Hyppää pääsisältöön

Lauri Reuter: “Mikään mikä ei näytä oudolta ei ole tekemisen arvoista”

Lauri Reuter
Lauri Reuter on biotekniikan tohtori ja yksi Nordic FoodTech VC -pääomasijoitusyhtiön perustajista. Vapaalla hän tarhaa mehiläisiä Helsingin keskustassa. Lauri Reuter Kuva: Parad Media Kutsuvieras,Yle Radio Suomi,Lauri Reuter

Lauri Reuter on biotekniikan tohtori ja sijoitusjohtaja, mutta hän on myös utopisti ja optimisti. Matkustaminen ajassa on mahdollista. Vaikka se on joskus yksinäistä, niin se on myös erittäin hyödyllistä.

Kuuntele Lauri Reuterin Kutsuvieras-ohjelma Yle Areenassa

Käynti lapsuudenkodissa vie meidät nopeasti menneisyyteen. Mutta miten tulevaisuuteen matkustaminen on mahdollista?

– Mahdollisiin tulevaisuuksiin voi matkustaa samalla tavalla kuin omaan menneisyyteen: menemällä fyysisesti niihin paikkoihin joissa menneisyys tapahtui tai joissa tulevaisuus on jo tapahtunut. Ja antamalla mielikuvituksen hoitaa loput.

Lapsi, mies ja nainen kasvihuoneessa.
Lauri Reuter kasvatti lapsena perheensä kasvihuoneessa esimerkiksi minttua. Lapsi, mies ja nainen kasvihuoneessa. Kuva: Yksityinen. Kutsuvieras,Yle Radio Suomi,Vappu Taipale,Lauri Reuter

Tulevaisuus tapahtuu kuplissa ympäri maailmaa.

– Kaikki, mikä tulee joskus olemaan normaalia, on ensin jossain ajassa ja paikassa poikkeuksellista. Ne on tavallaan testiversioita tulevaisuuksista.

Lauri etsii ratkaisuja uudenlaiseen ruoantuotantoon. Syöminen on murroksessa ja uusia innovaatioita syntyy koko ajan. Niiden tie lautaselle voi kuitenkin olla pitkä. Viime kesänä lihaa imitoiveja kasvispihvejä alkoi saada lähikaupoista Suomessakin.

– Minulle pihvit olivat kuin vanhan ystävän löytäminen pakastealtaasta. Se tulevaisuus, joka tapahtui täällä viime kesänä, oli tapahtunut muualla jo aiemmin.

Lauri Reuter laboratoriossa.
Kasvibiotekniikan laboratoriossa voidaan esimerkiksi kasvattaa pelkkiä kasvien soluja, ilman kasvia. Lauri Reuter laboratoriossa. Kuva: VTT Kutsuvieras,Yle Radio Suomi,Lauri Reuter

Lauria kiinnostaa mitä on nurkan takana. Mitä ruoantuotannossa tapahtuu seuraavaksi? Ja millaiset mahdolliset todellisuudet ovat jo pulpahtaneet pinnalle jossain maailman nurkassa?

Katarina Blomqvist,
Parad Media

Ohjelman musiikki
Emma Salokoski: Puutarhassa
Blur: The Universal
Blind Pilot: Paint or Pollen
Eels: I Like Birds
Paul Kalkbrenner: Sky and Sand
David Bowie: Starman
Samuli Putro: Mitäpä jos
Coldplay: Talk

Ohjelmasarja Kutsuvieras lähetetään Yle Radio Suomessa heinäkuussa arkipäivisin klo 13.02. Uusinta keskiyöllä. Voit kuunnella Areenassa milloin tahansa.

Kesän 2020 Kutsuvieraat ovat 6.7. Anna Puu, 7.7. Hannu-Pekka Björkman, 8.7. Julia Korkman, 9.7. Mikko Hyppönen, 10.7. Maarit Hurmerinta, 13.7. Paleface 14.7. Maaret Kallio, 15.7. Juha Itkonen, 16.7. Päivi Storgård, 17.7. Tapio Lehtinen,  20.7. Raakel Lignell, 21.7. Syksy Räsänen, 22.7. Virpi Hämeen-Anttila, 23.7. Samuli Putro, 24.7. Osmo Rauhala, 27.7. Jorma Uotinen,  28.7. Maija-Riitta Ollila, 29.7. Vappu ja Ilkka Taipale, 30.7. Lauri Reuter sekä 31.7. Kati Outinen, näyttelijä.  

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi