Hyppää pääsisältöön

Sivupersoonamies, Äkäslompolon Mauri ja pepantteenia nenään määräävä Ylilääkäri Kaikkonen – tutustu kuuteen rakastettuun Jopet-shown hahmoon

Jope Ruonansuu ja Mika Räinä
Seppo Kalevi (Jope Ruonansuu) ja Esa Päälykäinen (Mika Räinä). Jope Ruonansuu ja Mika Räinä Kuva: Yle Jopet-show,Jope Ruonansuu

Suomalaisen viihteen monitaiturin, Jope Ruonansuun (1964–2020), yksi rakastetuimmista ohjelmista oli Jopet-show. Komediasarjaa esitettiin Ylellä vuodesta 2005 vuoteen 2011 yhteensä kuuden tuotantokauden verran. Ohjelma sisälsi useita ikimuistoisia hahmoja ja sketsejä, joita vielä tänä päivänä lainataan turuilla ja toreilla. Tästä voit tutustua Elävän arkiston tärppeihin Jopet-shown legendaarisimmista hahmoista.

Jopet-show:n kaudet 1–6 ovat toistaiseksi katsottavissa Areenassa.

Sivupersoonamies Risto Jarva

Kenties suosituin Jopet-shown hahmo on sivupersoonamies Risto Jarva. Hän on liikemies (huijari), jonka työhistoria on vertaansa vailla. Kokemusta on karttunut niin meklarin kuin asuntokauppiaan virassa.

Jarva joutuu erilaisiin kommelluksiin, joista useimmiten selvitään puhumalla (valehtelemalla). Jarvan kaverit saavat kärsiä sinisilmäisyydestään usein kalliisti.

Jarva on loppujen lopuksi oikein ihmisläheinen tyyppi, joka kerää rahaa lapsille (snapsille) ja katuhuo – ei, kun nuorille.

Ylilääkäri Irvi Tapani Kaikkonen

Irvi Tapani Kaikkonen on omalaatuinen lääkäri, joka löytää vaivaan kuin vaivaan ratkaisun. Usein taudit taittuvat perinteisellä pepantteenilla, mopilaatilla ja pitkillä sairauslomilla.

Saikkua pyytäessä Kaikkosta ei kannata pelätä. Tämä valkotakkinen kirjoittaa niitä erittäin mielellään. Saikkua saatat Kaikkosen käsittelyn jälkeen tarvitakin. Ja uuden keuhkon.

Seppo Kalevi ja Esa Päälykäinen

Ostaisitko auton tämän näköiseltä mieheltä? Ei kannata. Automyyjä Seppo Kalevi on häikäilemätön roisto silloin kun tavoitteena on raha, maine, naiset tai luksuselämä.

Vaatimaton autokorjaaja Päälykäinen tuppaa jäädä Seppo Kalevin jalkoihin, kun tämä vyöryttää kuuntelijalleen tarinaa toisen perään. Siinä ei Päälykäisellä paljoa ole sanomista.

Rane ja Rane

Poliisit Rane ja Rane valvovat lakia omintakeisella tyylillään. Näillä poliiseilla ei puheensorina lopu, kun keskustelunaiheena on dieetit, rakennekynnet ja pirskahtelevat elämäntavat.

Raneille ei pelkkä maapallo riitä, vaan miehet joutuvat työtehtävälle jopa Marsiin asti. Pahamaineinen rikollinen Molo on löydettävä hinnalla millä hyvänsä!

Äkäslompolon Mauri

Maurilla on asiaa. Paljon asiaa. Tämä sympaattinen lapinmies tuntee niin James Bondin kuin Tarzaninkin – he ovat hänen serkkupoikia, nimittäin.

Menevä Mauri on kokenut paljon ja nähnyt vielä enemmän. Ainakin mikäli miehen tarinoihin on uskomista.

Oli liftarina sitten rokkikukko tai murhaaja, Maurin rekan kyytiin mahtuu aina.

Mummo

"Voi halavatun pakana!" tuhahtaa mummo tuon tuosta. Katsojat ihastuttanut mummo pohtii hississä ollessaan niin kalliita sähkösopimuksia kuin kissansa hyvinvointiakin.

Voi halvatun pakana, pakana, pakana. Pitikö sinne tansseihinkin lähteä?

Lisää ohjelmasta

Kommentit