Hyppää pääsisältöön

Kirjoitatko syksyllä? Hae mukaan suoriin yo-koelähetyksiin!

Kuva Abitreenien studiosta ja teksti "tule vieraaksi yo-koelähetykseen"
Kuva Abitreenien studiosta ja teksti "tule vieraaksi yo-koelähetykseen" Kuva: Ilmari Fabritius/Yle Abitreenit

Ylioppilaskokeet alkavat 14.9.2020 ja samalla käynnistyvät myös Abitreenien yo-koelähetykset. Haluaisitko päästä keskustelemaan kirjoittamastasi aineesta heti kokeen jälkeen aineen asiantuntijoiden kanssa? Hae mukaan Abitreenien lähetykseen!

Abitreenit kerää taas yhteen yo-kokeen tehneitä kokelaita, Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijoita ja lukion opettajia keskustelemaan päivän kokeista juontajan johdolla. Haluatko sinä tulla lähetykseen keskustelemaan kirjoittamastasi yo-kokeesta?

Lähetykset tehdään lukiolaisille, joten on tärkeää, että saamme jokaiseen lähetykseen yhden kirjoittajan edustamaan kokeen tehneitä opiskelijoita. Abin tehtävänä on kommentoida koetta lukiolaisen näkökulmasta, jakaa huomioitaan, kysymyksiään ja näkemyksiään päivän kokeesta.

Toivottavaa on, että voit kommentoida koetta myös yleisemmin lukiolaisen näkökulmasta. Sinun ei siis tarvitse olla aineen asiantuntija eikä kympin oppilas, vaan kertoa, millaisia ajatuksia ja kysymyksiä koe kirjoittajissa herätti.

Etsimme jokaiseen aineeseen yhtä abivierasta studioon.

Lähetyksen lisäksi toivomme, että jaat edellisenä päivänä Abitreenien Instagram-tarinoissa fiiliksiäsi tulevasta kokeesta ja siihen valmistautumisesta. Halutessasi voit liittää myös hakemukseesi linkin enintään 30 sekunnin mittaiseen esittelyvideoon.

Seuraamme jatkuvasti koronavirustilannetta ja siihen liittyviä ohjeistuksia. Pyrimme järjestämään lähetykset mahdollisimman turvallisesti huolehtimalla esimerkiksi riittävistä turvaväleistä sekä hygieniasta.

Perustietoa hakijoille

Paikka: Lähetykset kuvataan Yleisradion studiolla Helsingin Pasilassa.
Saapuminen: Vieraiden tulee olla paikalla puolitoista tuntia ennen lähetyksen alkua. Lähetys alkaa kello 18.00. Huomioithan siis, että sinun on mahdollista olla paikalla Pasilassa koepäivänä viimeistään kello 16.30.
Palkkio: Yle korvaa osallistujille kohtuulliset matkakulut ja maksaa palkkion.
Aiemmat lähetykset: Kevään 2020 lähetyksistä saa parhaan kuvan siitä, millainen tunnelma, lavastus ja kokoonpano lähetyksessä on. Katso lähetyksiä Yle Areenasta.
Lisätiedot: tiia-mari.laitila@yle.fi / 044 421 1862

Syksyn lähetykset

ma 14.9. Reaali: terveystieto, kemia
ke 16.9. Vieras kieli, englanti, pitkä oppimäärä
to 17.9. Reaali: uskonto, yhteiskuntaoppi, maantiede
pe 18.9. Äidinkieli ja kirjallisuus, lukutaidon koe
ma 21.9. Toinen kotimainen kieli, ruotsi, pitkä ja keskipitkä oppimäärä
ti 22.9. Matematiikka, lyhyt ja pitkä oppimäärä
ti 29.9. Reaali: psykologia, historia, fysiikka

Hae mukaan viimeistään keskiviikkoon 26.8. mennessä tällä lomakkeella.

Lue Abitreenien rekisteriseloste.

Juttua muokattu 24.8.: Hakuaikaa jatkettu.