Hyppää pääsisältöön

Kansanmusiikin Sävel on vapaa lauantaina 11.7.

Yläkuvassa muusikko Marouf Majidi, alakuvassa muusikko-toimittaja Amanda Kauranne.
Yläkuvassa muusikko Marouf Majidi, alakuvassa muusikko-toimittaja Amanda Kauranne. kansanmusiikki

Tehdään itsellemme kansanmusiikkifestivaali! Niistä on puutetta tänä kesänä. Festivaalipaikkana toimii Kansanmusiikin Sävel on vapaa YLE Radio 1:ssä, taiteellisia johtajia ovat kuuntelijat kansanmusiikkitoiveineen ja puheluineen.

Ohjelman juontavat muusikko Marouf Majidi ja muusikko-toimittaja Amanda Kauranne.

Puhelinlinja 09 - 144 800 Pasilaan aukeaa lähetysiltana klo 18. Toiveita voi lähettää etukäteen sähköpostitse: savel.vapaa@yle.fi tai oheisen lomakkeen kautta. Kirjoita viestiin yhteystietosi ja lyhyt perustelu toivekappaleen valinnalle.

Toivo, kirjoita, soita, kuuntele... Sävel on vapaa!

Kansanmusiikin Sävel on vapaa 11.7.2020 klo 19–22. Lähetyksen jälkeen ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Vastausaika on päättynyt.

 • Haluatko liputtaa Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi? – Kerro lipunnoston arvoisesta taidekokemuksestasi!

  Vaikuta siihen, saavatko Tove ja taide pysyvän liputuspäivän

  Sisäministeriö suosittelee ensimmäistä kertaa liputtamaan ensi sunnuntaina Tove Janssonin syntymäpäivän ja kaikkien suomalaisten taiteiden kunniaksi – ja tarkkailee innostummeko me. Kiekkotähti, rap-artisti ja sisäministeri kertovat, mitkä heistä ovat olleet liputtamisen arvoisia taidekokemuksia. Liputa sinäkin taiteen puolesta. Jaa taidetarina.

 • Entisen orjarannikon aktiiviset nuoret kulkevat kohti unelmiaan

  Toimittaja Marja Vehkanen matkusti Beniniin.

  Entisen orjarannikon aktiiviset nuoret kulkevat kohti unelmiaan Pieni länsiafrikkalainen maa Benin tarjosi alkuvuodesta näkymän paitsi esivanhemmilta perittyjen perinteiden lävistämään elämänmenoon pikkukylissä myös kipeää siirtomaahistoriaa henkivään orjarannikkoon ja nuorten yrittäjien arkeen suurkaupunki Cotonoussa. Afrikan mantereen väestö on huomattavan nuori.

 • Beninin arki on voodoon ja väriloiston lävistämää

  Toimittaja Marja Vehkanen matkusti Beniniin.

  Beninin arki on voodoon ja väriloiston lävistämää Beninissä, Guineanlahden kainalossa, tallensin alkuvuodesta sydämeeni meren rytmin, voodoo-seremonian sykkeen, kipeää siirtomaahistoriaa henkivät kolkat ja suurkaupungin hektisen pauhun – ja ennen muuta tapaamani ihmiset. Huomioni ei voinut olla kiinnittymättä aluksi mereen, joka löi Grand-Popon rauhaisaan kalastajakylään tasai