Hyppää pääsisältöön

Historiavisa: Mikä on ämmännurkka? Mistä malkakatto tehtiin?

Saksanpaimenkoira ja lapsi puisen asuinrakennuksen ikkunassa Helsingin Puu-Vallilassa 1973.
Saksanpaimenkoira ja lapsi puisen asuinrakennuksen ikkunassa Helsingin Puu-Vallilassa 1973. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Helsingfors stadsmuseum. Valokuvaaja / Fotograf: Harri Ahola. koira,saksanpaimenkoira,ikkunat

Suomessa on rakennettu enimmäkseen puusta, ja iso osa vanhasta rakennuskannasta on jo kadonnut. Onneksi monia taidonnäytteitä on myös säilynyt. Helsingin kaupunginmuseo laatii viikoittain kysymyksiä menneen ajan ilmiöistä. Tällä kertaa aiheena ovat rakennukset ja rakentaminen.

Historiavisa on tehty yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Museo vastaa pääosin myös kysymyksiin liitetyistä kuvista.

Historiavisat

 • 4. osa: ¡Hogar, dulce hogar!

  Paikan ilmauksia, olla-verbejä, historiaa.

  Tässä osassa opit kysymään tietä ja paikan ilmauksia. Kieliopissa opiskellaan muun muassa olla-verbi merkityksessä "sijaita, olla jossakin": estar – hay. Lisäksi tutustutaan Espanjan historiaan 1500-luvulle saakka.

 • Vihdoinkin mä oon mä

  Joonatan on 28-vuotias transmies.

  Transmies Joonatan kertoo millaista on tulla vihdoin kohdatuksi sellaisena kuin on, miehenä

 • Mediataitoja kouluun

  Mediataitoja kouluun

  Mediakompassi-kokonaisuus koostuu kolmesta eri ohjelmasarjasta, joista ensimmäinen on tarkoitettu alkuopetukseen, toinen alakouluun ja kolmas yläkouluun ja lukioon.