Hyppää pääsisältöön

Viikolla 32 radio tarjoaa aiheita Kalevalasta musiikkimakuun, korona puhuttaa Markus Leikolan dokumentissa ja uutena brittitrillerinä nähdään Epäilyksen siemen

IMuusikko Iiro Rantala ja presidentti Tarja Halonen istuvat vanhanaikaisessa koulunpulpetissa, Halonen pelleilee ja tekee Rantalan takana "aasinkorvat".
Iiro Rantala ja Tarja Halonen käyvät läpi eri musiikkityylejä uudessa sarjassa Tunne ja järki. IMuusikko Iiro Rantala ja presidentti Tarja Halonen istuvat vanhanaikaisessa koulunpulpetissa, Halonen pelleilee ja tekee Rantalan takana "aasinkorvat". Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Iiro Rantala,Tarja Halonen

Elokuun ensimmäisellä viikolla syvennytään monipuolisesti eri taidemuotoihin televisiossa, radiossa ja Areenassa. Toimittaja Markus Leikolan tuore dokumentti puolestaan kertaa, miten korona vyöryi Eurooppaan, ja Tampereelta kajahtaa suoria konsertteja kaiken ikäisille.

Tällä viikolla puhutaan niin teatterista, kuvataiteesta, musiikista kuin Kalevasta. Uusi 16-osainen Pukkarikeskusteluja-podcast on neljän helsinkiläisen ryhmämuotoisen ammattiteatterin - KOM-teatterin, Q-teatterin, Ryhmäteatterin ja Viirus-teatterin tekijöiden syväsukellus teatterin maailmaan. Presidentti Tarja Halonen ja muusikko Iiro Rantala puolestaan heittäytyvät molemmille vieraiden musiikkityylien matkaan Tunne ja järki -sarjassa. Kuvataiteilija Mark Rothkon elämään ja taiteeseen tutustutaan Teemalla Rothko ja abstrakti taide-dokumentissa ja Kalevalaan perehdytään Juha Hurmeen ja Tuomari Nurmion kanssa Yle Radio 1:n uudessa sarjassa Suuren laulun jäljillä - Kalevala elävänä tai kuolleena.

Markus Leikola tekee dokumentissa Euroopan koronaloki: vyöry ja vastarinta katsauksen menneeseen kevääseen ja koronapandemian vaikutuksiin eri puolilla Eurooppaa. Totuus meikeistä -sarjassa tutustutaan meikkiteollisuuden kääntöpuoleen ja Ruotsalaissarjassa Elämä käännekohdassa tavataan vaikeista elämäntilanteista selvinneitä.

Urheilujännitystä tarjoaa yleisurheilun GP-sarjan päättävä osakilpailu Espoosta. 70-vuotisjuhlavuonna peruuntunut Jyväskylän MM-ralli on aiheena dokumentissa Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa.

Loppuviikosta kuullaan suoria konserttilähetyksiä Tampereelta. Perjantaina soi Pikku Kakkosen Seikkailukone ja lauantaina on vuorossa Tampere Filharmonian puistokonsertti.

Viikon elokuvatarjontaan kuuluvat mm. kotimaiset elokuvat Syysprinssi ja Maata meren alla sekä kansainvälisiä klassikkoja kuten Polkupyörävaras, Tuhansien silmien edessä, Uskollinen puutarhuri ja Kala nimeltä Wanda.

Jännityksen ystäville on luvassa uusi brittitilleri Epäilyksen siemen ja uusia jaksoja saksalaissarjasta Syyttäjä.

MAANANTAI 3.8.

Pukkarikeskusteluja - uusi podcast

Yle Areena
Mitä teatterintekijät tekevät, kun eivät voi tehdä teatteria? Ajattelevat ja puhuvat teatterista! Uusi podcast virittää kummallisen koronakevään jälkeen ajatukset uuteen teatterikauteen. Pukkarikeskusteluja on 16-osainen sarja, jossa keskustellaan teatterin tekemisestä ja sen tulevaisuudesta neljän helsinkiläisen ryhmämuotoisen ammattiteatterin - KOM-teatterin, Q-teatterin, Ryhmäteatterin ja Viirus-teatterin tekijöiden ja muiden esitystaiteen ammattilaisten kesken.

Viisi ihmistä sohvan äärellä, nauravat. Pukkarikeskusteluja-podcastin sarjakuva.
Viisi ihmistä sohvan äärellä, nauravat. Pukkarikeskusteluja-podcastin sarjakuva. Kuva: Laura Mainiemi / Yle podcast,Pukkarikeskusteluja

Elämä käännekohdassa - uusi sarja

Yle Fem klo 18.30
(När livet vänder, Ruotsi 2018) Toimittaja Anja Kontor tapaa ihmisiä, jotka ovat selviytyneet vaikeista elämäntilanteista. Ensimmäisessä jaksossa tavataan itävaltalainen Natascha Kampusch, joka siepattiin 10-vuotiaana. Melkein yhdeksän vuoden vankeuden jälkeen hän onnistui pakenemaan. Yle Areena 90 päivää

TIISTAI 4.8.

Totuus meikeistä

Koko sarja Yle Areenassa
(Beauty Laid Bare) Miljardien arvoinen kosmetiikkateollisuus kukoistaa. Uusia tuotteita lanseerataan julkkisvaikuttajien kautta sosiaalisessa mediassa päivittäin. Neljä kaksikymppistä kosmetiikan kuluttajaa lähtee tutkimaan alan kääntöpuolia Yhdysvaltoihin ja Meksikoon. Pian he huomaavat, että hohdon ja kiiltävän pinnan alla on jätteiden, vaarojen ja kyseenalaisen moraalin maailma.
Yle Areena 30.9.2021 saakka.

Kuvassa naisen kasvot, toiselta puolen vahvasti meikattu, toiselta puolen ilman meikkiä.
Kuvassa naisen kasvot, toiselta puolen vahvasti meikattu, toiselta puolen ilman meikkiä. Kuva: Lucca Messer / Banijay (Central) Ltd meikkaus,Yle Areena

Miki Liukkosen maailma - uusi kausi

Yle Puhe klo 13.00 ja Yle Areena
Keskustelusarjan kolmannella kaudella Miki puhkaisee kuplansa ja ottaa yhteyttä ulkomaailmaan. Viisitoistaosaisen sarjan jokaisessa jaksossa tavataan kiinnostava kotimainen taiteilija tai kutkuttava persoona, jonka maailmaa Liukkonen yrittää ymmärtää. Keskustelulla on lupa polveilla minne tahansa. Niin myös tapahtuu.

Kuvassa kirjailija Miki Liukkonen.
Kuvassa kirjailija Miki Liukkonen. Kuva: Jukka Lintinen Yle Puhe,Miki Liukkonen

Suuren laulun jäljillä - Kalevala elävänä tai kuolleena - uusi sarja

Yle Radio 1 klo 17.10 ja Yle Areena
Suuren laulun jäljillä -sarja kysyy, miksi kenenkään pitäisi lukea Kalevalaa? Sarjassa seurataan reilun vuoden ajan Tuomari Nurmion ja Juha Hurmeen hanketta nimeltä Kalevala elävänä tai kuolleena, aina keväästä 2019 kesään 2020 saakka. Ohjelma selvittää, miksi Nurmio innostui yhtäkkiä Kalevalasta, ja mitä uutta sanottavaa läpikotaisin tutkitusta kansallisesta instituutiosta voi vielä löytyä.

Toimittaja Tuula Viitaniemi ei ollut avannut Kalevalaa kertaakaan elämässään, mutta kuullessaan että Juha Hurme on kirjoittamassa Uuden Kalevalan, hän päättää lähteä seuraamaan kirjailijan taivalta. Mutta päivitettyä Kalevalaa ei synnykään - sen sijaan Juha Hurme kirjoittaa vuoden aikana elokuussa julkaistavan kirjan nimeltä Suomi. Viitaniemi pääsee lähietäisyydeltä tarkkailemaan kirjan luomisprosessia.

Rothko ja abstrakti taide

Yle Teema klo 20.00 ja Yle Areena 3.8.
(Rothko: Pictures Must Be Miraculous, Yhdysvallat 2019) Mark Rothko oli abstraktin ekspressionismin mestari, joka löysi varsinaisen muotokielensä 40- ja 50-lukujen New Yorkissa. Ohjelmassa perehdytään Rothkon elämään ja taiteeseen, josta tänä päivänä maksetaan huutokaupoissa kymmeniä miljoonia dollareita. Yle Areena 31.1.2022 saakka

KESKIVIIKKO 5.8.

Tunne ja järki - uusi sarja

Yle Radio 1 klo 12.10 ja Yle Areena
Lempimusiikki menee aina tunteisiin, mutta entäpä musiikki jota ei tajua? Voiko sitä oppia ymmärtämään järjen avulla? Presidentti Tarja Halonen ja pianotaiteilija Iiro Rantala kulkevat uudessa kuusiosaisessa sarjassa kuuden eri genren läpi tarkoituksenaan oppia ymmärtämään niitä todellisen fanin lailla. He tutustuvat viisikymmenminuuttisissa jaksoissa mm. rap-musiikkiin, iskelmään, oopperaan ja aatteelliseen musiikkiin. Kumpi voittaa tunne vai järki? Lisääkö tieto musiikin ymmärrystä vai viekö tunne voiton? Muuttuuko kummankaan musiikkimaku?

Ylen yleisurheilukesä: GP-sarja, Espoo

Yle TV2 klo 18.30
Kesän yleisurheilun GP-sarja huipentuu elokuun alussa Espoon osakilpailuun. Kotimaisten yleisurheilutähtien tuloksia päästään taas jännittämään kun radalle astuvat mm. Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri (100 aj), Sara Kuivisto (800m), Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä (kolmiloikka), Elmo Lakka (110 aj) ja Oskari Mörö (400aj). Kisat selostaa Jussi Eskola ja Kimmo Porttila, asiantuntijana on Tuomas Raja.

Euroopan koronaloki: vyöry ja vastarinta

Yle TV1 keskiviikkona 5.8.2020 19.00 ja Yle Areena 3.8.
Dokumentti koronan vyörystä Eurooppaan on tehty ajankohtaistuotantona muutamassa kuukaudessa täysin etätekniikalla. Markus Leikola haastatteli silminnäkijöitä, asiantuntijoita ja päätöksentekijöitä Ivalosta Italiaan ja Kiinasta Yhdysvaltoihin koronakeväänä tutuksi tulleen videoyhteyden avulla. Dokumentista on tehty sekä televisio- että radioversiot, jotka on myös koostettu hajautettuna.

Ohjelma seuraa päivä päivältä etulinjan lääkäreiden, tietoa jalostavien terveysviranomaisten ja päätöksiä tekevien poliitikkojen toimintaa ja erityisesti sitä, millaisen tiedon varassa päätöksiä tehtiin tai jätettiin tekemättä.

Lopulta kuva taustojen, toimien ja puhtaasti huonon onnen osuudesta eri maiden erilaisiin tilanteisiin sekä Euroopan unionin toimintaan alkoi hahmottua – samoin kuin se, miten tulisi toimia, jotta toista samanlaista kevättä ei tarvitsisi kokea Euroopassa.

Euroopan koronaloki -radiodokumentin voi kuunnella Yle Areenasta.

Euroopan kartta, punaisia pisteitä ja ohjelman Euroopan koronaloki -grafiikka.
Euroopan kartta, punaisia pisteitä ja ohjelman Euroopan koronaloki -grafiikka. Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Yle TV1,Euroopan koronaloki: vyöry ja vastarinta

Syysprinssi (12)

Yle TV2 klo 21.00 ja Yle Areena 1.8. Kotimaisen elokuvan kesä
(Suomi 2016) Tarina hullusta, kaiken muuttavasta rakkaudesta 1980-luvun punkin ja uuden aallon Helsingissä. Pääosissa: Laura Birn, Lauri Tilkanen, Paula Vesala, Olavi Uusivirta. Käsikirjoitus ja ohjaus: Alli Haapasalo Anja Kaurasen romaanista. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Applåderande studenter under ett punkframträdande
Applåderande studenter under ett punkframträdande Kuva: Future Film

Kino: Ruben Brandt, taiteenkerääjä (12)

Yle Teema klo 22.00
(Ruben Brandt, a gyuto, Unkari 2018) Animaatiotrillerissä häikäilemätön taidevarasten kopla vie museoista maailman kuuluisimpia maalauksia Botticellista Picassoon. Mutta mikä salaperäinen syy ajaa Ruben Brandtia juuri näiden teosten perässä? Ohjaus: Milorad Krstic Yle Areena 90 päivää

TORSTAI 6.8.

Toivotut: Rölli

Yle Areena
Tässä tulee hirmuinen Rölli!
Elokuun Toivottujen nostalgiasatsaus on kovasti toivottu ja odotettu Rölli. Rölliä rakastavat katsojat lapsista vanhuksiin. Röllin hahmo, sen ujous, kiltteys ja harmiton hölmöily koskettavat monenlaisia ihmisiä. Vuonna 2006 Rölli valittiin Suomen suosituimmaksi satuhahmoksi Yleisradion järjestämässä Satusuomalainen-äänestyksessä.

Rölli irvistää puun takaa
Rölli irvistää puun takaa Kuva: Antero Tenhunen Rölli,Allu Tuppurainen

Julia Thurén; Melkein kaikki rahasta - uusi kausi

Yle Areena
Toimittaja-bloggaaja Julia Thurénin luotsaamassa podcastissa rahasta ja taloudesta puhutaan häpeilemättä, hauskasti ja oivaltavasti. Uudella kaudella puhutaan entistä rohkeammin euroista ja siitä, miten niiden kanssa parhaiten eletään ja tullaan toimeen.

Mitkä 10 kysymystä lopettavat parisuhteen rahariidat? Kannattaako opintolaina sijoittaa? Miksi isän kannattaa jäädä jo ihan taloudellisin perustein vanhempainvapaalle? Uudella kaudella pohdiskellaan myös sitä, miten suhde rahaan syntyy jo lapsuudessa ja tehdään näkyväksi, millaista metatyötä rahan ympärillä on.

SAS: Erikoisjoukkojen kovassa koulussa - uusi kausi

Yle TV2 klo 21.00 ja koko sarja Yle Areenassa
(SAS: Who Dares Wins, Britannia 2019) Miehet ja naiset kilpailevat ensimmäistä kertaa keskenään paikasta erikoisjoukoissa. Pääkouluttaja Ant Middleton ei välitä kumpaa sukupuolta ehdokkaat edustavat, kukaan ei saa erityiskohtelua. Armoton talvi-ilmasto koettelee kilpailijoita, kun he syöksyvät jääkylmään vesiputoukseen ja vetävät täyteenahdettuja rekiä korkealla sijaitsevissa laaksoissa. Yle Areena 31.12.2021 saakka

Kino Klassikko: Tuhansien silmien edessä (12)

Yle Teema klo 21.00
(Ace in the Hole/The Big Carnival, USA 1951) Kirk Douglas lehtimiehenä, joka näkee menestystarinan kaivosonnettomuudessa ja synnyttää valtavan mediasirkuksen maan uumenissa loukkuun jääneen miehen kohtalosta. Ohjaus Billy Wilder. Pääosassa Kirk Douglas. Uusinta. Yle Areena 14 päivää

PERJANTAI 7.8.

Pikku Kakkonen: Seikkailukone - suora lähetys

Yle Areena ja Yle TV2
Kaksi Seikkailukone-konserttia perjantaina 7.8. Molemmat konsertit nähdään suorana lähetyksenä Yle Areenassa (klo 12 ja 16.15). Jälkimmäinen konsertti suorana myös Yle TV2:ssa. Ensimmäisessä konsertissa klo 12 lauletaan, leikitään ja nautitaan kesän sadosta. Toinen konsertti klo 16.15 vie seikkailijat leirintäalueen vilinään.

Mielikuvitusmatkoja luotsaa suuri seikkailija Reppu-Heppu. Vauhdissa ovat mukana aina hulvaton Nalle, Pikku Kakkosen pirteät juontajat Veera ja Susanna sekä Tuomo, jonka kanssa bändissä soittavat Seikkailukoneen taiturit Isa-Eerika Lehto, Janne Ali-Vehmas sekä Veikko Muikku.

Reppu-Heppu ja muut Pikku Kakkosesta tutut kaverit villitsevät lapset ja aikuiset yhteisiin seikkailuihin omassa olohuoneessa, päiväkodissa, puistossa, uimarannalla tai vaikka auton takapenkillä!

"Ylös, eteen, oikeaan, alas, taakse, vasempaan - tänä hieman erilaisenakin kesänä seikkailun voi löytää mistä vaan!"

Konserttia ei voi seurata paikan päältä Tampere-talosta.

Seikkailukone 7.8.2020
Seikkailukone 7.8.2020 Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,seikkailukone

Super-Senja - uusi kotimainen sarja

Yle TV2 klo 18.00 ja Yle Areena
Superloikat ja -kiepit, nopeus ja mahtihypyt ovat Super-Senjan juttuja. Hän on aina valmiina auttamaan! Tule sinäkin liikkumaan Super-Senjan kanssa. Super-Senja (Senja Meriläinen) haastaa ohjelman lapset liikkumaan kanssaan. Yle Areena toistaiseksi

Kadonneet perijät - uusi sarja

Yle Fem klo 18.30
(Försvunna arvingar, Tanska 2020) Sarjassa etsitään kadonneita perillisiä Tanskassa ja ympäri maailmaa. Ensimmäisessä jaksossa kuullaan Marien tarina. Hän on koko elämänsä kantanut salaisuutta adoptioon antamastaan pojasta. Hänen hautajaisissaan 75 vuotta myöhemmin yllättävä salaisuus paljastuu läheisille. Yhdessä Mette Friskin och Adam Jon Kroneghin kanssa he alkavat etsiä kadonnutta jälkeläistä, jotta tämä saisi osansa äitinsä perinnöstä. Yle Areena toistaiseksi

Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa

Yle TV2 klo 19.30
Jyväskylän MM-ralli on kasvanut vaatimattomasta alusta kiistatta maailman parhaiten järjestetyksi rallitapahtumaksi. Ohjelmassa käydään peruuntuneen 70-vuotisjuhlakisan kunniaksi läpi Jyväskylän MM-rallin eri vuosikymmenien ikimuistoisia hetkiä ja tärkeimpiä tapahtumia. Omia Jyskälä-muistojaan kertovat rallin suomalaiset maailmanmestarit ja lajin legendat.

Kino: Kala nimeltä Wanda (12)

Yle Teema klo 21.00
(A Fish Called Wanda, Iso-Britannia 1988) Riehakas komedia pankkirosvoista, jotka saalista jakaessaan äityvät kaikki pettämään toisiaan ja sotkevat juoniinsa myös honkkelin lakimiehen. Pääosissa John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, Michael Palin. Ohjaus: Charles Crichton Uusinta. Yle Areena 7 päivää

Kala nimeltä Wanda -elokuvan hahmot. Vasemmanpuoleinen mies pitää käsissään kultakalamaljaa.
Kala nimeltä Wanda -elokuvan hahmot. Vasemmanpuoleinen mies pitää käsissään kultakalamaljaa. Kuva: MGM International Television Distribution Inc. Jamie Lee Curtis,John Cleese,Kala nimeltä Wanda,Kevin Kline,Michael Palin

Maata meren alla (S)

Yle TV2 klo 21.55 ja Yle Areena 1.8. Kotimaisen elokuvan kesä
(Suomi 2009) Ida hakee paikkaansa maailmassa. Hän haluaa itsenäistyä voimakkaasta adoptioäidistään ja lähtee Berliiniin. Mutta miten kukaan pärjää omillaan? Pääosissa: Amira Khalifa, Marja Packalén. Käsikirjoitus ja ohjaus: Lenka Hellstedt. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

LAUANTAI 8.8.

Tampere Filharmonian puistokonsertti - suora lähetys

Yle Areena klo 18.00
Suora lähetys vain Yle Areenassa. Tampereen filharmonian upea puistokonsertti on siirtynyt Sorsapuistosta Tampere-talon saliin, mutta rento ja upea pikniktunnelma on ennallaan! Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johdolla kuullaan klassisen musiikin helmiä, oopperaa, iskelmää ja suuria tunteita. Solistina ihana sopraano Marjukka Tepponen. Puistomaisen konsertin juontavat Inka Henelius ja Ahti Paunu. Heidän piknikseurueessaan on tamperelaisia vaikuttajia niin urheilun kuin musiikin maailmasta. Tule mukaan piknikille omalta pihalta tai parvekkeelta käsin! Myös yleisö on päässyt vaikuttamaan ohjelmistoon ja äänestämään Puistokonsertissa esitettävän yhteislaulun. Yle Areena 1 vuosi

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali ohjaa orkesteria aurinkolasit päässä, taustalla näkyy puisto ja yleisöä.
Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali ohjaa orkesteria aurinkolasit päässä, taustalla näkyy puisto ja yleisöä. Kuva: Tampere Filharmonia Santtu-Matias Rouvali,Tampere Filharmonia

Jopet-show (S)

Yle TV2 klo 20.30 ja Yle Areena
Uusinnat alkavat ensimmäisestä tuotantokaudesta.

Lääkäri Kaikkonen, Sivupersoona, Rekkamies Mauri, Rane & Rane ja muut legendaariset hahmot...

Jopet-Show jätti hahmoihin perustuvalla huumorilla vahvan leimansa suomalaisen sketsiviihteen historiaan. Jopet-Show'n tarkoitus oli yhdistää sketsimestari Jope Ruonansuun hauskat hahmot tyylikkääseen visuaaliseen ilmaisuun. Siitä syntyi liuta legendaarisia hahmoja kuten Lääkäri Kaikkonen, Sivupersoona, Rekkamies Mauri, Rane & Rane, joiden hokemia kansa edelleenkin innolla toistaa. Rooleissa: Jope Ruonansuu, Mika Räinä, Jukka Toivonen, Miia Nuutila. Ohjaus: Rike Jokela, Marko Talli. Ohjelma sisältää aikansa ilmaisutapoja, joita ei nykyaikana käytettäisi.

Epäilyksen siemen (12) - uusi sarja

Yle TV1 lauantaisin klo 21.00. Kaikki jaksot Areenassa 8.8.
(Deadwater Fell, S1, Britannia 2020) Uusi neliosainen brittitrilleri sijoittuu Skotlantiin. Jossain keskellä karuja vihreitä kukkuloita sijaitsee pieni Kirkdarrochin kylä, jossa asukkaat vetävät yhtä köyttä - heillä yhteisöllisyys on verissä. Kylän yhteisen kansanjuhlan jälkeen syttyy traaginen tulipalo, jossa kuolee neljä ihmistä. Vain yksi perheestä selviytyy hengissä. Yhteisöä kohtaa järkytys, ja poliisi aloittaa tutkinnan.

Vaan entä jos joku uhrien lähipiiristä onnistuu kylvämään epäilyksen siemenen yhteisöön? Entä jos tulipalo ei ollutkaan onnettomuus? Tragedia joutuu aivan uuteen valoon ja herättää kysymyksiä ja syyllisyyttä. Ihminen voi olla paha myös tekemättä mitään. Kuinka yhteisö selviää syyllisyydestä, ja miten pitkälle pitää mennä, jotta tragedian ydin paljastuu?

Pääosissa nähdään mm. David Tennant (Doctor Who, Jessica Jones, Broadchurch) sekä Cush Jumbo (Vera Stanhope tutkii, Good Wife).

Jess Milner (Cush Jumbo) ja Tom Kendrick (David Tennant) katsovat kulman takaa mietteliään näköisinä.
Jess Milner (Cush Jumbo) ja Tom Kendrick (David Tennant) katsovat kulman takaa mietteliään näköisinä. Kuva: Marsaili Mainz/Magnetic Eye Films/Yle / MAGNETIC EYE FILMS LTD Brittiläiset draamasarjat,Yle TV1,David Tennant,Deadwater Fell,Epäilyksen siemen

Kino: Polkupyörävaras (S)

Yle Teema klo 21.00 alkaen keskustelulla Aution saaren elokuvat
(Ladri di bicilette, Italia 1948) Elokuvan suuriin klassikkoihin lukeutuva kertomus miehestä, joka sodanjälkeisessä Roomassa etsii työlleen välttämätöntä, mutta varastettua polkupyörää poikansa kanssa. Ohjaus: Vittorio de Sica. Uusinta Yle Areena 90 päivää

SUNNUNTAI 9.8.

Syyttäjä (12) - uusi kausi

Yle TV1 sunnunstaisin klo 19.30
(Der Staatsanwalt, S13, Saksa 2018) Saksalaista krimilaatua parhaimmillaan, sitä on Der Staatsanwalt, Syyttäjä. Jo 63 jakson verran olemme seuranneet Wiesbadenin syyttäjänviraston toimintaa. Sen ruorissa on edelleen Berndt Reuther, joka on ollut mukana alusta saakka.

Vuodesta 2005 alkaen tehtyä sarjaa on ollut Ylen ohjelmistossa 2010 lähtien, alun perin Kakkosen legendaarisella laua ntain saksalaisdekkaripaikalla. Uudella 13. kaudella jaksoja on kaikkiaan yhdeksän. Sarjaa tuotetaan edelleen ja myös vuoden 2019 aikana valmistunut kausi 14 on hankittu Ylelle. Yle Areena 60 päivää per jakso.

Wiesbadenin karismaattinen syyttäjä Bernd Reuther tutkii jälleen uusia juttuja.
Wiesbadenin karismaattinen syyttäjä Bernd Reuther tutkii jälleen uusia juttuja. Kuva: ZDF / Andrea Enderlein. Yle TV1,syyttäjä

Uskollinen puutarhuri (12)

Yle TV2 klo 21.00
(The Constant Gardener, Iso-Britannia 2005) Rachel Weisz palkittiin Oscarilla John le Carrén romaaniin perustuvasta trilleristä, jossa diplomaatti tutkii vaimonsa salaperäistä kuolemaa Keniassa ja löytää maailmanlaajuisen salaliiton. Muissa pääosissa Ralph Fiennes, Danny Huston, Bill Nighy ja Pete Postlethwaite. Ohjaus: Fernando Meirelles. Uusinta Yle Areena 30 päivää

Nainen ja mies istuvat lähekkäin, aurinko paistaa iholle.
Nainen ja mies istuvat lähekkäin, aurinko paistaa iholle. Kuva: Jaap Buitendijk / Focus Features Uskollinen puutarhuri,Rachel Weisz,Ralph Fiennes

Lue myös - yle.fi:stä poimittua