Hyppää pääsisältöön

Das Boot, Jerry Bruckheimerin uutuus, Christine Keelerin tapaus - viikolla 31 runsaasti uusia draama- ja lifestyle-sarjoja

Sukellusveneen miehistö kiikaroi ulapalla
Das Boot - Sukellusvene U-612 kaikki 2. kauden jaksot julkaistaan Areenassa 27.7. Sukellusveneen miehistö kiikaroi ulapalla Kuva: Stephan Rabold / Bavaria Fiction Gmbh Saksalaiset draamasarjat,Das Boot – Sukellusvene U-612

Heinä-elokuun taite on alkavien sarjojen juhlaa, sillä Ylen kanavilla ja Areenassa julkaistaan tällä viikolla useita sarjoja niin nuorille kuin aikuisille. Lisäksi Femillä starttaa monia lifestyle- ja reality-ohjelmia.

Tällä viikolla käynnistyy useita fiktio- ja realitysarjoja. Huipputuottaja Jerry Bruckheimerin uutuus Council of Dads kertoo varaisäringistä, jonka parantumattomasti sairas mies perustaa häntä kaipaamaan jäävää perhettään varten. Christine Keelerin tapaus, jossa syvennytään Britanniaa 1960-luvulla ravistelleen seksiskandaaliin, joka uhkasi kaataa koko brittihallinnon. Saksalaissarja Das Boot - Sukellusvene U-612 jatkuu 2. kauden jaksoin.

Femillä alkaa erilaisia lifestyle- ja realityohjelmia, mm. Paras treeni, Pienet kodit sekä dokumenttisarja Järjestyksenvalvojat. Keskusteluohjelma Toivomus jatkuu uusilla kausilla ja uusilla vierailla. Radio Suomen Kutsuvieras-sarja huipentuu mm. Kati Outisen ja Jorma Uotisen haastatteluihin. TV2:lla nähdään lauantaina Kylie Minoguen salainen ilta, jossa pop-prinsessa järjesti englantilaisfaneilleen ikimuistoisen, yllätyksiä täynnä olevan illan.

Nuortensarjojen puolella uusia tulokkaita ovat brittisarjat Muotikoulu Athena ja nuoresta poikabändistä kertova Almost Never, tanskalainen ihmissuhdedraama Sex , suositun Metsähaaste-sarjan 4. kausi sekä asiaohjelma Erilainen, jossa käsitellään muun muassa kehoa ja minäkuvaa.

Viikon dokumentteina nähdään 90-luvun kumouksellisesta skeittilehdestä kertova Skeittilehti Big Brotherin tarina, jamaikalaisjuoksijasta kertova elämänkerrallinen dokkari I am Bolt sekä Leonardo da Vincin monet kasvot, jossa kuljetaan taiteilijan jalanjäljissä ympäri Etelä-Eurooppaa. Prisma-dokkarissa pureudutaan hiilareihin.

Elokuvavalikomasta löytyy Vincent van Goghin maalausten tyyliin toteutettu, Oscar-ehdokkuudella huomioitu animaatio Rakkaudella, Vincent (Loving Vincent), Hercule Poirot: Murhenäytelmä, neljän Oscarin Sademies, Chaplinin klassikkokomedian Kultakuume, ranskalainen rikoskomedia Puhdasta jälkeä sekä Kino Klassikkona Kirk Douglasin tähdittämä Kunnian polut. Kotimaista leffatarjontaa edustavat nuortenelokuva Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset sekä kolme Jussia voittanut Putoavia enkeleitä.

MAANANTAI 27.7.

Muotikoulu Athena - uusi sarja

Yle TV2 klo 10.30. Joka päivä 4 jaksoa TV2:lla ja Yle Areenassa
(The Athena) Nyla jättää taakseen elämänsä mallina ja alkaa opiskella arvostetussa The Athena-muotikoulussa vaatesuunnittelua. Ystävyyttä, itsenäistymistä, opiskelua, ihastumisia. 26 jaksoa. Britannia 2018-2019. Areenassa 90 päivää per jakso.

Joukko nuoria värikästä taustaa vasten, muotikoulu Athenan oppilaita.
Joukko nuoria värikästä taustaa vasten, muotikoulu Athenan oppilaita. Kuva: Bryncoed Productions Summeri,The Athens

Kutsuvieras

Radio Suomi klo 13.00
Tällä viikolla tanssija Jorma Uotinen kertoo onnistumisista, epäonnistumisista ja ajan karkaamisesta (ma 27.7.), filosofi Maija-Riitta Ollila muistuttaa tulevaan kurottautumisen tarpeellisuudesta (ti 28.7.), lääkärit ja rauhanaktivistit Vappu ja Ilkka Taipale kertovat pitkäkestoisesta työstään paremman yhteiskunnan puolesta (ke 29.7.) ja biotekniikan tohtori ja optimisti Lauri Reuter kertoo erikoisesta lapsuudestaan ja utopioiden tarpeellisuudesta (to 30.7.). Kesän 2020 Kutsuvieras-sarjan päättää näyttelijä, ohjaaja Kati Outinen (pe 31.7.). Hän puhuu mielikuvituksesta ja muistista.

Das Boot - Sukellusvene U-612 - 2. kausi alkaa

Yle TV2 klo 21.00, Kaikki jaksot Areenassa 27.7.
(Das Boot, S2) 1/8. Toisen maailmansodan vaiheita mereltä ja mantereelta seuraava sarja jatkuu uusin jaksoin. Eletään joulukuuta 1942. Sukellusvene U-612 joutui merellä vaikeuksiin, joiden luonteesta kerrottu versio ei pidä yhtä totuuden kanssa. Kapteeni Klaus Hoffman on kadonnut, ja alus on uuden kapteenin käsissä. Wehrmachtin sisällä kuitenkin kuohuu, ja kukaan ei tunnu tietävän kaikkea salaisista suunnitelmista. Mantereella ranskalainen vastarintaliike on voimissaan, saatuaan avuksi natsien palveluksessa olevia avainhenkilöitä, joilla on taipumus myötätuntoon sorrettuja kohtaan. Natsimiehittäjät koettavat kitkeä joukoistaan vastarintaliikkeen, mutta tehtävä ei tule olemaan helppo. Ja samaan aikaan kello käy taustalla kohti natsien valtakauden murenemista, mutta paljon pahaa ehtii vielä tapahtua ennen sitä. Sarja perustuu Lothar-Günther Buchheimin romaaneihin Das Boot ja Die Festung. 8 jaksoa. Saksa/Tšekki 2020. Areenassa 26.4.2021 saakka.

Council of Dads - uusi sarja

Yle TV2 22.00, Kaikki jaksot Areenassa 27.7.
1/7. Konkarituottaja Jerry Bruckheimerin uutuussarja tarttuu sydäntä raastavaan aiheeseen. Kun elämän rajallisuus tekee hyvälle ihmiselle ikävät temput, mikä eteen?

Scott Perry on avarakatseinen mies, unelmien aviomies, unelmaisä ja unelmaystävä, joka tuntuu tekevän kaiken oikein. Keskellä ikuiselta tuntuvaa onnea hän saa tietää sairastavansa aggressiivisesti etenevää syöpää, joka voi viedä hänet ennenaikaiseen hautaan, ehkä piankin. Tietäen hyvin kuolevansa Scott haluaa jättää rakkaimmilleen henkisen perinnön. Hän poimii elinpiiristään kolme itselleen tärkeää miestä, joiden esimerkki kelpaisi roolimalliksi Scottia kaipaamaan jääneelle perheelle. Vaimon mielestä ajatus on tuulesta temmattu, mutta Scott pitää päänsä. Hän pyytää kolmea ystäväänsä olemaan perheenjäsentensä tukena ensimmäisen vuoden - juuri sen, joka on rakkaan ihmisen kuoleman jälkeen se kaikkein vaikein. Anthony, Larry ja Oliver sitoutuvat toimimaan perheen varaisinä, osallistumaan perheen elämään hyvässä ja pahassa, olemaan auktoriteetti, lempeä ja rakastava isä sekä lohtu surevalle puolisolle, joka kantaa vielä yhteistä lasta. Varaisärinki – voisiko se oikeasti toimia?

Pääosissa: Sarah Wayne Callies (The Walking Dead, Pako), Michael O’Neill (Dallas Buyers Club, Rectify), Clive Standen (Viikingit, Taken), J. August Richards (S.H.I.E.L.D.-agentit, Angel), Tom Everett Scott (Ihmissusi Pariisissa, That Thing You Do!, Kolmetoista syytä), Michele Weaver. Sarja pohjautuu Bruce Feilerin romaaniin. 10 jaksoa. USA 2020. Areenassa 23.11.2020 saakka.

Council of Dads -sarjan hahmot avolava-auton lavalla, taustalla puita.
Council of Dads -sarjan hahmot avolava-auton lavalla, taustalla puita. Kuva: NBC Universal / Yle Jerry Bruckheimer,Council of Dads

TIISTAI 28.7.

Metsähaaste 4 - 4. kausi alkaa

Areena
Metsähaasteessa somesta tutut tubettajat joutuvat selviytymään apunaan vain seuraajat ja puhelin. Luvassa on kaikkien aikojen haastavin kausi. Metsähaasteessa mukana ovat Pinkku Pinsku, Tomas, Ilona Ylikorpi ja Patuemilia sekä Molybrosin Iba ja Keinaan. Kenestä kuoriutuu eräilijä ja kuka jättää leikin kesken? 8 jaksoa. Tapahtumia seurataan Summerin somessa jo 29.6. alkaen.

Leonardo da Vincin monet kasvot

Yle Teema klo 20.00, Areenassa jo 27.7.
Leonardo da Vinci oli paitsi insinööri ja tiedemies, myös ainutlaatuinen taiteilija, jonka teoksista maksetaan nykypäivänä satoja miljoonia dollareita. Dokumentissa kuljetaan Da Vincin jalanjäljissä ympäri Etelä-Eurooppaa ja avataan taiteilijan maailmaa alkuperäisten kirjoitusten, piirrosten ja maalausten kautta. T: Camera Lucida/Histoire/NHK, Ranska. Ensiesitys. Areenassa 31.10.2021 saakka.

Skeittilehti Big Brotherin tarina

Yle TV2 klo 21.00, Areenassa jo 27.7.
(Dumb: The Story of Big Brother Magazine) Dokumentti 90-luvun kumouksellisesta skeittilehti Big Brotherista, jonka tabuja rikkovalla ja räikeän humoristisella lähestymistavalla oli suuri vaikutus skeittikulttuuriin. Mukana Bam Margera, Steve-O, Johnny Knoxville, Spike Jonze ja Jeff Tremaine. USA 2017. Ensiesitys. Areenassa 30.11.2021 saakka.

Big Brother -lehden kansi, jossa ilmassa oleva skeittaaja on kuvattu alhaalta päin.
Big Brother -lehden kansi, jossa ilmassa oleva skeittaaja on kuvattu alhaalta päin. Kuva: Yle Kuvapalvelu Dumb: The Story of Big Brother Magazine,Skeittilehti Big Brotherin tarina

KESKIVIIKKO 29.7.

Prisma: Totuus hiilihydraateista

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa jo 27.7.
Hiilihydraatit lihottavat ja aiheuttavat elintasosairauksia. Onko totuus kuitenkaan näin mustavalkoinen? Tohtori Xand Van Tullekenin mukaan paras tapa pysyä terveenä ja saavuttaa ihannepaino on heittää uskomukset romukoppaan ja keskittyä laatuun ja määrään - myös hiilihydraateissa. Löytyykö väitteelle tieteellistä näyttöä? T: Lion TV/BBC, Iso-Britannia

Lue lisää»

Putoavia enkeleitä (12)

Yle TV2 klo 21.00, Areenassa lähetyspäivän aamuna Kotimaisen elokuvan kesä
Kahden kuuluisan kirjailijan Laurin ja Ailan tytär putoaa kuvitelmissaan vanhempiensa repaleiseen rakkaustarinaan. N: Tommi Korpela, Elena Leeve, Elina Knihtilä. O: Heikki Kujanpää. T: Blind Spot Pictures, 2008. (U) Areenassa 27.8. saakka.

Kino: Rakkaudella, Vincent (12)

Yle Teema klo 22.00, Areenassa lähetyspäivän aamuna.
Vincent van Goghin maalausten tyyliin toteutettu, Oscar-ehdokkuudella huomioitu animaatio kertoo taidemaalarin elämästä ja kuolemasta. Päähenkilönä on postinkantaja, jolla on kuljetettavanaan Vincentin viimeinen kirje. Elokuvan soundtrack on Clint Mansellin käsialaa. 29.7.2020 tulee kuluneeksi 130 vuotta taiteilijan kuolemasta.

Rooleissa mm. Douglas Booth, Jerome Flynn, Saoirse Ronan, Helen McCrory ja Chris O'Dowd. O: Dorota Kobiela, Hugh Welchman. (Loving Vincent, Britannia/Puola 2017) Ensiesitys. Areenassa 27.8. saakka

Vincent van Goghin sinisävyinen muotokuva maalattuna. Elokuvan markkinointikuva.
Vincent van Goghin sinisävyinen muotokuva maalattuna. Elokuvan markkinointikuva. Kuva: Yle Kuvapalvelu Vincent van Gogh,Loving Vincent,Rakkaudella, Vincent

TORSTAI 30.7.

Joanna Lumleyn Kreikka

Yle TV1 ja Areena klo 19.00
1/4. Näyttelijä Joanna Lumley matkustaa lukuisille suomalaisturisteillekin tuttuun, länsimaisen sivistyksen kehtoon – Kreikkaan. Lumley tutkiskelee Kreikkaa ja sen ihmisiä pohdiskelevalla, syvällisellä otteella. Hän vie katsojat vaikuttavalle matkalle turistikohteiden taakse ja tutustuttaa kreikkalaiseen elämäntapaan, kulttuuriin, historiaan ja nykyisyyteen. Neliosaisen sarjan ensimmäisessä jaksossa Lumley kulkee Ateenan Akropolis-kukkulan kautta Evianin maalaiskylään, missä ihmiset viestivät keskenään muinaisella vihellyskielellä. Matka jatkuu Korfulle ja Kreetalle. Kiertomatkan päätteeksi Lumley kipuaa Olympos-vuorelle, jossa eristyksiin rakennetut luostarit tekevät suuren vaikutuksen. Uusinta, esitetty viimeksi 2014.

I am Bolt

Yle TV2 ja Areena klo 21.00
Elämäkerrallinen dokumentti jamaikalaisesta, kaikkien aikojen menestyneimmästä pikajuoksijastasta ja supertähdestä Usain Boltista. Millainen on mies yhdeksän olympiakullan takana? USA 2016. Areenassa 28.8. saakka.

Kino Klassikko: Kunnian polut (12)

Yle Teema ja Areena klo 21.00
Sodanvastainen elokuvaklassikko, jossa kolme ranskalaista sotilasta joutuu ensimmäisen maailmansodan aikana sotaoikeuteen epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen. Ohjaus Stanley Kubrick. Pääosissa Kirk Douglas, Ralph Meeker ja Adolphe Menjou. (Paths of Glory, USA 1957) Areenassa 5.8. saakka.

Kirk Douglas (oikealla) elokuvassa Kunnian polut
Kirk Douglas (oikealla) elokuvassa Kunnian polut Kunnian polut,kino klassikko

PERJANTAI 31.7.

Hercule Poirot: Murhenäytelmä (12)

Yle TV1 klo 19.00. Areenassa lähetyspäivän aamuna.

(Three Act Tragedy) Hercule Poirot’n ystäväpiiri on varsin laaja. Yksi heistä, eläköitynyt näyttelijä Sir Charles Cartwright on kutsunut hänet illallisille Cornwallin kartanoonsa. Kesken juhlan arvostettu kirkonmies kaatuu kuolleena maahan. Mihin hän oikein kuoli? Kuolinsyyntutkimus ei löydä uhrista mitään poikkeavaa, siis ainakaan cocktailissa ei ollut myrkytetty vaikka mies siihen kuolikin. Poirot’lla on visainen ongelma: jos lasi olisi sisältänyt myrkkyjuomaa, osuiko se oikealle henkilölle vai oliko kohteena joku toinen. Hieman myöhemmin sattuu samanlainen outo kuolemantapaus, ja sitten vielä yksi. Osuiko murhaaja kolme kertaa harhaan? Elokuva perustuu dekkariin Tragedia kolmessa näytöksessä. Pääosissa: David Suchet, Martin Shaw, Kimberley Nixon, Art Malik, Nigel Begram. Käsikirjoitukseksi muokannut: Nick Dear. Ohjaus: Ashley Pearce. Britannia 2010. (U) Areenassa 29.8. saakka.

Hercule Poirot: Murhenäytelmä, yle tv1
Hercule Poirot: Murhenäytelmä, yle tv1 hercule poirot: murhenäytelmä

Kino: Sademies (12)

Yle Teema ja Areena klo 21.00
Neljän Oscarin draamakomedia kahdesta hyvin erilaisesta veljeksestä. Charlie on itsekäs juppi ja Raymond omaan maailmaansa sulkeutunut autistinen nero. Kun isä testamenttaa miljoonansa jälkimmäiselle, sieppaa Charlie Raymondin mukaansa tien päälle. Pääosissa Tom Cruise, Dustin Hoffman, Valeria Golino Ohjaus: Barry Levinson. (Rain Man, USA 1988) (U) Areenassa 7.8. saakka.

Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset (12)

Yle TV2 klo 21.55, Areenassa lähetyspäivän aamuna Kotimaisen elokuvan kesä
Bestiskapinalliset Satu ja Heidi vannovat ettei rakkaus ole kaupan, mutta kun Heidi rakastuu, Satu joutuu päättämään, mitä hän oikeasti haluaa - ja uskaltaako sitä tavoitella. N: Inka Haapamäki, Rosa Honkonen, Santeri Helinheimo Mäntylä. O: Hannaleena Hauru. Suomi 2017. (U) Areenassa 29.8. saakka.

WOMEX-festivaali

Yle Teema klo 23.10, Areenassa lähetyspäivän aamuna Festariheinäkuu

Festariheinäkuu huipentuu maailmanmusiikkiin. Näemme viime vuonna Tampereella järjestetyn WOMEX-maailmanmusiikkifestivaalin koosteen, jossa nähdään esitykset artisteilta Mames Babegenush, Itamar Borochov, El Cachivache Quinteto ja Lemma. WOMEX-koostelähetykset jatkuvat elokuussa.

LAUANTAI 1.8.

Almost Never - uusi sarja

Areenassa kaudet 1-2 kokonaan 1.8., Yle Fem 11.8. alkaen
Brittiläinen sarja perheestä, ystävyydestä, lojaaliudesta ja unelmiensa toteuttamisesta. Sarjassa tapaamme The Wonderland -yhtyeen jäsenet. He tavoittelevat tähteyttä ja askeleen siihen suuntaan tarjoaa kansallinen kilpailu The Spotlight. Kilpailussa he saavat vastaansa muun muassa tyttöbändin Girls Here First. Kun voittaja julkistetaan jännitys tiivistyy. Valuuko kaikki yhtyeen tekemä työ hiekkaan?

Sarjan kautta seuraamme yhtyeen poikia kun he yrittävät löytää tasapainon perheen, koulun, ihmissuhteiden ja tähteyteen liittyvien haaveidensa välillä. The Wonderland on myös todellisuudessa musiikkiyhtye, joka on julkaissut kaksi sarjaan liittyvää albumia.

Heti 1. kauden jälkeen Yle julkaisee sarjan 2. kauden (13 jaksoa), alustavasti Yle Fem-kanavalla alkaen 10.11.2020. Tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi. Areenassa 1.8.2021 saakka.

kolme nuorta poikaa poikabändin promokuvassa.
kolme nuorta poikaa poikabändin promokuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Yle Fem,The Wonderland -yhtye

Pienet kodit

Kaikki jaksot Areenassa 1.8., Yle Fem 14.8. alkaen
Kuinka muuttaa asunto oikeaksi kodiksi, kun asunnon lisäksi myös budjetti on pieni? Juontaja Kristina "Keyyo" Petrushinan seurassa asunnoista tehdään koteja nokkelilla, luovilla, kohtuuhintaisilla ja tyylikkäillä ratkaisuilla. T: SVT / Nordvision.

Erilainen

Kaikki jaksot Areenassa
(Unormal) Tunnetko itsesi epänormaaliksi? Siinä tapauksessa olet täysin normaali. Sarjassa käsitellään kehoa ja identiteettiä sekä opitaan lisää minäkuvasta, kuukautisista ja rakkaudesta. T: NRK / Nordvision.

Ylen Yleisurheilukesä: GP-sarja, Kuortane

Yle TV2 klo 17.30
Yleisurheilukesä jatkuu Kuortaneella. GP-sarja on kesällä 2020 neljän osakilpailun mittainen. Suomenkielinen selostus Jussi Eskola ja Kimmo Porttila, asiantuntijana Jarkko Finni, urheilijoita kisoissa haastattelee Inka Henelius.

Paras treeni - uusi sarja

Yle Fem klo 18.30, kaikki jaksot Areenassa
(Bästa träningen) 1/3. Sarjassa seurataan neljää pariskuntaa, joiden tavoitteena on löytää jälleen liikkumisen ilo. Pariskunnat saavat omat valmentajansa ja tutustuvat erilaisiin urheilulajeihin löytääkseen omansa. Pariskuntien terveyttä ja tuloksia seurataan tarkasti matkalla kohti uutta, liikunnallisempaa elämää.

Kylie Minoguen salainen ilta

Yle TV2 klo 21.00, Areenassa lähetyspäivän aamuna.
(Kylie's Secret Night) Kylie Minogue on maailmantähti ja Australian kaikkien aikojen menestyksekkäin naisartisti. Pop-prinsessan epävirallista titteliä kantava Kylie järjesti englantilaisfaneilleen ikimuistoisen, yllätyksiä täynnä olevan illan laittaen itsensä täysin likoon niin esiintymislavalla kuin mm. piilokamerassa. Juontaja Alan Carr hoiti asiat niin, että myös Kylie itse tuli yllätetyksi. T: BBC. Britannia 2019. Areenassa 30.8. saakka.

Kino: Kultakuume (S)

Yle Teema klo 21.08, Areenassa lähetyspäivän aamuna. Aution saaren elokuvat
Charles Chaplinin klassikkokomedia kullanetsijöiden ja luonnonvoimien tylysti riepottelemasta kulkurista Alaskan kultamailla. Kengänpohjan kokkaamisesta sämpylätanssiin Kultakuume sisältää Chaplinin unohtumattomimpia koomisia oivalluksia. (The Gold Rush, USA 1925) Areenassa 29.10. saakka.

Charles Chaplin värjöttelee kylmässä mökissä elokuvassa Kultakuume.
Charles Chaplin värjöttelee kylmässä mökissä elokuvassa Kultakuume. Kuva: Mk2 Films Sas Kultakuume (elokuva),teeman elokuvat

SUNNUNTAI 2.8.

Sex - uusi sarja

Vain Yle Areenassa
Sex on ihmissuhdedraama nuorista tanskalaisista. Yksi viaton suudelma kattoterassijatkoilla muuttaa Cathrinea (Asta Kamma August) ja hänen pitkää parisuhdettaan. Toisaalta kotona odottaa luotettava poikaystävä Simon (Jonathan Bergholdt Jørgensen), joka on hänen paras ystävänsä. Simon on kadottanut seksihalunsa, kun taas Cathrine haluaisi seksiä häntä useammin. Kun Cathrine ihastuu mysteeriseen kollegaansa Selmaan (Nina Terese Rask), päätyy hän tasapainoilemaan suhteissaan tutun ja turvallisen sekä uuden ja kiehtovan välillä. Voiko Cathrine saada molemmat suhteet? Tuotanto: Profile Pictures, Tanska 2020. Suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys. Areenassa 1.8.2021 saakka.

Vähäpukeisia nuoria ihmisiä lojuu punaisissa lakanoissa sikin sokin.
Vähäpukeisia nuoria ihmisiä lojuu punaisissa lakanoissa sikin sokin. Kuva: Yle Kuvapalvelu nuortensarjat,Sex-sarja

Näin meillä - 4. kausi alkaa

Yle TV2 ja Areena klo 9.00
Yksi poika ja kymmenen siskoa saa aikaan meteliä, kaaosta ja pientä paniikkia. Luukas on 11-vuotias poika, joka elää perheessä kymmenen siskonsa kanssa. Viisi vanhempaa ja viisi nuorempaa siskoa pitävät Luukaksen valppaana. Hän on oppinut selviytymään melkein mistä tahansa haasteesta, jota päivittäin ilmaantuu. Hyvä ystävä Klaus toimii Luukaksen apuna, kun sisarusten kesken tulee ongelmia vaikka Luukaksen mielestä Klaus ei aina tajua mitä on elää kymmenen siskon kanssa.

Kino: Puhdasta jälkeä (12)

Yle Teema klo 12.00. Areenassa lähetyspäivän aamuna.
Eddie Constantinen tähdittämä rikoskomedia murtovarkaista, jotka alkavat syyttää epämiellyttävän säännöllisestä huono-onnisuudestaan yhtä joukkion jäsenistä. Ohjaus Michel Deville. (Lucky Jo, Ranska 1964) Areenassa 30.8. saakka.

Eddie Constantine ja nainen elokuvassa Puhdasta jälkeä (Lucky Jo).
Eddie Constantine ja nainen elokuvassa Puhdasta jälkeä (Lucky Jo). Ranskalainen elokuva,Eddie Constantine,Lucky Jo,Michel Deville

Unelmakoti - 7. kausi alkaa

Yle Fem klo 18.30. Kaikki jaksot Areenassa 2.8.
(Husdrömmar) Millaisia unelmakoteja ruotsalaiset rakentavat? Pernilla Månsson Colt ja arkkitehti Gert Wingårdh seuraavat erilaisia rakennusprojekteja. Neljäs kausi sarjasta Unelmakoti alkaa vierailuilla aikaisemmista jaksoista tuttujen henkilöiden luona. Miten heidän talounelmansa toteutuivat? Kukoistaako rakkaus edelleen Johanneksen ja Åsan välillä Lundissa vietettyjen vuosien jälkeen? Onnistuiko Gertin siirtää Malmön talonsa lopullisesti?

Toivomus - 3. kausi alkaa

Yle Fem klo 20.00, Areenassa keskiyöllä
Keskusteluohjelma, jossa toimittaja Ira Hammermann tapaa kymmenen tunnettua henkilöä yhteiskunnan eri aloilta. Intiimissä keskustelussa keskitytään sekä vieraan työuraan ja yksityiselämään. Jokaisessa jaksossa on yksi uusi vieras. Tällä kaudella vieraina nähdään mm. Krista Siegfrids, Sikke Sumari, Saska Saarikoski ja Saara Cantell. Ensimmäisessä jaksossa vieraana on Redrama (kuvassa).

Lasse Mellberg tittar ut från fönster.
Lasse Mellberg tittar ut från fönster. Kuva: Dan Gustafsson, Parad Media 2020. Redrama

Järjestyksenvalvojat - uusi sarja

Yle Fem klo 20.30. Kaikki jaksot Areenassa.
(Dörrvakterna) 1/6. Dokumenttisarjassa seurataan neljää ruotsalaista järjestyksenvalvojaa Adriania, Zelihaa, Edvinia ja Miaa sekä työssä että henkilökohtaisessa elämässä. Ovimiehenä olemisessa on paljon ihmisten oikeuksiin ja moraaliin liittyviä haasteita, jotka vaikuttavat työntekijöiden ja heidän perheittensä elämiin. T: Jarowskij för SVT / Nordvision (12)

Chef (S)

Yle TV2 ja Areena klo 21.00
Herkullinen hyvän tuulen komedia losangelesilaisesta kokista, joka menettää työnsä kun raivokohtaus asiakasta kohtaan menee viraaliksi. Hän lähtee parhaan ystävänsä ja poikansa kanssa kiertämään Amerikkaa kunnostetulla grilliautolla. Pääosissa Jon Favreau, John Leguizamo, Bobby Cannavale, Scarlett Johansson, Sofia Vergara, Dustin Hoffman, Oliver Platt ja Robert Downey Jr. Ohjaus: Jon Favreau. (USA 2014) Areenassa 15.8. saakka.

Christine Keelerin tapaus - uusi sarja

Yle TV1 klo 21.45. Kaikki jaksot Areenassa 2.8.
(The Trial of Christine Keeler, S1) 1/6. Tosipohjainen minisarja Britanniaa kohauttaneesta skandaalista, jossa seksuaalinen suhde politiikan nousevan kiintotähden ja nuoren mallin välillä uhkasi kaataa kylmän sodan kourissa kamppailevan brittihallinnon. 1960-luvulla nuoren kauniin naisen elämä oli kovaa. Joko jäit kotiin äidin helmoihin tai yritit luoda uraa tavalla tai toisella. Alun perin Christine Keeler on viaton 19-vuotias nuori nainen, joka haaveilee leveämmästä leivästä ja tekee sen eteen uhrauksia. Hän tekee mallintöitä ja hurmaa tanssityttönä kabareessa, jossa pidetään silmäpeliä varakkaiden ja itseään vanhempien miesten kanssa, ja ennemmin tai myöhemmin kuvio etenee läheiseen suhteeseen naimisissa olevan miehen kanssa. Mitä sellaisesta keikasta jää käteen nuorelle naiselle?

Yksi valloittajista, sotaministeri John Profumo on käytännössä pääministeri Harold Macmillanin oikea käsi, ja hän kärkkyy jo paikkaa auringossa - samalla kun vierailee kahden naisen vuoteessa. Kylmän sodan aikana oli vallalla vainoharhainen kulissien takainen poliittinen vehkeily, jonka uhriksi oli helppo joutua. Kun lehdistö pääsee jyvälle Keelerin ja Profumon salasuhteesta, heidät revitään julkisuudessa kappaleiksi. Miten kaikki tapahtui?

Pääosissa: James Norton, Sophie Coockson, Ben Miles, Ellie Bamber, Emilia Fox, Anthony Welsh. Käsikirjoitus: Amanda Coe. Ohjaus: Andrea Harkin, Leanne Welham. Tuotanto: Ecosse Films, Great Meadow Oictures, BBC One, Scope Pictures. Britannia 2019. 6 jaksoa. Yle Areenassa 30.10. saakka.

Lue lisää»

Christine Keeler istuu punaisessa mekossa sohvalla, taustalla punainen seinä.
Christine Keeler istuu punaisessa mekossa sohvalla, taustalla punainen seinä. Kuva: Keshet International UK Limited The Trial of Christine Keeler,Christine Keeler,Christine Keelerin tapaus

Lue myös - yle.fi:stä poimittua