Hyppää pääsisältöön

Historiavisa: Millä nimellä taskukelloa kutsuttiin? Miten aikaa mitattiin ennen almanakkaa?

Tyttö ilmoittaa ruoka-ajasta lyöden gongia (kattilan pohjaa).
Tyttö ilmoittaa ruoka-ajasta lyöden gongia (kattilan pohjaa). Kuva: Helsingfors stadsmuseum, Fotograf:Eino Heinonen gongi

Ajan mittaamisen historia on pitkä. Mittausapuna on käytetty erilaisia kelloja, kalentereita ja muita apuvälineitä. Nykyään tikittää munakellon sijasta kännykän ajastin. Helsingin kaupunginmuseon laatimassa visassa on tällä kertaa aiheena aika ja ajan mittaaminen.

Historiavisa on tehty yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Museo vastaa pääosin myös kysymyksiin liitetyistä kuvista.

Historiavisat

Kommentit

Oppimistaidot

  • Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin

    Oikealla opiskelutekniikalla opit nopeammin ja tehokkaammin.

    Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin sen sijaan. Kun löydät itsellesi oikeat opiskelutekniikat, oppiminen helpottuu ja uudet asiat jäävät helpommin mieleen. Videoilta löydät helppoja tekniikoita, joiden avulla voit treenata esimerkiksi omaa lukunopeutta tai ottaa haltuun isoja kokonaisuuksia.

  • Muistin tukemiseksi on monia kikkoja

    Suurin osa meistä oppii useilla eri tyyleillä.

    Suurin osa meistä oppii useilla eri tyyleillä - jopa eri tyyleillä eri aikoina elämässämme. Tarkkaavaisuuteni kohdistuu eri asioihin. Hahmotan ympäristöäni ja muistan opittua eri tavoin. Olemme kaikki erilaisia oppijoina.

  • Empatiaa voi oppia myös digiaikana

    Miksi empatia on tärkeää? Millä tavoin se kehittyy?

    Yksiselitteistä suositusta lasten netinkäytöstä ei ole. Lasten tiedetään kuitenkin tarvitsevan riittävästi sensitiivistä vuorovaikutusta tärkeän aikuisen kanssa. Miksi empatia on tärkeää ja kannattaako lapsen ruutuaikaa rajoittaa?