Hyppää pääsisältöön

Sohvaperunoiden 10. kausi alkaa - mukaan uusia perunoita Tampereelta!

Sohvaperunat-ohjelman sohvaperunat poseeravat kameralle.
Sohvaperunat 10. kaudella. Sohvaperunat-ohjelman sohvaperunat poseeravat kameralle. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Syksyn 2020 sohviskokoonpanoon liittyvät tamperelaisvahvistukset Raija ja Jukka sekä Katja ja Santeri. Katsojien iloksi helsinkiläiset sisarukset Salli ja Teemu tekevät paluun Sohvaperunoiden riveihin. Syksyn uudet jaksot alkavat 11.9.!

10. tuotantokaudelle etsittiin uusia sohvaperunoita etenkin Tampereen seudulta – ja tiukan hakuseulan läpäisivät pariskunta Raija ja Jukka sekä ystävykset Katja ja Santeri. Lisäksi helsinkiläissisarukset Salli ja Teemu tekevät paluun ohjelmaan.

Koronan aiheuttamien erityisjärjestelyjen vuoksi Sohvaperunoiden syyskaudelta taukoa ohjelmasta pitävät Ukkiskerho sekä Inka ja Olli-Pekka.

Tutustu tarkemmin 10. kauden sohvaperunoihin!

Raija ja Jukka, Tampere

Raija ja Jukka löhöilevät sohvalla.
Tamperelaiset Raija ja Jukka ovat mukana Sohvaperunoiden 10. kaudella. Raija ja Jukka löhöilevät sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Raija ja Jukka asuvat rivitaloasunnossa Tampereella yhdessä Skotlannin suorakorva -kissansa Kasperin kanssa. Raija on parturi-kampaaja ja Jukka eläköitynyt sekatyömies. Kuntosalitreeni hyvän saliporukan kanssa kuuluu molempien mielipuuhiin ja Raija jakaa aamuyön harrastuksenaan lehteä. Jukka viettää kotona lähes kaiken aikansa television ääressä ja iltaisin myös Raija liittyy seuraan sohvalle. Kun on aika käydä yöpuulle, olohuoneen televisio suljetaan mutta makuuhuoneen televisio avataan vielä hetkeksi.

Santeri ja Katja, Tampere

Santeri ja Katja istuvat ja huutavat sohvalla.
Santeri ja Katja ovat 10. kauden uusia sohvaperunoita. Santeri ja Katja istuvat ja huutavat sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Alun perin Tinderissä tavanneet Katja ja Santeri ovat nykyään ihan hyviä kavereita, ja toisinaan he ovat myös työskennelleet samoissa ravintolakeittiöissä. Vapaa-aikaa kulutetaan muun muassa
sähköpotkulaudoilla ajellen ja musiikkia huudattaen. Katja on intohimoinen sienestäjä ja luonnossa liikkuja, ja Santeri puolestaan nauttii leipomisesta. Parivaljakolla on myös yhteinen bändi Ulosteensiirto Oy, jolla ei ole vielä yhtään julkaisua.
Teemu ja Salli istuvat sohvalla.
Teemu ja Salli. Teemu ja Salli istuvat sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat
Asta ja Katariina katsovat tv:tä sohvalla.
Asta ja Katariina. Asta ja Katariina katsovat tv:tä sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Teemu ja Salli, Helsinki

Puujalkoihin ja toistensa naurattamiseen erikoistuneet sisarukset Salli ja Teemu ehtivät pienen tauon jälkeen jälleen katsella tv-ohjelmia yhdessä. Teemun intohimona on musiikki ja Salli harrastaa lähiöliikuntaa sekä mummovesijumppaa. He käyvät toisinaan yhdessä keikoilla ja sunnuntaisin sisarukset löytyvät äidin ruokapatojen ääreltä. Television ääressä Salli ja Teemu viihtyvät parhaiten komedia- ja visailuohjelmia seuraten, mutta tuuletuksia ja tunteita herättää myös selviytyminen erilaisilla saarilla.

Asta ja Katariina, Oulu

Oululaiset ystävykset Asta ja Katariina viettävät mielellään aikaa sohvalla monipuolisesta tv-tarjonnasta sekä sipseistä ja dipeistä nautiskellen. Kirjallisuutta opiskeleva Katariina harrastaa sohvaperunoinnin vastapainona muodostelmaluistelua, ja musikaalinen Asta puolestaan tunnustautuu avantouinnista hullaantuneeksi jumppapirkoksi. Tämän parivaljakon sohvalla parannetaan maailmaa sekä innostutaan helposti ja kaikesta.

Juha ja Markus katsovat televisiota.
Sohvaperunat Juha ja Markus. Juha ja Markus katsovat televisiota. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat
Eila ja Minna ilmeilevät sohvalla.
Eila ja Minna. Eila ja Minna ilmeilevät sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Juha ja Markus, Hämeenlinna

Sähköasentajakaverukset Juha ja Markus ovat tutustuneet alun perin alan opintojen parissa ja työskentelevät nykyään myös työparina. Sen lisäksi he viettävät aikaa yhdessä myös vapaa-ajallaan. Markus yrittää omien sanojensa mukaan harrastaa salilla käymistä, Juha ei edes yritä vaan liikkuu mieluiten fillarilla tai vesijetillä. Televisiosta seurataan rikossarjojen lisäksi urheilua, ja erityisesti moottoriurheilu on kaverusten mieleen.

Eila ja Minna, Lohja

Räväkät ystävykset Eila ja Minna elävät täysillä ohjelmien mukana ja jäävät harvemmin sanattomiksi. Erityisesti musiikkiohjelmat ja kotimainen draama miellyttävät teatteriharrastajaleidejä, mutta mielenkiinnolla seurataan myös reality-ohjelmia, vaikkapa Temptation Islandia. Näiden naisten sohvalla kaikki tunteet ovat sallittuja.

Jani ja Simo juovat olutta sohvalla.
Sohvaperunat Jani ja Simo. Jani ja Simo juovat olutta sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat
Susanna, Mika, Annika, Olivia, ja Veera katsovat tv:tä.
Sohvaperunat Susanna, Mika, Annika, Olivia ja Veera. Susanna, Mika, Annika, Olivia, ja Veera katsovat tv:tä. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Jani ja Simo, Riihimäki

Kajaanista Etelä-Suomeen elämän perässä päätyneet lapsuudenkaverit Jani ja Simo ovat perheellisiä filosofian ja historian maistereita. Ystävykset haastavat usein toisiaan älyllisesti ja älyttömästi, ja ovat omien sanojensa mukaan muutenkin eri ääripäissä monessa asiassa. Kuninkaallisten häät, Euroviisut ja muut suuret kansakuntia yhdistävät spektaakkelit kiinnostavat heitä suuresti ja silloin kaksikko kokoontuukin viettämään harvinaista miesten iltaa.

Susanna, Mika, Annika, Olivia, ja Veera, Riihimäki

Susanna ja Mika asuvat lastensa Annikan, Olivian ja Veeran kanssa maaseudulla isossa omakotitalossa. Koko aktiivinen perhe mahduttautuu usein yhtä aikaa television äärelle. Puheliaat ja rakkausrealityjä rakastavat tytöt määräävät, mitä milloinkin katsotaan. Perheen isä Mika on porukan hiljaisin, eikä hänellä ole sanavaltaa sohvalla kanava- tai ohjelmavalintojen suhteen. Jos hän joskus saisi päättää, telkkarista katsottaisiin Kummeleita tai urheilua.

Tanja, Sannis ja Ruusa nauravat sohvalla.
Tanja, Sannis ja Ruusa. Tanja, Sannis ja Ruusa nauravat sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat
Linda, Daniel, Samuel ja Jani istuvat sohvalla.
Linda, Daniel, Samuel ja Jani ovat sohvaperunoita. Linda, Daniel, Samuel ja Jani istuvat sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Tanja ja Sannis & Ruusa, Nousiainen

Ystävykset Tanja ja Sannamari ”Sannis” ovat tunteneet toisensa jo lähes 20 vuotta ja kyläilevät toistensa luona noin kerran viikossa. Sanniksen harrastuksiin kuuluvat esimerkiksi mummoilu ja kotoilu, ja Tanja tykkää ratkoa japanilaisia ristikoita sekä palapelejä. Usein Sanniksen ja Tanjan kainaloon sohvalle pyrkii myös Sanniksen napolinmastiffi Väinö. Lisää ruuhkaa sohvalle tuo myös Sanniksen Ruusa-tytär.

Linda, Jani, Daniel ja Samuel, Oulu

Oulussa itse suunnittelemassaan ja rakentamassaan omakotitalossa asuvat Linda ja Jani poikineen. Linda rakastaa sisustusohjelmia, jotka antavat Janin mukaan hänelle liikaa ideoita ja sitä kautta lisää rakennushommia Janille. Oulun kotikatsomossa nähdään välillä myös pariskunnan vauhdikkaat pojat Samuel ja Daniel, jos he malttavat muilta menoiltaan sohvalle hetkeksi istahtaa!

Mika ja Omar sohvalla.
Mika ja Omar. Mika ja Omar sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat
Jussi-Pekka ja Jarno tykkäävät katsomastaan tv-ohjelmasta.
Sohvaperunat Jussi-Pekka ja Jarno. Jussi-Pekka ja Jarno tykkäävät katsomastaan tv-ohjelmasta. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Mika js Omar, Espoo

Ravintolamaailman molemmat puolet hyvin tuntevat kaverukset ovat tunteneet toisensa muutaman vuoden ajan ja ovat alunperin tutustuneet töissä. Omar työskentelee tarjoilijana, ja Mika on kokki. Omar on muuttanut 3-vuotiaana Irakista Suomen villiin länteen Lahteen ja päätynyt monien Etelä-Suomen kaupunkien kautta pysyvämmin Espooseen. Omar ja Mika ovat sympaattinen duo, joka täydentää toisiaan sopivasti. Omar ei aina yhdistä nimiä ja kasvoja ja Mika saa tästä naurun aihetta. Omarilla on myös herkkä puoli, joka tulee esiin ainakin vaimon kanssa romanttisilla deiteillä.

Jussi-Pekka ja Jarno, Turku

Jussi-Pekka eli JP ja naapurinmies Jarno ovat aikanaan tutustuneet yhteisen teatteriharrastuksen kautta ja ovat sen jälkeen tehneet yhteisiä projekteja jo 15 vuoden ajan. Jarno työskentelee puolustusvoimilla ja JP yhteisöpedagogina, ja lennokas kaksikko saa varmasti aikaiseksi hyväntahtoista keskustelua ja väittelyä aiheesta kuin aiheesta.

Monna ja Iris istuvat sohvalla.
Monna ja Iris. Monna ja Iris istuvat sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat
Mici ja Maicci sohvalla.
Mici ja Maicci. Mici ja Maicci sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Monna ja Iris, Helsinki

Monna ja Iris ovat Helsingissä asuvat ystävykset. Yhdessä he käyvät lounailla, sauvakävelyillä, pilateksessa ja kulttuuririennoissa. Sanavalmiit, kulttuuria rakastavat leidit ovat enemmän asiaohjelmien ystäviä, mutta Iris myöntää katselevansa myös ”Alasti alttarille” -tyyppisiä ohjelmia, joista Monna taas ei niin välitä. Musiikki on erityisen lähellä molempien sydäntä ja yhdessä katsottaviin ohjelmiin kuuluukin erityisesti isot musiikkiohjelmat sekä Euroviisut.

Mici ja Maicci, Parola

Mika ”Mici” ja Marja ”Maicci” ovat muuttaneet sohvansa Oulusta Kanta-Hämeen Parolaan. Pariskunta harrastaa yhdessä muun muassa ruuanlaittoa, chilien kasvatusta, pilkkimistä ja saunomista. Arjen kiireessä yhteistä aikaa on välillä vähän, joten kahdenkeskiset tv-hetket sohvalla ovat arvokas ja ihana tapa rentoutua. Tv:stä he katselevat mieluiten musiikki- ja kokkiohjelmia. Tämä mainio pari löytää kaikesta huumoria ja Maicin nauru saa Micinkin hytkymään.

Sanna ja Pinja nauravat sohvalla.
Sanna ja Pinja. Sanna ja Pinja nauravat sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat
Laura, Ville ja Aamos ilmeilevät sohvalla.
Sohvaperunat Laura, Aamos ja Ville. Laura, Ville ja Aamos ilmeilevät sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Sanna ja Pinja, Helsinki

Parhaat ystävykset Pinja ja Sanna ovat ahkeria ja suulaita televisionkatsojia Helsingistä. Naiset ovat tutustuneet aikoinaan teatteriharrastuksen myötä ja onpa heillä ollut yhteinen bändikin. Ystävykset laulavat mielellään karaokea ja käyvät yhdessä sukkahousuostoksilla Tallinnassa. Yhteinen laatuaika television ääressä alkaa usein kippistelyllä ja päättyy varsin usein naurun kyyneliin.

Laura, Ville ja Aamos, Turku

Sporttisen turkulaisperheen Laura, Ville ja Aamos kokoontuvat olohuoneensa sohvalle tarkoin määritellyille paikoilleen nyt kolmistaan Akselin muutettua opiskelun perässä toiselle paikkakunnalle. Aamos ja Ville naurattavat Lauraa hassutteluillaan ja vitseillään. Myös perheen eläimistö vilahtaa silloin tällöin sohvalla katsojien ilona.

Jari ja Sanna istuvat sohvalla hämmentyneen näköisinä.
Jari ja Sanna. Jari ja Sanna istuvat sohvalla hämmentyneen näköisinä. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat
Marja ja Eija nauravat sohvalla.
Sohvaperunat Marja ja Eija. Marja ja Eija nauravat sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Jari ja Sanna, Helsinki

Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna ovat tuttuja siitä, että he sekä rakastavat että inhoavat ohjelmia yhtä suurella intohimolla. Tämän duon erikoisuutena ovat nokkelat sanonnat ja laulut ohjelmien nimistä ja esiintyjistä. Viihde- ja reality-ohjelmat ovat tämän kaksikon rakkaus, samaten kuin kuppi herkullista kahvia. Jari kammoaa varpaita, ja paljain jaloin televisiota katseleva Sanna tietää tämän.

Marja ja Eija, Ranua

Ranualaiset Marja ja Eija asuvat saman rivitalon eri asunnoissa, mutta iltansa he viettävät yhdessä samalla sohvalla saman tv:n ääressä. Äidillä ja tyttärellä on molemmilla silmää komeille miesesiintyjille, ja heitä kommentoidaankin suoraan ja ronskiin sävyyn. Naisten arkiset askareet verhojenvaihdon ja paikallisen grillin ympärillä kuvaavat Ranuaa parhaimmillaan!

Jorma ja Soile katsovat televisiota keittiössä.
Jorma ja Soile. Jorma ja Soile katsovat televisiota keittiössä. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Jorma ja Soile, Rovaniemi

Jorma ja Soile viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä itsetehtyjen herkkujen ympäröimänä. Tv-tarjonta saa Soilen niin innostumaan, kauhistumaan, eläytymään kuin liikuttumaankin, eivätkä Soilen ilmeet jätä naisen mielipiteitä epäselviksi. Jorma ei vakuutu läheskään kaikista ohjelmista, mutta hän seuraa niitä kuitenkin sujuvasti kissaa kiusaten ja heitellen välillä lisää löylyjä Soilen jo valmiiksi kuumalle kiukaalle.

Jarno ja Perttu katsovat tv:tä sohvalla.
Perttu ja Jarno jatkavat Sohvaperunoissa. Jarno ja Perttu katsovat tv:tä sohvalla. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat
Iida ja Nelli katsovat televisiota.
Sohvaperunat Nelli ja Iida. Iida ja Nelli katsovat televisiota. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Jarno ja Perttu, Helsinki

Suorapuheinen pariskunta Jarno ja Perttu asuu koiriensa Benin ja Leon kanssa Helsingissä. Jarno uskaltaa esittää ääneen ne kaikkien huulilla roikkuvat kysymykset ja huomioi nekin nopeat yksityiskohdat, joita kukaan muu ei. Perttu tasoittelee myrskyjä ja kyselee välillä myös sohvalla kisailevien koirien mielipidettä asioihin.

Iida ja Nelli, Helsinki

Helsinkiläiset ystävykset Iida ja Nelli tapasivat aikoinaan jalkapalloharrastuksen parissa. Nykyään Nelli pelaa ja valmentaa futista edelleen ja Iida viihtyy enemmän kuntosalin puolella. Naisten iltoihin kuuluvat paitsi tv:n katselu Nellin luona, myös iltasmoothiet ja herkkulakosta riippuen berliininmunkit. Tällä sohvalla realitya rakastetaan, uutisia ei niinkään.

Sohvaperunoiden 10. tuotantokaudessa on tuttuun tapaan 10 uutta jaksoa. Kauden avausjakso 11.9. on myös ohjelman kaikkien aikojen 100. jakso! Syksyn tv-tarjontaa seurataan sohvisten kanssa aina 20.11. asti. Syksyn ensimmäinen, 9. kauden parhaita paloja esittelevä Best of -jakso nähdään perjantaina 4.9.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua