Hyppää pääsisältöön

Ooppera- ja laulumusiikin Sävel on vapaa lauantaina 25.7.

Sävel on vapaa
Sävel on vapaa Kuva: Yle Sävel on vapaa

Tämän kesän oopperafestivaalit ja laulujuhlat on peruttu, mutta ei hätää: heleän heinäkuun lauantai-illassa voit toivoa kaikkea sitä mikä jäi kuulematta ja kokematta. Toivoa voit oopperaa, operettia, liediä, oratoriota – mitä tahansa klassisen laulumusiikin saralta.

Suorassa lähetyksessä toiveita toteuttavat sopraano Helena Juntunen ja musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson. Ohjelman suunnittelusta vastaa Timo Asikainen. Puhelinlinja 09 - 144 800 Pasilaan aukeaa lähetysiltana klo 18. Toiveita voi lähettää etukäteen sähköpostitse: savel.vapaa@yle.fi tai oheisen lomakkeen kautta. Kirjoita viestiin yhteystietosi ja lyhyt perustelu toivekappaleen valinnalle.

Toivo, kirjoita, soita, kuuntele... Sävel on vapaa!

Vastausaika on päättynyt. Löydät ohjelman täältä.

 • Radiojumalanpalveluksia kehitetään

  Yle Radio 1 lähettää sunnuntaisin jumalanpalveluksia

  Yleisradion pisimpiin perinteisiin kuuluu jokasunnuntainen radiojumalanpalvelus. Yle Radio 1 lähettää nykyään sunnuntaisin peräti kaksi palvelusta, ja ne kuuluvat kanavan suosituimpiin sisältöihin.

 • Suruprosessi tuli osaksi teosta – Takaisinkytkentä-radioesseen työstöä määritti sattuma

  Takaisinkytkentä on radioessee satunnaisuudesta ja surusta

  Analogisia syntetisaattoreita ei voi täysin hallita. Sama pätee elämään. Radioesseessä Takaisinkytkentä kirjailija Marjo Niemi on ankaran surun vallassa, eikä meinaa millään kestää hallitsemattomuutta. Äänitaiteilija Juhani Liimataiselle sattuma on analogisten syntetisaattoreiden kanssa työskennellessä aivan normaali ja kiinnostava asia.

 • Millaista seksuaalikasvatusta olet saanut kotona, päiväkodissa tai koulussa?

  Mitkä asiat ovat vaikuttaneet seksuaalisuuteesi?

  Millaista seksuaalikasvatusta olet saanut kotona, päiväkodissa tai koulussa? Onko sinulla ollut mahdollisuus kysyä mieltä askarruttavista asioista liittyen seksuaalisuuteen? Onko saamassasi seksuaalikasvatuksessa huomioitu sukupuolen- ja seksuaalisuuden moninaisuus? Mitkä tapahtumat elämänkaaresi aikana ovat vaikuttaneet seksuaalisuuteesi?