Yksinkertainen lounas tai iltapala, joka syntyy yhtä helposti
mökillä pallogrillissä kuin kotona kesäkeittiössä. Jättihitti
jaettavaksi kesällä.
Ainekset neljälle:
- 8 punasipulia
- 1 dl karkeaa suolaa
- 10 maa-artisokkaa
- 1 sitruuna, kuori ja mehu
- 40 g voita
- 2 salsicciaa tai muuta mausteista makkaraa
- 1 dl hienoksi silputtua kirveliä
- 1 dl hienoksi silputtua persiljaa
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Tee näin:
- Leikkaa sipulit pohjasta ja kääri ne foliopaketeiksi, joiden pohjalla on hiukan suolaa.
- Grillaa, kunnes sipulit ovat pehmeitä tai kunnes niiden sisälämpötila on 95 astetta. Pallogrillissämme se vei 50–55 minuuttia.
- Kuori maa-artisokat ja kääri foliopaketteihin voin, sitruunankuoren ja sitruunamehutilkan kanssa. Grillaa, kunnes ne ovat pehmeitä, 30–35 minuuttia.
- Survo maa-artisokat karkeaksi soseeksi ja mausta suolalla.
- Halkaise makkarat ja grillaa noin 5 minuuttia. Pilko tarjoilua varten.
- Leikkaa sipulit päältä uuniperunoiden tapaan ristiin ja tarjoa maa-artisokan, salsiccian ja yrttien kanssa.