Hyppää pääsisältöön

Millä fiiliksellä avaat Wilman? Mitä ajatuksia koulujen alku herättää? Kerro mielipiteesi!

Yhdeksännen luokan oppilaita englannin kielen opetuksen tunnilla (punaisessa paidassa Emmi Piipponen), Riihikallion koulu, Tuusula, 15.1.2019.
Kuvan henkilöt eivät liity artikkeliin. Yhdeksännen luokan oppilaita englannin kielen opetuksen tunnilla (punaisessa paidassa Emmi Piipponen), Riihikallion koulu, Tuusula, 15.1.2019. Kuva: Jari Kovalainen / Yle Tuusula,peruskoulun yläaste,yläaste ja lukio,peruskoulu,Koululainen,oppilas,opettajat,Oppitunti,koulu,koulut,koulutus,kansallinen opetussuunnitelma,opetussuunnitelmat,Yhtenäiskoulu,oppivelvollisuus,kieltenopetus,Riihikallion koulu,Opetussuunnitelman perusteet,yhtenäiskoulujärjestelmä,yhtenäiskoulut,oppivelvollisuuslaki

Iloa, jännitystä, pelkoa... Koulujen alku voi herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Uuden Kuuleeko koulu! -podcastin tekijät haluavat kuulla, mitä sinä ajattelet koulusta.

Vastaa alla olevaan kyselyyn tai lähetä kokemuksiasi ja kysymyksiäsi suoraan podcastin juontajalle Anu Heikkiselle anu.heikkinen@yle.fi.

Vastauksia voidaan käyttää nimettöminä Kuuleeko koulu! -podcast-sarjassa.

Jos kysely ei näy, kokeile suoraa linkkiä kyselyyn.

Ensimmäisen jakson hyvistä ja huonoista kouluista voit kuunnella täältä:

Kuuleeko koulu! -podcast ruotii koulumaailman polttavia kysymyksiä

Kuvassa ovat Kuuleeko koulu! -podcastin vetäjät Anu Heikkinen ja Pia Rauha.
Kuvassa ovat Kuuleeko koulu! -podcastin vetäjät Anu Heikkinen ja Pia Rauha. Kuva: Yle / Mikko Lehtola Yle Oppiminen,podcast,koulut,Kuuleeko koulu!

Pitäisikö koulussa olla tasoryhmiä? Mitä tehdä, jos tuntuu, että omalle lapselle tuli "paska" ope? Tarvitaanko koulussa uskonnonopetusta? Kuuleeko koulu! -podcastissa käydään läpi rohkealla ja rakentavalla tavalla vanhemmilta tulleita kysymyksiä. Podcastia luotsaavat toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha. Näillä naisilla on tärkeä missio: rakentaa siltaa vanhempien ja koulun välille.

Uusi jakso julkaistaan aina joka toinen maanantai.

Kerro oma kokemuksesi nykykoulusta tai lähetä kysymyksesi anu.heikkinen@yle.fi. Me selvitämme, kuuleeko koulu sinua!

Kuuntele podcast-jaksoja: