Hyppää pääsisältöön

Musiikintekijä Anna Puu: ”Nykyään osaan kanavoida levottomuuden niin, etten räjäytä koko elämää”

Anna Puu
Musiikintekijä Anna Puu on julkaissut viisi studioalbumia. Hän nousi julkisuuteen vuoden 2008 laulukilpailussa. Hän on toiminut tuomarina The Voice of Finland -kilpailussa. Anna Puu Kuva: Parad Media Anna Puu,Kutsuvieras,Yle Radio Suomi

Muutokset elämässä voivat tapahtua monin tavoin. Musiikintekijä Anna Puu pohtii Kutsuvieras-ohjelmassa oman elämänsä suuria mullistuksia.

Kuuntele Anna Puun Kutsuvieras-ohjelma Yle Areenassa

Annan elämä muuttui täysin hänen perheensä muuttaessa Chileen Annan ollessa teini-ikäinen. Artistiuran ja laulujen kirjoittamisen aloittaminen muutti myös hänen elämänsä, ja avioero tapahtui irti repäisemällä.

– Luulin kirjoittavani vain lauluja, en tarinoita suoraan elämästäni.

Oli kuitenkin käynyt niin, että sanoitukset käsittelivät asioita, joita hän ei ollut kehdannut sanoa ääneen tai uskaltanut edes ajatella.

Anna on tyytyväinen, että hänellä on nyt väylä, johon hän saa purkaa mieltään.

– Kirjoittamalla pakotan itseni sukeltamaan sinne syvään päähän, vellomaan tummansinisessä ja tuomaan niitä tunteita paperille.

Hän kertoo olevansa kirjoittamisprosessin aikana hyvin erilainen hahmo kotona kuin normaalisti. Olo on hiljainen ja vetäytynyt.

– Olen sielultani melankolinen ja rappioromanttinen runotyttö.

Niihin tunnelmiin sopii esimerkiksi Annan Kutsuvieras-ohjelmaan valitsema Tom Waitsin kappale House Where Nobody Lives.

Katarina Blomqvist
Parad Media

Ohjelman musiikki:
Sam Cooke: A Change Is Gonna Come
Rosalía: Dolerme
Feist: Mushaboom
Tom Waits: House Where Nobody Lives
Fleetwood Mac: Dreams
Portishead: Sour Times
Justin Bieber: Changes
Leon Bridges: River

Ohjelmasarja Kutsuvieras lähetetään Radio Suomessa heinäkuussa arkipäivisin klo 13.02. Uusinta kuullaan keskiyöllä. Yle Areenassa Kutsuvieras on kuunneltavissa aina lähetyspäivän aamusta lähtien.

Kesän 2020 Kutsuvieraat ovat 6.7. Anna Puu, 7.7. Hannu-Pekka Björkman, 8.7. Julia Korkman, 9.7. Mikko Hyppönen, 10.7. Maarit Hurmerinta, 13.7. Paleface 14.7. Maaret Kallio, 15.7. Juha Itkonen, 16.7. Päivi Storgård, 17.7. Tapio Lehtinen, 20.7. Raakel Lignell, 21.7. Syksy Räsänen, 22.7. Virpi Hämeen-Anttila, 23.7. Samuli Putro, 24.7. Osmo Rauhala, 27.7. Jorma Uotinen, 28.7. Maija-Riitta Ollila, 29.7. Vappu ja Ilkka Taipale, 30.7. Lauri Reuter sekä 31.7. Kati Outinen.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi