Hyppää pääsisältöön

"On asioita, joille ei vain voi tehdä mitään." Pirjo antaa vertaistukea katsojille, jotka avautuivat kiperistä kokemuksistaan

Pirjo (Pirjo Heikkilä) istuu vessassa huolestuneen näköisenä.
Pirjo (Pirjo Heikkilä) istuu vessassa huolestuneen näköisenä. Kuva: Annamaria Palsi-Ikonen Pirjo

Pyysimme katsojilta kokemuksia tukalista tilanteista, joihin he ovat joutuneet ihmisten ilmoilla. Joku oli joutunut vastentahtoisesti ottamaan kummin raskaan viitan kantaakseen, toinen taas oli kärsinyt ilmavaivoista koulussa tunnin aikana. Pirjo jos kuka tuntee kiperät paikat ja antaa nyt vertaistukea katsojille.

Oon pierassu luokassa, ja kaikki kuuli.
Minulla on uusi poikaystävä, ja esittelin hänet perheelle. Esittely meni hyvin, vaikka keskustelu vähän tökki ja istuimme hiljaa. Miten kiusallinen hiljaisuus hoidetaan?
Mitä sanoa, kun juhlissa haluais ottaa kuvan vain ystävistä ja joku tunkee joukkoon?
Miten selvitä lounaslinjastosta? Usein tulee tehtyä vääriä valintoja. Tai sitten ottaa jotain ja esittää tietävänsä, mitä tekee, jottei linjasto pysähtyisi.
Mua pyydettiin kummiks. En halunnu. En siinä pystyny järkevästi kieltäytymään.
Olen joutunut useita kertoja "totuuden torven" rooliin eri työpaikoilla. Aluksi kaikki ovat tyytymättömiä esimerkiksi esihenkilön toimintatapoihin. Sovitaan, että otetaan asia yhdessä puheeksi. Kun tulee palaveri ja otan asian esiin, jään täysin yksin. Mitä ihmettä?!

Pirjo nähdään taas uusissa kinkkisissä tilanteissa ja kohtaamisissa. 15 uutta jaksoa julkaistaan Areenaan maanantaina 17. elokuuta.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua