Hyppää pääsisältöön

Puhtaana käteen – brittiläinen draamasarja siivoojasta, joka yrittää päästä rahahuolista uskaliaalla tempulla

Brittisarja nuoresta naisesta, joka yrittää laittaa elämänsä järjestykseen. Pääroolissa Sheridan Smith.
Brittisarjan peliriippuvaista nuorta naista näyttelee Bafta-palkittu Sheridan Smith. Brittisarja nuoresta naisesta, joka yrittää laittaa elämänsä järjestykseen. Pääroolissa Sheridan Smith. Yle TV1,Sheridan Smith,Puhtaana käteen

TV1 perjantaisin 11.9. - 16.10.2020 klo 19.00 - 20.00, Areenassa

Elämä koettelee yksinhuoltaja Sam Cookia, joka yrittää raapia elantoa perheelleen siivoamalla rahoitusalan yrityksessä.

Nollatuntisopimuksen varassa rimpuilevan naisen ja menestyvän bisnesväen maailmojen välillä on syvä kuilu – sen Sam joutuu toteamaan joka päivä Lontoon Canary Wharfin liikekorttelissa.

Ainainen rahapula on ajanut Samin peliriippuvuuden ja velkojen kurimukseen. Vaikka hän on aina pelannut napeilla, epätoivo on hyvä yllyke ja nälkä on kasvanut syödessä.

Sam tekee kaikkensa, jotta hän olisi kahdelle tyttärelleen hyvä äiti ja pieni perhe pysyisi kasassa. Ex-mies Dave (Matthew McNulty, Epäilyksen siemen) ei ole vakuuttunut Samin elämänhallinnasta.

Erään työkeikan aikana Sam sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Nainen keksii uhkarohkean ajatuksen, joka ratkaisisi rahahuolet kertaheitolla ja laittaisi onnettaren palikat uuteen jakoon.

Kuusiosainen brittisarja Puhtaana käteen (7) kuvaa, kuinka Sam heittäytyy pelaamaan hämäriä sisäpiirikauppoja ja pistää samalla pantiksi koko elämänsä.

Pääroolin näyttelee Bafta-palkittu Sheridan Smith, joka on tuttu muun muassa sarjoista Cilla ja Seinää vasten.

Miten Samin muodonmuutos siivoojasta finanssimaailman peluriksi onnistuu? Haukkaako hän liian ison palan, ja mitä hänelle jää operaatiosta käteen?

Draamasarjan rooleissa näyttelevät Jade Anouka (Trauma), Branka Katić, Milanka Brooks, Kristy Phillips, Robert Emms (Capital – rahan mahti), Doc Brown, Uriel Emil, Neil Maskell (Peaky Blinders), Rosie Cavaliero (Prey, Minkä taakseen jättää), Lloyd Owen (Laakson kuningas) ja Angela Wynter (EastEnders).

Cleaning Up. Ohjaus: Lewis Arnold ja Robert McKillop. Käsikirjoitus: Mark Marlow. Tuotanto: Sister Pictures Production, ITV, Britannia, 2019.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.