Hyppää pääsisältöön

Kaikki huutaa Dingo! -musiikkidraamalla yli miljoona käynnistystä Yle Areenassa

Dingo-yhtyeen jäsenet
Dingo-huuma on valloittanut Suomen jälleen. Dingo-yhtyeen jäsenet Kuva: Kari Riipinen, Hans Weckman / Yle Dingo,Yle Radio Suomi,Kaikki huutaa Dingo!

Dingo-ilmiö on huumannut suomalaiset jälleen, 35 vuotta yhtyeen huippusuosion jälkeen. Kesän aikana esitetty musiikkidraama Kaikki huutaa Dingo! on kerännyt Yle Areenassa jo miljoona käynnistystä. Myös radiolähetykset Yle Radio Suomessa ovat saaneet hyviä kuuntelijalukuja. Yksittäiset jaksot ovat tavoittaneet keskimäärin 280 000 kuuntelijaa.

“Vuosittainen audiodraama on iso satsaus ja vaatii paljon työtä. Siksi on erittäin tärkeää, että suomalaiset löytävät sen ja viihtyvät sen parissa. Kaikki huutaa Dingo! -draaman upeat kuuntelijaluvut sekä Yle Areenassa että Yle Radio Suomessa kertovat paitsi Dingon merkityksestä suomalaisille, myös sen, että me olemme onnistuneet kertomaan Dingon tarinan kiinnostavasti”, iloitsee Ylen radiopäällikkö Jonna Ferm.

20-osainen audiodraama Kaikki huutaa Dingo! on tarina viidestä porilaisnuoresta ja heidän yhtyeestään, joka sekoitti Suomen. Sarja käsittelee Dingon suosion huippuvuosia 1983–1986, jolloin kappaleet Levoton Tuhkimo, Sinä ja minä ja Autiotalo tulivat tutuiksi koko Suomelle. Kaikki huutaa Dingo! on Yle Draaman Radio Suomelle toteuttama audiodraama, jonka aiempina tuotantoina on kuultu mm. Itkisitkö onnesta? – tarina Gösta Sundqvistista ja Kikka – tarina tähdestä. Molemmat ovat olleet suuria kuuntelumenestyksiä sekä Radio Suomessa että Yle Areenassa.

Jarno Kuosan ohjaaman Kaikki huutaa Dingo! -sarjan on käsikirjoittanut Kaisa Kuikkaniemi. Neumannia esittää Olli Riipinen ja muissa rooleissa loistavat mm. Manoel Pinto, Pyry Nikkilä, Juho Kuusamo, Verneri Lilja, Markus Järvenpää ja Mimosa Willamo. Sarjan on tuottanut Yle Draaman Pekka Ruohoranta ja apulaistuottajana on toiminut Eveliina Solja. Äänisuunnittelusta ovat vastanneet Jukka Herva sekä Anders Wiksten ja dramaturgiasta Liila Jokelin.

Kaikki huutaa Dingo! -musiikkidraama on kuunneltavissa Yle Areenassa vielä 31.8. klo 23.59 saakka.