Hyppää pääsisältöön

Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

YleX Nosteessa -sarjassa ei etsitä talent-kisalle tyypillisesti vain artistia, vaan vahvaa musiikintekijää, joka voi olla esimerkiksi tuottaja-artisti tai artisti-laulunkirjoittaja. Sarjassa halutaan tuoda jokainen artisti esille omana itsenään, edustivat he mitä musiikkigenreä hyvänsä, ja auttaa heitä eteenpäin omien biisien ja urahaaveiden kanssa.

Sarjasta julkaistaan yhteensä 10 jaksoa, joista jokaisessa kilpailijat kohtaavat erilaisia musiikkimaailman haasteita. Kaikissa jaksoissa kilpailijoita valmentavat eri musiikkialan ammattilaiset. Valmentajina nähdään muun muassa artisteja, levy-yhtiöiden edustajia, musiikkivideo-ohjaajia ja somen ammattilaisia.

YleX:n musiikkitoimittajan Katri Norrlinin ja Youtube-tähti Miska Haakanan juontama ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020. Sarjan käsikirjoituksesta vastaa Cristal Snow ja ohjaajana toimii Ilari Suhonen.

Kilpailijoina nähdään kahdeksan potentiaalista artistia tai kokoonpanoa, jotka herättivät casting-raadin mielenkiinnon omilla biiseillään ja olemuksellaan. Kilpailija, joka taistelee tiensä viimeiseen jaksoon ja lopulta voittoon, saa oman biisinsä YleX:lle radiosoittoon!

Katso sarjan ensimmäinen jakso täältä.

YleX Nosteessa -sarjan kilpailijat:

Alove

Alove eli Aapo Enqvist haluaa tehdä musiikkia, jota ei rajoita mikään genre. Alove päästää musiikissaan kuulijan haarniskansa alle. Nuoren artistilupauksen musiikissa yhdistyvät modernit rumpusamplet ja kiehtovat instrumenttiloopit, joiden päälle Alove rakentaa tarinaa ja fiilistelee niistä kumpuavia fiiliksiä. Melodiset räppikuviot houkuttelevat kuulijat parisuhteiden, päihteiden ja savunkatkuisten muistojen läpi artistin maailmaan.

Kitara, erilaiset syntikat ja trap-pohjainen rumpukomppi toimivat musiikin kulmakivinä.

Annika Nord

Positiivista poprockia tekevä Annika Nord (Annika Koivunen) keikkailee 150 keikan vuositahtia ympäri Suomea. Nordilla on kova halu päästä eteenpäin musiikkiurallaan ja hänen unelmanaan on esiintyä loppuunmyydyille areenoille.

Pari vuotta sitten Nordilla tuli tarve tehdä omaa musiikkia suomeksi. Biisien kirjoittelu vei täysin mukanaan ja yhtäkkiä Nord löysi ympärilleen bändin, joka vei omaan musiikkikuplaan. Kirjoittamisen kautta löytyi oma musiikkityyli.

Dani

Dani (Danial Hamran) tekee omien sanojensa mukaan positiivista ja aitoa musiikkia, jossa on itämaisia vaikutteita. Dani rakastaa haasteita ja haluaa panostaa täysillä musiikkiin. Dani haluaa näyttää, että omalla panostuksella ja vaivannäöllä unelmien saavuttaminen on mahdollista.

Dani on tehnyt musiikkia itsenäisesti tuottajansa Medon kanssa reilun vuoden ajan. Heillä on Olarissa pieni studio, missä he työskentelevät päivittäin musiikin parissa.

Meiä äijii

Meiä Äijii (Elias Räikkönen & co.) on sydämiä valloittava poikabändi, joka puskee läpi eetteristä tuhannen raivoisan valkoposkihanhen voimalla. Heidän räpissään yhdistyvät niin yhteiset kuin henkilökohtaiset kokemukset.

Alvar Aalto aikanaan purki Helsinkiä, jotta voisi kasata sen raunioista ylväämmäksi. Meiä Äijii seuraa samalla kaavalla perästä musiikillisella tyylillään. Tästä yhtyeestä kerrot 20 vuoden päästä lapsenlapsillesi kansantarinan muodossa.

Tällä kuusihenkisellä kaveriporukalla on yksi selkeä tavoite - päästä tekemään YleX:n kesäkumibiisi.

Mooa

Mooa (Miia Strandén) tekee indie-henkistä suomipoppia, joka syntyy kombona oman pään tunnemyrskyistä, mielikuvituksesta ja elämän sattumuksista.

Mooa on laulaja, lauluntekijä ja artisti. Hän on opiskellut musiikintekemistä ja tuotantoa. Mooa on ankkuroitunut vahvaksi biisinkirjoittajaksi ja hän on vahva tarinankertoja. Mooa kirjoittaa henkilökohtaisista asioista, mutta jättää tarinoihin aina tilaa kuuntelijalle.

Noraturi

Noraturi (Noora Tuuri) on artisti, joka hulluttelee elektronisilla soundeilla ja kaunistelemattomilla teksteillä. Hän tuottaa sekä kirjoittaa omat biisinsä ja herättää kuulijan omaperäisellä tulkinnallaan.

Noraturi tekee elektronista popmusiikkia ironisella ja leikkisällä otteella. Vaikka Noraturin kappaleet kuulostavat hilpeiltä, taustalta löytyy rankkojakin tarinoita, joita hän ammentaa omasta elämästään. Biisinkirjoittajana Noraturia kiehtoo ihmisyyden synkemmät sävyt.

Runo

Runo (Lisa-Sofia Nikula) puhuu monipuolista spoken wordin, popin ja runouden kieltä. Laulamisen ja lausumisen eri muodot luovat tilan väkevälle, nuorelle ja tarkalle suomenkieliselle lyriikalle.

Runo on dramaattinen, herkkä ja esteettinen kokonaisuus, jonka tavoitteena on luoda voimakas, näyttävä ja omaleimainen maailma. Runo säveltää ja sanoittaa omat biisinsä itse. Hän ei pelkää haasteita ja inspiroituu mahdollisuudesta jatkuvaan uusiutumiseen.

Tommi Kaukua

Tommi Kaukua on nuori porvoolainen artistinalku joka tuottaa harmoniantäyteistä ja melodista musiikkia. Persoonalliset melodiakulut ja riimitekniset tekstit saavat biisit erottumaan massasta.

Tommi on tehnyt musaa vasta parin vuoden ajan, mutta sitäkin suuremmalla intohimolla. Homma alkoi kaveriporukan freestyleista ja on kehittynyt siitä totisempaan suuntaan.