Hyppää pääsisältöön

Ministeri – islantilainen draamasarja menestyvän poliitikon salaisuudesta

Poliittinen draamasarja kertoo epätavallisesta islantilaispoliitikosta. Pääroolissa Ólafur Darri Ólafsson.
Islannin pääministerin roolissa nähdään karismaattinen näyttelijä Ólafur Darri Ólafsson. Poliittinen draamasarja kertoo epätavallisesta islantilaispoliitikosta. Pääroolissa Ólafur Darri Ólafsson. Kuva: Lilja Jonsdottir / Sagafilm Yle TV1,Ólafur Darri Ólafsson,ministeri

TV1 sunnuntaisin 27.9. - 15.11.2020 klo 21.50 - 22.40, Areenassa

Islantia ovat riepotelleet 2010-luvulla värikkäät poliittiset skandaalit. Vaaleja on pidetty tiuhaan ja poliittisia liikkeitä on perustettu vastalauseena maan talouskriisiin vieneille poliitikoille ja pankkiireille.

Saarivaltioon sijoittuva uusi poliittinen draamasarja Ministeri tarjoaa pohdittavaa nykymaailman politiikasta ja sen läpinäkyvyydestä. Kahdeksanosaisessa draamasarjassa seurataan kansansuosioon kohoavaa poliitikkoa Benedikt Richardssonia.

Epäsovinnaista Benediktiä ei kiinnosta valta, vaan hän haluaa kuunnella kansalaisia ja tehdä avointa politiikkaa, ilman korruptiota. Onko nouseva tähti radikaali vai rehti? Yksi asia on ainakin varmaa – hän on johtaja, jollaista ei ole aikaisemmin nähty.

Uusi tulokas myllertää maan poliittista elämää seurauksella, että Benediktistä tulee suurimman puolueen, itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja ja Islannin pääministeri.

Poliittinen draamasarja kertoo epätavallisesta islantilaispoliitikosta. Pääroolissa Ólafur Darri Ólafsson.
Pääministeri Benedikt Richardsson (Ólafur Darri Ólafsson) alkaa tehdä outoja päätöksiä. Poliittinen draamasarja kertoo epätavallisesta islantilaispoliitikosta. Pääroolissa Ólafur Darri Ólafsson. Kuva: Lilja Jonsdottir / Sagafilm Yle TV1,ministeri

Pääministerin avustajaksi nimitetään nuori Hrefna Hallgrímsdóttir, jolle selviää pian, että pääministeri kamppailee kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa. Tilanne täytyy salata kansalaisilta, jos avustaja haluaa pitää työnsä.

Kun pääministeri alkaa manian hetkellä tehdä yhä oudompia päätöksiä, hänen tiiminsä ja liittolaisensa joutuvat vaarantamaan hallituksen toimintakyvyn ja henkilökohtaisen elämänsä, jotta kulissit pysyvät pystyssä.

Ristiriitaista pääministeriä esittää karismaattinen islantilais-yhdysvaltalainen näyttelijä Ólafur Darri Ólafsson (Loukussa, True Detective). Avustajan roolissa näyttelee Þuríður Blær Jóhannsdóttir (The Swan, The Flatey Enigma). Ministerin vaimoa esittää Aníta Briem (Salt and Fire, You, Me & The Circus).

Muissa rooleissa näyttelevät Thor Kristjánsson (The Swan, Dracula Untold), Elva Ósk Ólafsdóttir (Brave Men’s Blood) ja Oddur Júlíusson (1991).

Islantilaissarjan Ministeri ovat ohjanneet Nanna Kristín Magnúsdóttir ja Arnór Pálmi Arnarson. Käsikirjoittajina ovat olleet Heikolla jäällä -sarjan tekijät Jónas Margeir Ingólfsson ja Birkir Blær Ingólfsson sekä Björg Magnúsdóttir.

Ráðherrann. The Minister. Tuotanto: Sagafilm, Islanti, 2020.

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.