Hyppää pääsisältöön

Helsingin juhlaviikonlopun konsertit soivat Ylen kanavilla ja Areenassa – Tässä ohjelmaopas!

Arto Tuunela ja Pariisin kevään soittajat makaavat lattialla kasana.
Pariisin kevät esiintyy la 22.8. klo 20.30 TV2:ssa ja Areenassa. Arto Tuunela ja Pariisin kevään soittajat makaavat lattialla kasana. Kuva: Sofia Okkonen Pariisin Kevät,Helsingin juhlaviikot

Uusi monitaiteellinen tapahtumakokonaisuus Helsingin juhlaviikonloppu tuo taiteen elokuussa pihoille ja kaduille sekä verkkoon, radioon ja televisioon. Juhlaviikonloppua vietetään 21.–23.8., ja musiikin ystävät voivat seurata konsertteja suorina lähetyksiä Ylen kanavilla ja Areenassa.

Perjantaina klassista, lauantaina kevyttä sekä sunnuntaina klassista ja jazzia. Helsingin juhlaviikkojen sijaan järjestetyn Helsingin juhlaviikonlopun monipuolinen ohjelmisto tarjoaa jokaiselle jotakin. Perjantaina kuullaan Arvo Pärtin suurteos Passio. Lauantain konsertissa soi kevyempi musiikki Erja Lyytisen, Jesse Markinin, Ruusujen ja Pariisin Kevään tahtiin. Sunnuntain lähes 8-tuntisessa kokonaisuudessa kuullaan monipuolisesti klassista musiikkia ja jazzia. Tässä aikataulu Juhlaviikonloppuun!

PERJANTAI 21.8.

Arvo Pärt - Passio

Yle Teema, Yle Radio 1 ja Yle Areena klo 20.00

Helsingin juhlaviikonlopun avaa suora lähetys Temppeliaukion kirkosta. Arvo Pärtin (kuvassa) suurteoksen esittävät Helsingin kamarikuoro, joht. Nils Schweckendiek. Sampo Haapaniemi, baritoni (Jeesus), Martti Anttila, tenori (Pilatus), Linnéa Sundfær Casserly, sopraano (Evankelista), Sirkku Rintamäki, mezzosopraano (Evankelista), Mats Lillhannus, tenori (Evankelista), Jussi Linnanmäki, bassobaritoni (Evankelista), Jan Lehtola, urut, Laura Vikman, viulu, Anni Haapaniemi, oboe, Marko Ylönen, sello, Mikko-Pekka Svala, fagotti.

Yle Radio 1:ssä kuullaan lisäksi ennen konserttia klo 19 alkaen ohjelma Arvo Pärtistä.

Arvo Pärt hymyilee kameralle
Arvo Pärtin Passio suorana pe 21.8. klo 20. Arvo Pärt hymyilee kameralle Kuva: Eric Marinitsch / Helsingin Juhlaviikot Arvo Pärt,helsingin juhlaviikonloppu

LAUANTAI 22.8.

Sisäpihakonsertti

Yle Areena klo 17.00 - 21.45
Suora lähetys helsinkiläiseltä sisäpihalta on pyhitetty kevyelle musiikille. Ainutlaatuisella 4,5 tunnin keikalla esiintyvät Erja Lyytinen (17:00), Jesse Markin (18:15), Ruusut (19:15) ja Pariisin kevät (20:30). Katsottavissa keikan jälkeen Yle Areenassa toistaiseksi. Erja Lyytisen ja Pariisin Kevään keikat esitetään myös TV2:lla.

Ruusut-yhtye
Ruusujen keikka suorana Areenassa la 22.8. klo 19.15. Ruusut-yhtye Kuva: Fullsteam Agency Ruusut,Helsingin juhlaviikot,helsingin juhlaviikonloppu

Erja Lyytinen

Yle TV2 ja Yle Areena klo 17.00
Erja Lyytinen on mestari ilmaisemaan kitaralla syviä tunteita. Siksi hänet on valittu yhdeksi maailman parhaista blueskitaristeista. Ja siksi hänen musiikkinsa on nautittavaa ja elämyksellistä myös niille, jotka eivät ole erityisiä blues-faneja tai kitarasoolojen palvojia.

Helsingin juhlaviikonlopun Sisäpihakonsertti on katsottavissa kokonaisuudessaan suorana Yle Areenassa.

Erja Lyytinen poseeraa kitaran kanssa. Kuvan valo on sininen.
Erja Lyytinen Yle TV2 ja Areena la 22.8. klo 17.00. Erja Lyytinen poseeraa kitaran kanssa. Kuvan valo on sininen. Kuva: Antti Karppinen Erja Lyytinen,Helsingin juhlaviikonloppu

Pariisin Kevät

Yle TV2 ja Yle Areena klo 20.30
Arto Tuunelan luotsaama Pariisin Kevät on yksi 2010-luvun suurista kotimaisista rockbändeistä. Yhtye on tunnettu tarinallisista kappaleistaan ja vahvoista live-esiintymisistä, joissa on hurmioitunut tunnelma.

Helsingin juhlaviikonlopun Sisäpihakonsertti on katsottavissa kokonaisuudessaan suorana Yle Areenassa.

SUNNUNTAI 23.8.

Puistokonsertti

Yle Areena ja Yle Teema klo 13.00
Juhlaviikonlopun huipentaa erikoispitkä klassisen musiikin ja jazzin puistokonsertti.

Päivän aikana kuullaan muun muassa minimalismin kulttiteokset John Adamsin Shaker Loops ja Steve Reichin Electric Counterpoint, Amy Beachin kuohuvan väkevä pianokvintetto, raikkaita tulkintoja Schubertin ja Bachin klassikoista, maailmanluokan jazzia ja puheohjelmaa. Ohjelman suunnitelleet muusikot Minna Pensola, Antti Tikkanen ja Eriikka Maalismaa myös juontavat lähetyksen.

Konsertti nähdään kokonaisuudessaan Yle Areenassa klo 21 asti. Yle Teemalla suora lähetys kestää klo 17 asti.

Antti Tikkanen, Eriikka Maalismaa ja Minna Pensola istumassa kivimuurilla kesäisessä kaupungissa.
Sunnuntain ohjelman suunnitelleet muusikot Antti Tikkanen, Eriikka Maalismaa ja Minna Pensola myös juontavat lähetyksen. Antti Tikkanen, Eriikka Maalismaa ja Minna Pensola istumassa kivimuurilla kesäisessä kaupungissa. Kuva: Petri Anttila Helsingin juhlaviikot,helsingin juhlaviikonloppu

Juhlaviikonlopun koonti Areenassa.

Juhlaviikonlopun ohjelmaopas

Perjantai 21.8.

Suora lähetys klo 20, tallenne Areenassa konsertin jälkeen 4 kuukauden ajan.
Arvo Pärt: Passio
Yle Radio 1 ja Areena (audio)
Yle Teema ja Areena (video)

Lauantai 22.8.

Suora lähetys Areenassa klo 17-21.45

Erja Lyytinen: suora lähetys klo 17 TV2:ssa ja Areenassa. Konsertin jälkeen keikkatallenne löytyy Areenasta toistaiseksi.

Jesse Markin: suora lähetys vain Areenassa osana päivän striimiä klo 18.15. Konsertin jälkeen keikkatallenne löytyy Areenasta toistaiseksi.

Ruusut: suora lähetys vain Areenassa osana päivän striimiä klo 19.15. Konsertin jälkeen keikkatallenne löytyy Areenasta toistaiseksi.

Pariisin kevät: suora lähetys klo 20.30 TV2:ssa ja Areenassa. Konsertin jälkeen keikkatallenne löytyy Areenasta toistaiseksi.

Sunnuntai 23.8.

Lähes 8-tuntisessa konsertissa kuullaan monipuolisesti klassista musiikkia ja jazzia.
Suora lähetys Areenassa klo 13-20.45
Suora lähetys Yle Teemalla klo 13-17.23