Hyppää pääsisältöön

Yle Mix tekee luotettavaa ja ymmärrettävää uutisjournalismia lapsille

Kaksi naista heiluttamassa kameralle studiossa vihreän taustan edessä.
Kiia Keskikylä (vas.) ja Jasmin Beloued juontavat lapsille suunnattua Yle Mixiä. Kaksi naista heiluttamassa kameralle studiossa vihreän taustan edessä. Kuva: Arttu Timonen / Yle Yleisradio Oy lastenohjelmat,yleisradiotoiminta,yleisradioyhtiöt,Yle,Lasten uutiset

Ylen uusi lasten uutispalvelu Yle Mix on startannut kaikissa kanavissaan. Yle Mix tekee videoita Yle Areenaan ja YouTubeen kahdesti viikossa, aina keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lisäksi uutissisältöjä tehdään somepalvelu TikTokiin. Yle Mix on suunnattu erityisesti alakouluikäisille lapsille.

“On tärkeää, että julkisen palvelun mediatalo tekee uutisjournalismia myös lapsille. Lapset ovat fiksuja ja uteliaita ja haluavat seurata maailmaa, ja myös heidän pitää saada kuluttaa luotettavaa ja ymmärrettävää journalismia”, Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen sanoo.

Yle Mixin tavoitteena on tarjota uutisjournalismia lapsille niissä kanavissa, joissa he ovat. Uutiset kerrotaan näille kanaville ominaisin keinoin. Tiktokissa Yle Mix käsittelee arjen tilanteita ja ajankohtaisia uutisaiheita ja osallistuu sosiaalisen median haasteisiin. Yle Areenaan ja YouTubeen tehtävät viikottaiset videolähetykset kartoittavat ilmiöitä, uutistapahtumia ja koulupäivän puheenaiheita.

Yle Mix tarjoaa sekä yleisiä uutisaiheita ikätasolle sopivalla tavalla että etsii uutisaiheita lasten omasta maailmasta. Yle Areenan lisäksi on tärkeää olla läsnä myös muissa lasten arkikäytössä olevissa mediapalveluissa. Esimerkiksi TikTok on yksi lasten suosituimmista somealustoista, ja on hyvä, että siellä toimii myös vastuullisia journalistisia toimijoita, kuten Yle”, Räisänen sanoo.

Yle Mixiä juontavat Jasmin “Jassu” Beloued ja Kiia Keskikylä. Tuottajana toimii Santtu Natri.