Hyppää pääsisältöön

Helppotekoinen mutta juhlava alkuruoka – kantarellitoast siianmädillä, ilmakuivatulla kinkulla ja piparjuurella

Kantarelltoast med sikrom, lufttorkad skinka och pepparrot
Kantarelltoast med sikrom, lufttorkad skinka och pepparrot Kuva: YLE/Strömsö kantarelli,Strömsö

Tämä kantarellitoast on paitsi näyttävä ja helppotekoinen myös todellinen makuelämys. Sen maussa kohtaavat maa, metsä ja meri sekä kylmä ja lämmin. Kermainen kastike saa sopivasti särmää, kun sen makua taittaa jollain happamalla, kuten sitruunalla.

Ainekset, 2 annosta:

  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 300 g kantarelleja
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 salottisipulia
  • 10 g voita
  • 1 ½ dl kermaa
  • hieman raastettua sitruunankuorta
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 5 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 4 rkl siianmätiä
  • hyppysellinen raastettua piparjuurta

Tee näin:

  1. Ota paahtoleivistä ympyröitä muotilla tai leikkaa niistä reunat pois. Paahda leivät leivänpaahtimessa.
  2. Paista kantarelleja kovalla lämmöllä tilkassa oliiviöljyä. Silppua salottisipulit ja lisää joukkoon silppu ja voi. Kuullota seosta, kunnes salottisipuli on pehmeää ja kantarellit kullankeltaisia.
  3. Lisää kerma, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  4. Jaa sieniseos leiville ja viimeistele ilmakuivatulla kinkulla, siianmädillä ja piparjuuriraasteella.

Tarjoile välittömästi!

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa