Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen elokuun tärpit

Salasaaren seikkailijat
Salasaaren seikkailijat Kuva: Yle / Jussi Pennanen Pikku Kakkonen,salasaaren seikkailijat

Elokuussa liikutaan yhdessä Super-Senjan kanssa ja lähdetään seikkailemaan Salasaarelle.

Super-Senja on liikuntaan kannustava sarja, jossa Senja opettaa liikkumisen perustaitoja kädestä pitäen sekä kannustaa lapsen ja vanhemman yhteiseen liikkumiseen. Sarjan jaksoissa käsitellään juoksemista, hyppimistä, kierimistä, pyörimistä, heittämista ja kiinniottamista sekä kiipeilemistä. Super-Senja antaa myös liikuntavinkkejä Areenassa. Super-Senja on nähtävissä 7.8. alkaen. Lisätietoja Super-Senjasta.


Salasaaren seikkailijat -sarjassa kaksi 6-8 -vuotiasta lasta pääsee lentämään kuumailmapallolla keskelle satua. Salasaarella lapsi otetaan vastaan seikkailijana - pystyväna, sinnikkäänä, kekseliäänä - sellaisena, jona jokainen lapsi ansaitsee tulla nähdyksi. ”Sinä olet sopiva!” lauletaan Salasaarella. Sopiva sellaisena kuin olet, sopiva tarttumaan toimeen! Salasaaren tarinat paljastavat lisää Salasaaren asukkaista. Käsikirjoittaja on Silja Sillanpää. Molemmat sarjat ovat nähtävissä ja kuultavissa 30.8. alkaen.

Jönneli on 4-7 -vuotiaille lapsille suunnattu komediasarja, jossa seikkailevat arkkityyppiset hahmot satumaisessa maailmassa. Sarja kertoo voimakastahtoisesta Prinsessasta, joka on jatkuvasti huolissaan kansansuosiostaan ja yrittää kaikin keinoin olla suosittu. Prinsessan uskollinen Palvelija yrittää pitää hallitsijan tyytyväisenä, mutta se on vaikeaa, sillä Prinsessalla on rikkauksistaan huolimatta tylsää.

Jönnelin on ohjannut lastenohjelmien konkari Olli Mononen ja käsikirjoituksesta vastaa kokenut komediakäsikirjoittaja Melli Maikkula. Rooleissa Prinsessana nähdään Noora Peltokukka, Palvelijana Antti Virmavirta ja Jönnelinä Antti Lang. Sarja on katsottavissa 29.8. alkaen.

Ystäväni Marlon kertoo oikeudenmukaisesta ja suositusta 8-vuotiaasta pojasta, joka on ollut Hugon kaveri jo päiväkodissa. Hugo on aina ollut lojaali ystävä, jolle ystävyys Marlonin kanssa on kaikki kaikessa. Sitten Marlonin ja Hugon luokalle tulee Sakke. Hän on hyvä melkein kaikessa, mitä 8-vuotiaat pitävät tärkeänä. Sakke huomaa pian, että Marlon on joukon johtaja. Hän päättää tulla tämän parhaaksi ystäväksi ja aikoo syrjäyttää Hugon. Sarja on katsottavissa 1.8. alkaen.

Henrietta on lehmä. Tarkemmin sanottuna postilehmä. Lisäksi se on lehmä, joka leikkii piilosta, etsii aarteita, hyppii trampoliinilla ja vaikka kaivaa suuren kuopan. Aina se ei ehdi etukäteen miettiä päähänpistojensa seurauksia, esimerkiksi miten päästä ylös kaivamastaan kuopasta. Henriettan hauskoja seikkailuja maatilan pihapiirissä muiden eläinten kanssa pääsemme seuraamaan 52 jakson verran. Sarja on katsottavissa 17.8. alkaen.

Rentoudu Nallen kanssa -audiosarjassa harjoitellaan mindfulness-harjoituksiin perustuvia rauhoittumistaitoja yhdessä Nallen kanssa. Arjessa on paljon asioita, jotka kuormittavat sekä lapsen että aikuisen mieltä. Joskus lapsen on vaikea illalla rauhoittua, kun olisi vielä paljon ideoita mitä tehdä. Ja aikuisella taas pyörii usein mielessä asiat, mitä aikoo tehdä, kun lapsi nukkuu. Mindfulness-harjoittelu on mielen jumppaa, jossa harjoitellaan hyväksyvää levollista läsnäoloa tässä hetkessä. Tietoisuustaitojen harjoittelu yhdessä lapsen kanssa rauhoittaa oloa niin lapsella kuin aikuisella. Lisäksi harjoittelu vahvistaa itsesäätelytaitoja, kykyä hallita mieltä ja ohjata omaa käyttäytymistä. Sarja on käsikirjoitettu yhdessä Sydänliiton Neuvokkaan perheen kanssa. Lisätietoja sarjasta.

Pikku Kakkosen Postitarinat saa pitkästä aikaa uusia jaksoja. Ensimmäiset uudet jaksot ovat kuunneltavissa 14.8. alkaen ja niiden aiheena ovat kirjaimet ja numerot!

Pikku Kakkonen julkaisee lähes viikottain sarjoja Areenaan niin sanottuina katalogeina eli useita jaksoja kerrallaan katsottavaksi. Useimmiten katalogijulkaisuilla on 3 kk Areena-julkaisuaika. Elokuun katalogisarjoja:

7.8. alkaen Postimies Pate, erikoislähettipalvelu, 10 jaksoa

8.8. alkaen Utelias Vili, 15 jaksoa

10.8. alkaen Kaapo, 20 jaksoa

15.8. alkaen Mimosa ja Lennu, 26 jaksoa

17.8. alkaen Kiri ja Lolo, 20 jaksoa

19.8. alkaen Retki-Roope, 28 jaksoa

26.8. alkaen Touhulan arvoituksia, 13 jaksoa

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Poimijat

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa.

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa. Parhaiten syötäväksi kelpaavan sadon oppii tunnistamaan, kun aikuinen näyttää lapselle kädestä pitäen, mitä koriin saa nostaa ja mitä ei. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kokkaajat

  Ei ruokahävikille!

  Kolmannes maailmassa tuotetusta ruoasta jää syömättä. Kotona, päiväkodeissa ja kouluissa ruokahävikkiä voi vähentää ottamalla lautaselle vain sen verran kuin jaksaa syödä. Ei ruokahävikille! Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kasvattajat

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä lapsille ja aikuisille.

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä niin lapsille kuin aikuisille, sillä jokainen siemen on uuden elämän alku. Kun siementä ravitaan mullalla, vedellä ja valolla, siitä kasvaa taimi ja taimesta kasvi, joka aikanaan voi puhjeta kukkaan ja tuottaa satoa. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!