Hyppää pääsisältöön

Katso Docventuresin kahdeksannen kauden kaikki leffat ja keskustelut Areenasta!

Riku ja Tunna nostavat katseemme pimeydestä kohti tietoisuuden kirpeää valoa. Katso kasikauden kaikki jaksot Areenasta!

Docventuresin kahdeksas kausi on täynnä kovia dokkareita ja syvälle sukeltavia keskusteluja.

Jos Docventuresin kasikausi on syystä tai toisesta mennyt ohi syyskuussa, niin eipä hätää! Riku ja Tunna nostavat katseemme pimeydestä kohti tietoisuuden kirpeää valoa Docventuresin virtuaalisessa dokkariluolassa, eli Yle Areenassa, vielä syyskuun jälkeenkin! Pinnan alla – ja päällä – roihuaa! Katso, mikä ja miten! Kauden kaikki leffat ja keskustelut löytyvät osoitteesta yle.fi/docventures!

Kauden kaikki artikkelit ja Rikun kolumnit pääset tsekkaamaan tästä!

Meidän on vain yksinkertaisesti pidettävä huolta siitä yhteiskunnasta, joka tulee pandemian jälkeen. Se, mitä siitä on jäljellä ja minkälaisena se nousee, ei saa olla meille suuri yllätys. Maailmalla tapahtuu paljon muutakin tärkeää ja välttämätöntä joka hetki.― Riku Rantala

Kahdeksannen kauden leffat ovat tässä:

Kova kasikausi tarjoaa neljä havahduttavaa dokkaria huomaamattamme muuttuvasta maailmasta: Whose Streets? (#blacklivesmatter), Bleed Out (terveysteollisuus), The Pick Up Game (pariutuminen) ja I, Pastafari (uususkonnollisuus).

8.9. WHOSE STREETS? (2017)

Dokumenttielokuva Yhdysvalloissa 2014 syttyneiden mellakoiden seurauksena alkuunsa saaneen Black Lives Matter -liikkeen synnystä ja kehityksestä - aivan tapahtumien ytimestä, sensuroimatta ja pähkinänkuoressa.

Kun poliisi ampui aseettoman 18-vuotiaan Michael Brownin elokuussa 2014, alkoi Yhdysvaltojen Fergusonissa viikkoja kestäneet mielenosoitukset. Poliisi vastasi protesteihin tankeilla, kumiluodeilla ja kyynelkaasulla. Fergusonin asukkaat eivät luovuttaneet katujaan, vaan jatkoivat taistelua kansalaisoikeuksistaan.

Aktivistien ja elokuvantekijöiden Sabaah Folayan sekä Damon Davisin esikoisohjaus Whose Streets? on omakohtainen ja voimakas silmiäavaava dokumenttielokuva.

Leffa pääset katsomaan tästä:

Ja Talk Show'n pariin löydät tästä! Vieraina Anu Partanen, Renaz Ebrahimi ja Sonya Lindfors:

15.9. BLEED OUT (2018)

Hollywoodilaisen komediaohjaaja ja näyttelijä Stephen Burrowsin (mm. Spy Hard) äidin rutiininomainen lonkkaleikkaus aiheutti äidille pysyvät aivovauriot - ja mullisti perheen elämän. Dokumenttielokuva alkaa pojan videopäiväkirjana, mutta muuttuu lääketieteelliseksi trilleriksi ja kamppailuksi loputtomien lääkelaskujen, kyseenalaisten hoitomenetelmien ja vakuutusyhtiöiden kanssa.

Kymmenen vuoden ajan kuvatut seuranta- ja salamateriaalit, tuomioistuimen todistusaineistot ja haastattelut porautuvat Yhdysvaltain kafkamaiseen terveydenhuoltojärjestelmään. Yhdysvaltojen terveydenhuollon lakeja muutettiin tämän vaikuttavan dokumenttielokuvan johdosta.

Dokumenttia ei suositella herkille katsojille.

Leffa löytyy tästä:

Ja tunteita kuumentanut Talk Show, jossa vieraina Minerva Krohn, Liina-Kaisa Tynkkynen ja Lauri Korkeaoja, löydät alta!

22.9. THE PICK UP GAME (2019)

Usko tai älä, naisten pokaaminen on satojen miljoonien bisnes. Miehet ympäri maailmaa osallistuvat seminaareihin, verkkokursseille ja valmennuksiin tullakseen taitaviksi sarjahurmaajiksi.

The Pick Up Game on eksklusiivinen katsaus pokausteollisuuteen - maailmaan, jossa iskumenetelmät paketoidaan kursseiksi ja valmentajista tulee monelle jumalhahmoja.

Yli kymmenessä maassa kuvattu The Pick Up Game paljastaa laajan ja hämyisen teollisuuden, jonka kiiltävän ulkokuoren alta löytyy pyramidihuijauksia, skandaaleja ja seksuaalista väkivaltaa. Elokuvassa nähdään, mitä tuhansia dollareita maksavilla kursseilla tapahtuu ja alan isoimmat starat kertovat avoimesti kyseenalaisista menetelmistään.

Eikä Suomi ja Helsinkikään välty tältä peliltä.

Leffa löytyy alta:

Ja suuri pariutumiskeskustelu leffan jälkeen on tarjolla alla. Vieraina Anna Rotkirch, Markus J. Rantala ja Mirja Hämäläinen.

29.9. I, PASTAFARI (2019)

Dokkarikuun päättää riemastuttava I, Pastafari, joka pohtii, mitä uskonnot ovat.

Miljoonia seuraajia ympäri maailmaa kerännyt Lentävän Spagettihirviön -seurakunta on yksi maailman nopeimmin kasvavista uusista uskonnoista. Elokuva I, Pastafari seuraa muutaman kirkon pioneerin taistelua lakisääteisten oikeuksien saavuttamiseksi.

Kun muille uskonnoille on laissa turvattu mm. virallisessa henkilötodistuksessa esiintyminen uskonnollisessa päähineessä, Pastafarit koettelevat NYT viranomaisten kantaa (ja huumorintajua) heidän oman pyhän päähineensä, pastakattilan, osalta.

Michael Arthurin ohjaama I, Pastafari on uskonnollinen satiiri, joka pakottaa tiukkapipoisimmat skeptikotkin miettimään, mitä uskonnot lopulta ovat? R’amen.

Leffan pääset yytsimään tästä:

Ja Talk Show'n tunnelmaan filosofi Esa Saarisen, uskontotieteilijä Teemu Tairan ja Karhun kansan jäsenen Miika Vanhapihan kanssa pääset alta!

Katso enemmän, luule vähemmän.

Kaikki oleellinen löytyy osoitteesta yle.fi/docventures.