varsinkin juhlissa heistä syntyy pientä päänvaivaa.

Yhteisen ystävän hääjuhlassa nämä parittomat istutetaan yhteiseen pöytään. Illan aikana viini virtaa ja juttu luistaa yllättävän helposti. Vertaillessaan yksinelävän karuja elämänkokemuksia muutaman drinkin terästämin aivoin pöytäseurue saa kuningasidean: miksi kärvistellä yksin kun sitä voi tehdä myös yhdessä! Porukka päättää yhdistää omaisuutensa ja ostaa kimpassa kokonaisen omakotitalon, jossa on 5 makuuhuonetta, yksi kullekin. Alku näyttää lupaavalta, mutta kuinka nämä varsin erilaiset tyypit tulevat toimeen keskenään ja kuinka heidän yhteiselämänsä lähtee sujumaan?

Pääosissa: Kat Stewart (Liz), Stephen Peacocke (Ben), Doris Younane (Heather), Katie Robertson (Ainsley), Roy Joseph (Harry). Idea ja käsikirjoitus: Nathan Mayfield, Leigh McGrath, Tracey Robertson. Tuotanto: Hoodlum Entertainment, NBC Universal (Sky
Vision), Australia 2019. Areenassa koko 1. kausi ke 8.7., 2. kausi ke 2.9. Katsottavissa Areenassa 90 vrk per kausi.

Lue lisää täältä!

Australialainen draamakomedia kertoo viidestä erilaisesta ihmisestä, jotka muuttavat yhteen.
Australialainen draamakomedia kertoo viidestä erilaisesta ihmisestä, jotka muuttavat yhteen. Kuva: Sarah Enticknap / Sky Vision Yle TV1,Kimppakämppä

Mediakomppania: Dokumentti Pertti "Neumann" Niemisestä

Yle Teema klo 23.20, Areenassa nyt
(1990) Henkilökuva Pertti "Neumann" Niemisestä kesän Dingo-kokonaisuuteen. Uusinta. Yle Areena 1 vuosi. Kaikki Dingosta »

TORSTAI 9.7.

Maailman metropoleja suomalaisin silmin - uusi sarja

Yle Puhe arkisin klo 12.15 ja Yle Areena
Vieläkö Pekingissä tuijotetaan länsimaisia turisteja? Entä uskaltaako Rio de Janeirossa yöpyä favelassa sijaitsevassa hostellissa? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Yle Puheen uusi kaupunkisarja Maailman metropoleja suomalaisin silmin. Oppaana enemmän tai vähemmän tunnetut suomalaiset. Toimittajana Salme Unkuri.

Kuuluttaja - uusi sarja

Yle Teema 9.7.2020 alkaen ke-pe klo 20.00, Areenassa kaikki jaksot 9.7.
(Speakerine, S1, Ranska 2018) 1/6. Uusi minisarja sijoittuu vuoteen 1962, joka oli merkittävä vedenjakaja yhteiskunnan muutoksessa, niin hyvässä kuin pahassa. Christine Beauval on kaunis ja älykäs ranskatar ja Ranskan yleisradion tähtikuuluttaja. Hän on myös koko kansan suosikki sekä tuttu kasvo lukuisista lehtijutuista, jotka ylistävät hänen modernia malliaan luoda uraa harmonisen yksityiselämän rinnalla. 1960-luvulla se ei ollut vielä niin yleistä, etenkään Ranskassa. Christinen mies on valtion palveluksessa ja saa merkittävän uuden työtehtävän, josta häntä salaa kadehditaan. Perheen nuoret vasta hakevat paikkaansa elämässä, mutta ovat jo luoneet merkittäviä suhteita, etenkin 17-vuotias tytär Colette.

Miehensä Pierren saaman ylennyksen vuoksi Christinen unelmaura joutuu vastatuuleen, mikä synnyttää kitkaa puolisoiden välille. Se ei kuitenkaan ole Christinen murheista suurin, sillä eräänä iltana sattuu traaginen kuolemantapaus, joka koskettaa läheisesti koko perhettä. Colette puolustaa rohkeasti perhettään ja ryhtyy tekemään tapahtuneesta omia tutkimuksiaan, mutta huomaa pian olevansa vaarassa sotkeutua hämärien salaisuuksien verkkoon. Kuinka laajalle ja korkealle verkko yltää – ja onko siitä ulospääsyä? Pääosissa: Marie Gillain, Grégory Fitoussi, Guillaume de Tonquédec, Anne-Sophie Soldaïni, Babtiste Carrion-Weiss. Käsikirjoitus: Nicole Jamet, Veroníque Lecharpy, Valentine Milville, Jose Caltagirone. Ohjaus: Laurent Tuel. Suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys. Yle Areena 90 päivää Lue lisää »

Sarjan hahmot seisovat isossa huoneessa vanhan television ympärillä.
Sarjan hahmot seisovat isossa huoneessa vanhan television ympärillä. Kuva: Yle Kuvapalvelu draamasarjat,Speakerine

Kino Klassikko: Ratsuväen urhot

Yle Teema ja Areena klo 21.00
(The Horse Soldiers, USA 1959) Kuukauden western ratsuväkiyksiköstä, joka Yhdysvaltain sisällissodan aikana livahtaa rintamalinjojen läpi iskeäkseen syvälle Etelän rautatieverkostoon. Pääosissa John Wayne, William Holden ja Constance Towers. Ohjaus John Ford
Uusinta. (12) Yle Areena 7 päivää.

Manon - uusi sarja

Yle Teema klo 22.30, Areenassa lähetyspäivän aamuna
(S1: Trois fois Manon, S2: Manon, 20 ans, Ranska 2013) Joillekin kasvaminen tekee hirveän kipeää. Silloin tarvitaan pieni ihme, että ihminen ylipäätään selviää hengissä omasta nuoruudestaan. Raastava mutta toiveikas ranskalainen minisarja kertoo nuoren Manonin kasvutarinan. Liekö ongelmien taustalla liian tiivis äitisuhde vai jotain muuta, mutta 15-vuotiaana Manon kokeilee rajojaan kaikin tavoin. Hän lintsaa koulusta, polttaa pilveä ja on ahdistunut aggressioon asti. Manon on täysin tuuliajolla, ja kun tilanne kotona kärjistyy jälleen kerran, hän purkaa vihansa äitiin. Rangaistukseksi hänet määrätään kuudeksi kuukaudeksi nuorten tyttöjen kasvatuslaitokseen. Manon on koko maailmaa vastaan, ja elämä muiden ongelmanuorten kanssa tuntuu mahdottomalta. Laitoksen henkilökunta yrittää murtaa nuorten suojamuuria ja auttaa heitä löytämään itsestään omat vahvuutensa, mutta monen nuoren kohdalla tehtävä on mahdoton. Uskaltaako Manon ottaa riskin ja avautua elämälle? Millainen tulevaisuus häntä odottaa, ja millaisia valintoja hänen tulee tehdä selviytyäkseen hengissä läpi nuoruusvuosistaan? Manon on vahva kuvaus ranskalaisnuoren ahdistuksesta, mutta kokemus on yleismaailmallinen.

Sarjasta esitetään kaksi kautta, 3 jaksoa per kausi. Ranska 2013-17. Yle Areena 30 päivää per jakso.

Manon (Alba Gaia Bellugi)
Manon (Alba Gaia Bellugi) Kuva: Film and Picture Sas/Yle / Film and Picture Sas Yle Teema,teeman sarjat

PERJANTAI 10.7.

Glastonbury 2019

Yle Teema klo 21.00 alkaen ja Yle TV2 lauantaina 11.7. klo 21.30 alkaen, Areenassa lähetyspäivän aamuna - Festariheinäkuu
Maailman tunnetuimpiin festivaaleihin kuuluva Britannian Glastonbury olisi tänä vuonna viettänyt 50-vuotisjuhliaan. Palaamme vuoden 2019 festivaalitunnelmiin monen tunnin ja kymmenien artistien verran. Somersetissa Lounais-Englannissa kesäkuussa 2019 pidetty tapahtuma keräsi viiden päivän aikana noin 200 tuhatta katsojaa. Glastonburyn satojen esiintyjien joukosta perjantaina nähtävään keikkakoosteeseen on poimittu otteita huippunimien esiintymisistä. Huom! Viides Glastonbury-kooste samalta vuodelta nähdään lauantaina kakkosella!

klo 21.00: Stormzy, Lewis Capaldi, The Comet is Coming, Tom Walker, Neneh Cherry, Liam Gallagher, Idles, Jorja Smith, Dave ja Fredo, Michael Kiwanuka, The Chemical Brothers

klo 22.00: The Cure, Sheryl Crow, Johnny Marr, The Good The Bad & The Queen, Sharon Van Etten, The Courteeners, Cat Power, Tame Impala, Interpol

klo 22.55: Kylie & Chris Martin, Miley Cyrus, Freya Ridings, Years and Years, Fatoumata Diawara, Tom Odell, Stefflon Don & Idris Elba, Bastille & Lewis Capaldi, Friendly Fires, Hozier, The Charlatans

klo 23.55: George Ezra, Janelle Monáe, Christine and the Queens, The Lumineers, Carrie Underwood, Georgia, Sigrid, Jungle, The Streets, Jeff Goldblum & The Milred Snitzer Orchestra

Lue lisää »

Billie Eilish esiintyy Glastonburyssä 2019
Billie Eilish Glastonburyssa 2019. Billie Eilish esiintyy Glastonburyssä 2019 Kuva: BBC Billie Eilish

Toiset tytöt

Yle TV2 klo 22.00, Areenassa nyt - Kotimaisen elokuvan kesä
Jessica, Aino, Taru ja Jenny ovat lähdössä maailmalle. He kohtaavat isoja haasteita, ja usko tulevaisuuteen on koetuksella. Tarina siitä, kun elämä potkii ja päätätkin potkia takaisin - kovaa! Ohjaus: Esa Illi. Suomi 2015. Uusinta. (12) Yle Areena 30 päivää

Toiset tytöt
Toiset tytöt Kuva: Jaana Rannikko

LAUANTAI 11.7.

Ylen Futiskesä

Yle TV2 ja Areena klo 19.00
Jalkapallon naisten vuoden 2017 Hollannin EM-kisojen loppuottelu Hollanti – Tanska. Selostus suomeksi Matti Härkönen, på svenska Antti Koivukangas.

Kino: Retki maalle

Yle Teema klo 21.00, Areenassa lähetyspäivän aamuna - Aution saaren elokuvat
(Une partie de campagne, Ranska,1936) Ohjaaja Jean Renoirin keskeneräiseksi jäänyt mestariteos - kaunis, runollinen ja viekoitteleva kertomus yhden päivän rakkaustarinasta pariisilaisperheen lähtiessä kesäpäivän viettoon maaseudulle. (S) Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Big Weekend ja Glastonbury 2019

Yle TV2 klo 21.30 alkaen - Festariheinäkuu

BBC Radio One järjesti toukokuussa 2019 Middlesboroughssa oman vuotuisen kesäfestarinsa Big Weekend, josta nähdään kaksiosainen kooste. Lauantaina palataan myös saman vuoden Glastonburyyn.

klo 21.30: Miley Cyrus/Mark Ronson, Billie Eilish, Mumford and Sons, Anne-Marie , Lewis Capaldi, Foals, Charli XCX

klo 22.30: The 1975, Zara Larsson, Pale Waves, Rita Ora, Mabel, Little Mix, Ellie Goulding, Sigrid

klo 23.30: The Killers (mukana myös Pet Shop Boys ja Johnny Marr), Billie Eilish, Anne-Marie, Fontaines D.C, Vampire Weekend, Two Door Cinema Club, John Hopkins, Pale Waves ja Hot Chip.

Foalsin laulaja-kitaristi soittaa kitaraa paineaidan edessä. taustalla yleisöä.
Foals Big Weekendissä. Foalsin laulaja-kitaristi soittaa kitaraa paineaidan edessä. taustalla yleisöä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Foals,festariheinäkuu

SUNNUNTAI 12.7.

Mozartin Requiem

Yle Teema ja Areena klo 12.00 - Festariheinäkuu
Upeassa Kerimäen kirkossa Soile Isokoski, Lilli Paasikivi, Jorma Silvasti & Nicholas Söderlund Helsingin barokkiorkesteri sekä Savonlinnan Oopperajuhlakuoro esittivät Mozartin Requiemin 20.7.2014. Toimittaja Inari Tilli. Uusinta. Yle Areena 30 päivää.

Ylen Futiskesä

klo 16.00 ja 19.00 Yle TV2 ja Areena
Jalkapallon miesten vuoden 2012 Ukrainan ja Puolan EM-kisojen loppuottelu Espanja – Italia. Selostus suomeksi Antti Ennekari, på svenska Christian Vuojärvi. Sen perään nähdään jalkapallon miesten vuoden 2016 Ranskan EM-kisojen loppuottelu Portugali – Ranska. Selostus suomeksi Matti Härkönen, på svenska Christoffer Herberts.

Radiogalleria: Haaksirikko ja hedonismi

Yle Radio 1 klo 18.00 ja Yle Areena
Kaksi miestä haaksirikkoutui purjeveneellä Helsingin edustalla keväisenä yönä 2018. Miehet selvisivät, mutta 11-metrinen vene tuhoutui. Heidän malttamaton kiihkonsa tavoitella suurta nautintoaan koki karun lopun. Vai aiheuttiko heidän hybriksensä intohimoiseen elämysten tavoittelemiseen vain väliaikaisen katkoksen?

Audioesseessä veneen haaksirikkoutuminen rinnastuu nykyhetken kansalliseen ja globaaliin perspektiiviin. Kulkutauti ja maapalloistuneet järjestelmät asettavat miesten kokeman onnettoman tapahtumasarjan laajempaan yhteyteen. Hybris ja nautinnon tavoittelu yhtyvät teoksessa myös kreikkalaiseen ajatteluun ja mytologiaan. Epikuroksen sanoin suurinta ja tärkeintä elämässä on mielihyvä, mutta nautinnon on oltava kohtuullista. Adrenaliini ja endorfiini tuottavat kenties kohtuutonta mielihyvää – mutta sitäkin tarvitaan, koska harmonia erottuu vain sitä vasten. Käsikirjoitus ja ohjaus: Tero Leponiemi, Juha-Pekka Hotinen. Äänisuunnittelu ja musiikki: Kim Modig.

Ryöstö

Yle TV2 ja Areena klo 21.00
(Heist, USA 2001) Käänteikkäässä rikosjännärissä kokenut rosvokopla tekee monimutkaisia ryöstöjä juonikkaalle pomolleen. Mutta lopulta kukaan ei enää luota kehenkään ja alkaa keskinäinen välienselvittely. Pääosissa Gene Hackman, Danny DeVito, Sam Rockwell ja Delroy Lindo. Ohjaus David Mamet. (16) Yle Areena 30 päivää

Mies (Gene Hackman) pitelee nuorta naista sylissään, molemmat katsovat sivulle samaan suuntaan.
Mies (Gene Hackman) pitelee nuorta naista sylissään, molemmat katsovat sivulle samaan suuntaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu Gene Hackman,Ryöstö

Mansikkamaa

Yle Fem ja Areena klo 21.45
(Jordgubbslandet, Ruotsi 2016) 15-vuotias puolalainen Wojtek lähtee vanhempiensa kanssa Ruotsiin mansikanpoimintaan. Hän tutustuu mansikkatilan tyttäreen Anneliin, ja pian nuoret alkavat tapailla toisiaan salaa vanhemmiltaan. Suhdetta kuitenkin varjostaa nuorten epätasa-arvoinen tilanne. Anneli ei uskalla näyttää tunteitaan avoimesti, sillä ympäristö ei hyväksyisi ikinä parin seurustelua, ja Wojtekin mielestä taas Anneli leikkii hänen tunteillaan. Kun tilanne selviää vanhemmille, reaktiot ovat rajut. Ohjaaja: Wiktor Ericsson, Ruotsi 2016. Pääosissa: Nelly Axelsson, Stanislaw Cywka, Julia Kijowska, Przemyslaw Sadowski, Torkel Petersson. (12) Yle Areena 30 päivää

Dubain tanskalaiset naiset - uusi sarja

Yle Fem klo 23.20 (kaksi jaksoa peräkkäin), Areenassa lähetyspäivän aamuna.
(Danska kvinnor i Dubai, Tanska 2020) 1/4. Millaista on modernien tanskalaisnaisten elämä kontrastien kyllästämässä Dubaissa? Seuraamme viittä tanskalaista naista toisenlaiseen Dubaihin, jossa elämä ei ole vain aurinkoa ja verovapautta, vaan myös pitkiä työpäiviä ja taloudellista epävarmuutta.

Ditte on ensisijaisesti kotiäiti, mutta työskentelee myös design-alalla. Personal trainer Helene kohtaa työssään rikkaimpia prinsessoja. Kun Maja muutti maahan, käveli kaduilla kameleita. Nyt hän myy asuntoja asiakkaille kaikkialta maailmasta. Lene-Maria lähti lastenhoitajaksi lukion jälkeen ja jäi sille tielleen, mutta on erottuaan palannut Tanskaan. Sussi on työskennellyt Dubaissa kampaajana jo kuuden vuoden ajan ja odottaa nyt toista lastaan. Hänellä on kotiapulainen Sri Lankasta. Yle Areena toistaiseksi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua