Hyppää pääsisältöön
 • Suomen Säveltäjät ry. 75 vuotta

  Juhlakonsertti 2.10. klo 20 Musiikkitalossa.

  Syyskuussa 1945 säveltäjät Erik Bergman ja Kalervo Tuukkanen tapasivat sattumalta Helsingissä taiteilijakoti Lallukan eteisessä ja ryhtyivät juttelemaan edellisenä päivänä kuolleen kollegansa Väinö Raition kokemista vaikeuksista säveltäjänä. Esiin nousi ajatus säveltäjien omasta yhdistyksestä. Tätä yhdistystä juhlitaan RSO:n konsertissa 2.10. klo 20 Musiikkitalossa.

 • Matthias Goerne laulaa Schubertia RSO:n solistina

  Lisäksi marraskuussa barokkia ja venäläistä ohjelmistoa.

  Lied-laulajien eturiviin kuuluva baritoni Matthias Goerne esiintyy RSO:n solistina 27.11. Ylikapellimestari Hannu Linnun johtamassa konsertissa Goerne laulaa Schubertin liedejä mm. Winterreise-sarjasta. Goernen vierailun lisäksi RSO:n marraskuun konserteissa kuullaan venäläistä ohjelmistoa, barokkia ja lisää Schubertia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Medialle

 • Ylikapellimestari Hannu Lintu

  2019–2020 Lintu johtaa 14 konserttia Musiikkitalossa.

  Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2019–2020 Lintu johtaa 14 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin kiertueelle Keski-Eurooppaan ja Japaniin.

 • Radion sinfoniaorkesteri

  Radion sinfoniaorkesteri

  ”RSO oli suurenmoisessa vireessä. Soitto oli sitä laatua, että jos kyseessä olisi ollut vieraileva orkesteri, olisi kadehtien äimistelty suuren maailman menoa.” - Helsingin Sanomat

 • Kapellimestarien kuvat 2020-2021

  Lataa kauden kapellimestarien kuvia täältä.

  Esa-Pekka Salonen Sakari Oramo Kent Nagano Nicholas Collon Pjotr Anderszewski Emilia Hoving Kreeta-Maria Kentala Matthew Halls

 • Solistien kuvat 2020-2021

  Lataa kauden 2020-2021 solistien kuvat täältä.

  Tuomas Katajala, tenori Karita Mattila, sopraano Jan Lisiecki, piano András Schiff Till Fellner, piano Nikita Boriso-Glebsky Seuraavat kuvat saa pyytämällä niitä sähköpostitse satu.kahila(at)yle.fi Tuuli Lindeberg, sopraano Kyeong Ham, oboe Tuomas Lehto, sello Matthias Goerne, baritoni