Hyppää pääsisältöön

Kristuksen morsian – draamaelokuva identiteetistä ja suvaitsemisen vaikeudesta

Marion ja Julia suunnittelevat häitä, mutta Marion perääntyy ja hakeutuu uskonnolliseen yhteisöön.
Marionin (Ida Kuningas, oik.) ja Julian (Niina Koponen) suhde joutuu koetukselle. Marion ja Julia suunnittelevat häitä, mutta Marion perääntyy ja hakeutuu uskonnolliseen yhteisöön. Kuva: Pasi Rytkönen / Production House Oy Yle TV1,Kristuksen morsian

TV1 sunnuntaina 26.7.2020 klo 20.55 - 22.20, uusinta maanantaina 27.7. klo 22.05, Areenassa

Marion (Iida Kuningas) haluaa mennä naimisiin naisystävänsä Julian (Niina Koponen) kanssa. Marion on kasvanut uskonnollisessa perheessä, jossa äidistä tuli vapaamielinen pappi.

Nuoret naiset ovat eläneet avoimesti parisuhteessa, mutta nyt Marionin ajatukset ovat muuttuneet. Hän löytää itselleen uuden elämän vanhoillisen isoisänsä johtamasta fundamentalistisesta Simeon-seurakunnasta.

Marionin Henriikka-äiti, luterilaisen kirkon yksi ensimmäisistä naispapeista (Miitta Sorvali) ei kestä ajatusta siitä, että hänen tyttärensä käy seurakunnassa, joka vastustaa naispappeutta ja homoseksuaalisia suhteita.

Marion ja Julia suunnittelevat häitä, mutta Marion perääntyy uskonnolliseen yhteisöön.
Marion (Iida Kuningas), isoäiti (Heidi Krohn) ja Henriikka-äiti (Miitta Sorvali). Marion ja Julia suunnittelevat häitä, mutta Marion perääntyy uskonnolliseen yhteisöön. Kuva: Pasi Rytkönen / Production House Oy Yle TV1,Miitta Sorvali,Iida Kuningas,Heidi Krohn,Kristuksen morsian

Monien ristiriitojen paineessa Marionin suhteet äitiin, vanhoihin ystäviin ja ex-kihlattuun Juliaan kärjistyvät konfliktiksi peruuttamattomin seurauksin.

Kari Paljakan ohjaama draamaelokuva Kristuksen morsian (12) perustuu Heini Junkkaalan kirjoittamaan samannimiseen näytelmään. Elokuva pohtii kristinuskon suhdetta ihmisen sukupuoleen ja seksuaalisuuteen sekä suvaitsemisen vaikeutta.

Rooleissa nähdään myös Hannu Kivioja, Minna Haapkylä, Jarkko Miettinen, Ismo Kallio, Heidi Krohn ja Hanna Raiskinmäki.

Tuotanto: Production House Oy, 2013. Elokuva on nähty Ykkösellä edellisen kerran 2014.

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.