Hyppää pääsisältöön

Historiavisa: Mikä on ämmännurkka? Mistä malkakatto tehtiin?

Saksanpaimenkoira ja lapsi puisen asuinrakennuksen ikkunassa Helsingin Puu-Vallilassa 1973.
Saksanpaimenkoira ja lapsi puisen asuinrakennuksen ikkunassa Helsingin Puu-Vallilassa 1973. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Helsingfors stadsmuseum. Valokuvaaja / Fotograf: Harri Ahola. koira,saksanpaimenkoira,ikkunat

Suomessa on rakennettu enimmäkseen puusta, ja iso osa vanhasta rakennuskannasta on jo kadonnut. Onneksi monia taidonnäytteitä on myös säilynyt. Helsingin kaupunginmuseo laatii viikoittain kysymyksiä menneen ajan ilmiöistä. Tällä kertaa aiheena ovat rakennukset ja rakentaminen.

Historiavisa on tehty yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Museo vastaa pääosin myös kysymyksiin liitetyistä kuvista.

Historiavisat