Hyppää pääsisältöön

KOURA palkitsi vuoden 2019 parhaita ohjelmia

Koura-gaala
KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Koura-gaala Kuva: Päivi Stark / Yle Yle,koura-gaala

Koulutusrahasto KOURA jakoi KOURA-palkinnot ja kunniamaininnat viidessä sarjassa vuoden 2019 parhaille televisio-, radio- ja verkkosisällöille. Lisäksi Koura jakoi neljä henkilökohtaista erikoispalkintoa. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion, MTV:n ja Mediahub Helsinki Oy:n omatuotantoiset kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt.

Sarjojen pääpalkinnot jaettiin seuraaville sisällöille:

Käsikirjoitetut ja dramatisoidut sisällöt -sarjan pääpalkinnon sai Svenska Ylen Fasisimia mustassa autossa. Kulttuurisisällöt-sarjan pääpalkinnon sai Yle Kulttuurin Plastiikkia, plastiikkia! Kulttuurin muovihistoriaa. Lasten ja nuorten sisällöt -sarjan pääpalkinnon sai Yle Nuorten Keijon kanava.

Uutis-, ajankohtais- ja urheilusisältöjen kategorian pääpalkinnon sai Yle MOT:n Jaakko Mäntymaan ja Riku Roslundin juttusarja vanhusten hoivakotien ongelmista. Asiasisällöt-sarjan pääpalkinto myönnettiin kahdelle ohjelmalle: Yle Asian Erään maatilan loppu ja Yle Tiede- ja ympäristön Itämeren suojelijat Peltsi ja Tom.

Erikois- ja innovaatiopalkinnot jaettiin seuraaville henkilöille:

Erikoispalkinnot:

  • Ylen kuvaussuunnittelija Harri Halonen draamasta Invisible Heroes.
  • Ylen toimittaja Antti Kuronen jutusta al-Holin leiriltä Syyriasta.

Innovaatiopalkinnot:

  • Ylen toimittajat Mika Mäkeläinen, Jani Saikko, Teemo Tebest, Eetu Pietarinen, Päivi Koskinen ja Maria Tolsa Paratiisi-sarjan aloitusosasta Säteilevä paratiisi.
  • Ylen toimittajat Ari Hakahuhta, Jarkko Ryynänen ja Teemu Kiviniemi kuukausittaisista uutiskirjeistä Vallan vahtibotti Voitto.

Vuoden sivistysteko -palkinnon valitsee vuosittain henkilö Ylen ja MTV:n sekä KOURAn ulkopuolelta. Tänä vuonna palkinnon saajan valitsi Paperi T. alias Henri Pulkkinen, Radio Helsingin musiikkipäällikkö, muusikko & DJ. Vuoden sivistystekopalkkinnon 2019 sai Ylen Jaa, ei, tyhjiä, poissa -podcast.

Tunnustukset jaetaan vuosittain KOURA-gaalassa. Koronatilanteen johdosta tunnustukset jaettiin poikkeuksellisesti KOURAn virtuaaligaalassa 27.8.2020.

KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Palkintoina jaettiin yhteensä 209 200 euroa, palkittuja ohjelmantekijöitä oli yhteensä 126. Palkittavan sisällön yhteissumma määräytyy palkittavien henkilöiden lukumäärän mukaan.

Kaikki KOURA-palkitut on julkaistu koulutusrahasto KOURAn sivuilla. Lisäksi Ylen palkitut sisällöt on nähtävissä Yle Areenassa.

Koulutusrahasto KOURA on Yleisradion ja MTV3:n sekä Suomen Journalistiliiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostama koulutusrahasto, jonka varat tulevat Yleisradion ja MTV:n vakinaiselle henkilöstölle maksetuista tekijänoikeuskorvauksista. Nämä tekijänoikeuskorvaukset käytetään kaksi kertaa vuodessa myönnettäviin apurahoihin ja vuosittain jaettaviin KOURA-palkintoihin.

Teksti päivitetty 28.8.2020 klo 10:58: Tekstiin lisätty innovaatiopalkinnon saaneiden työryhmien jäsenten nimet.