Hyppää pääsisältöön

Kokonaisena grillattu punasipuli maa-artisokan ja salsiccian kanssa on kesän hitti

Kokonaisena grillattu punasipuli.
Kokonaisena grillattu punasipuli. Kuva: Yle/Strömsö/Carina Ahlskog Strömsö,Paul Svensson,keltasipuli

Yksinkertainen lounas tai iltapala, joka syntyy yhtä helposti
mökillä pallogrillissä kuin kotona kesäkeittiössä. Jättihitti
jaettavaksi kesällä.

Ainekset neljälle:

  • 8 punasipulia
  • 1 dl karkeaa suolaa
  • 10 maa-artisokkaa
  • 1 sitruuna, kuori ja mehu
  • 40 g voita
  • 2 salsicciaa tai muuta mausteista makkaraa
  • 1 dl hienoksi silputtua kirveliä
  • 1 dl hienoksi silputtua persiljaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Tee näin:

  1. Leikkaa sipulit pohjasta ja kääri ne foliopaketeiksi, joiden pohjalla on hiukan suolaa.
  2. Grillaa, kunnes sipulit ovat pehmeitä tai kunnes niiden sisälämpötila on 95 astetta. Pallogrillissämme se vei 50–55 minuuttia.
  3. Kuori maa-artisokat ja kääri foliopaketteihin voin, sitruunankuoren ja sitruunamehutilkan kanssa. Grillaa, kunnes ne ovat pehmeitä, 30–35 minuuttia.
  4. Survo maa-artisokat karkeaksi soseeksi ja mausta suolalla.
  5. Halkaise makkarat ja grillaa noin 5 minuuttia. Pilko tarjoilua varten.
  6. Leikkaa sipulit päältä uuniperunoiden tapaan ristiin ja tarjoa maa-artisokan, salsiccian ja yrttien kanssa.