Hyppää pääsisältöön

Jalkapallon naisten pääsarja Kansallinen Liiga syksyllä Ylen kanavilla

Maalivahti ottaa koppia pallosta ja pelaajat näkyvät takana.
Kansallinen Liiga Ylen kanavilla syksyllä 2020. Maalivahti ottaa koppia pallosta ja pelaajat näkyvät takana. Kuva: Tomi Hänninen Kansallinen Liiga

Jalkapallon naisten pääsarjan Kansallisen Liigan otteluita nähdään Yle TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa suorina lähetyksinä kuuden ottelun verran.

Jännittävän ja tasaisen liigan tapahtumia pääsee seuraamaan jo elokuun lopusta lähtien Ylen kanavilla, ja tv-otteluissa seurataan mestaruustaistoa aina viimeiselle kierrokselle marraskuun alkuun saakka. Ensimmäinen ottelu PK35 Vantaa - Honka nähdään 30.8.

Yle on televisioinut jo pitkään naisten A-maajoukkueen eli Helmareiden ottelut sekä tarjonnut laajaa näkyvyyttä palloilulajien naisten arvokisoille. Myös naisten liigan huippuhetkiä on nähty aiemminkin Ylen kanavilla.

– Yle on tehnyt vahvaa urheilun tasa-arvotyötä viime vuosien ajan. Suurella yleisöllä on nyt mahdollisuus nauttia uuden Kansallisen liigan ratkaisuhetkistä tänä syksynä Ylen kanavilla, totutun laadukkaina toteutuksina. Yhteistyö Kansallisen Liigan ja Nelosen kanssa on hyvä uutinen kaikille osapuolille ja koko lajille, sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Sopimus Kansallisen Liigan televisioinnista syntyi yhteisymmärryksessä Palloliiton ja sarjan mediaoikeudet omistavan Nelonen Median kanssa. Nelonen näyttää Kansallisen liigan ottelut Ruutu+-palvelussaan.

Kansallisen Liigan ottelut Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa syksyllä 2020:

30.8. PK35 Vantaa - Honka
12.9. HJK - Åland United
26.9. TiPS- PK35 Vantaa
17.10. KuPS - PK35 Hki
31.10. ottelu tarkentuu
7.11. viimeinen kierros, ottelu tarkentuu

Tarkemmat esitystiedot löytyvät Ylen ohjelmaoppaasta.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua